Események

SpaceX rakétaindítás - ESEMÉNYHOROSZKÓP

Sikeres volt a SpaceX kilövés május 30-án. 

A SpaceX és a NASA két asztronautát küldött az ISS fedélzetére, az indítást szerdáról szombat estére halasztották. Eredetileg szerda este, magyar idő szeint 22:32-kor indult volna útnak Doug Hurley és Bob Behnken a Nemzetközi Űrállomásra a Crew Dragonon a Falcon-9 rakéta segítségével. A kedvezőtlen időjárás miatt azonban szombat este 21:22-re halasztották a kilövést. Ezúttal az időjárás nem szólt közbe, sikeres volt a fellövés. A NASA két asztronautája elsőként utazhatott amerikai földről az ISS-re a teszt-kapszula fedélzetén. Sikeres küldetés esetén később négy embert akarnak felküldeni.
(Időkép.hu)
Nézzük meg, milyen minimális különbségek adódtak, amelyek első menetben meghiúsitották, majd sikeressé tették a kilövést!

A Magyar Köztársaság képlete 2.

"Tudjuk nagyon jól, hogy mindent a legmegfelelőbb időben legjobb csinálni. Akkor, hogy ha az az időminőség pontosan arról szól, amiről a tartalomnak szólnia kellene." Kalo Jenő

Ezért most folytatnám az előző cikkemben megkezdett elemzést a mundán értelmezések figyelembevételével. Vajon mikre volt alkalmas az idő, amikor kikiáltották a 3. Magyar Köztársaságot?

A Magyar Köztársaság képlete 1.


1989. október 23-án, déli 12 óra 3 perc 28 másodperckor Szűrös Mátyás ideiglenes köztársasági elnök a parlament egyik teraszáról kikiáltotta a harmadik magyar köztársaságot. Ezzel deklarálta a rendszerváltást.

Az 1956-os forradalom - ESEMÉNYHOROSZKÓP

Ennek a forradalomnak nehéz volt megállapítani a pontos kezdetét, hiszen már azt megelőzően több esemény történt: 

A Szegedi Egyetem diákjai október 20-i gyűlésükön pontokba foglalták demokratikus követeléseiket. Hatásukra és a poznańi munkásfelkelés hírére a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói október 22-én nagygyűlést rendeztek az egyetem aulájában. Itt elhatározták, hogy másnap délután 3 órára a lengyel néppel szimpatizáló tüntetést hirdetnek a budapesti egyetemistáknak és főiskolásoknak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése