Párizsi olimpia - Eseményképlet

 

Több olimpiát végigéltem már életem során, volt amelyiket egész részletesen követtem, míg ezt csak félfüllel hallgattam, mégis annyi botrány és botrányos esemény követi egymást, már kezdve a megnyitótól, hogy gondoltam, felállítom az esemény kezdőképletét. Vajon miről árulkodik nekünk az Olimpia eseményképlete?

Az esemény kezdete a megnyitó ünnepség kezdete 2024. jól.26.19:30 Párizs. 

Mint alább láthatjuk egy már épp Bak 0°-án álló Ascendenssel vette kezdetét az idei Olimpia, amely jegynek a Szaturnusz az ura, így az fogja alapvetően jellemezni az egész rendezvényt. Sőt, mi több az esemény a Szaturnusz órájában is kezdődött.

A Szaturnusz órái viszont kritikus időpontok. Veszélyeket, nehéz időszakokat, akadályoztatásokat jelenthetnek az élet azon területein,  ahol a Szaturnusz a horoszkópban áll. Jelenthet baleseteket, épületomlást, fulladásos halált is. Kivételes esetben kedvező építkezések megkezdésére, ingatlan ügyek intézésére. Az ebben az órában megkezdett dolgok vagy sokáig tartanak, vagy lefolyásuk hosszú.

Szaturnusz órájában hajóra ne szállj (emlékeztek a a zuhogó esőre a nyitott hajókon, a majdnem vízbeeső sztárokra, stb.!), útra se indulj, ne versenyezz (!), ne házasodj, valakit meg ne dobj, meg ne lőj, eret ne vágass, köpölyt ne vétess, kredenciát ne kívánj, se végy, se szolgálj.




Ráadásul ez a Szaturnusz, amely az Asc.ura is, a képletben retrográd és a Halakban állva peregrin, nincs méltósága. A Halakban állva (amely egy vizes jegy) jelzi az esős időjárást is a megnyitón.

A Szaturnusz egy kártevő bolygó a hagyomány szerint, Infortuna Major, azaz a nagy rossztevő. Most lehet ezt így-úgy szépíteni, elmosni, mint manapság mindent, de azért egy kártevő órájában kezdett esemény, amely a kártevő uralma alatt is áll, nem gondolnám, hogy jó ómen az eseményre nézve.

Ráadásul ez a kártevő méltóság nélküli. Ha még lenne valamilyen méltósága, akkor is hozhatna nehézségeket, de tanító jelleggel, ha nehezen is, de kivívható lenne a jó eredmény. Igy viszont csak a kárt, a bajt jelzi. 

És a retrográd bolygó hatása erősebb lehet a direkt bolygóénál, de inkább kedvezőtlen módon. Általában lelassítja a dolgokat. Az események furcsa, nem várt fordulatokat vehetnek (!), s ha mégis lesz valami az ügyből, akkor az zsákutcának bizonyul vagy sakk-matt helyzetnek, ahonnan bajos a kiút, rossz irányba fordul a dolog. 

A retrográd szakaszban összezavarodik minden, a dolgok leállnak avagy furcsa fordulatokat vesznek. A hátráló, azaz retrográd mozgás lelassítja a dolgok menetét, akadozik az ügyintézés, a kommunikáció, a hírek terjedése, a közlekedés. Ebben az időszakban érdemes kerülni a nagyobb adásvételeket, szerződések aláírását és általában minden olyan újabb kezdeményezést, amely időben tartós hatással lesz, mivel később lehetséges, hogy újra kell majd gondolnunk ezeket. Jó előbb végig gondolni minden részletet, mert megtörténhet, hogy valami elkerüli a figyelmet. 



A képlet Ascendensével együtt áll az Acumen nevű állócsillag, amely elvakultságot jelezhet, ill. támadásokat, amelyek idővel gyengülnek.

Az I.házban ott találjuk ráadásul a retrográd Plutót is. A retrográd Plútónak kimondottan karmikus jelentése és jelentősége van. Kötelező módon újratalálkozunk előző életbeli személyekkel, helyzetekkel, helyekkel. A Plútó tud és érzékel nagyon sok dolgot, melyet nem tud kifejezni. Nem hoz azonban nagy felfordulást, a felszínen biztosan nem. A Plútó a belső, lelki dolog felülvizsgálatára ösztönöz ebben az időszakban. Nagy, akár az egész élet irányát, a közeljövőt meghatározó mélyebb rétegeket érintő kérdések, változások mérlegelésére ad lehetőséget. A retrográd Plútó általában valamilyen krízis formában köszönt ránk. Tipikusan lassan kialakuló krízisről beszélhetünk, ami egyre szövevényesebbé válik, majd végül kirobban és felszínre törnek azok a témák, a melyekkel valójában szembesülnünk kell (!).

Ha a képletkontúrt nézzük, akkor a Tűz elemű és Változó dinamikájú jegyek vannak túlsúlyban, vagyis a szórakoztatás, az aktivitás, a sport, az stimmel, de a Változó jegyek labilisak, maguk sem tudják sokszor mit akarnak, vacillálnak, ide-oda kapkodnak. Az igaz, hogy a Ny-i térfél a domináns, azaz az embereknek szól az egész rendezvény, no de a jótevő bolygók (Vénusz, Jupiter) mind sötét házban állnak (6./8.h.) és kb. 75%-ban tudnak csak  hatni, míg a kártevők (Mars és Szaturnusz) a 2.és 5.h-ban állva kb.100%-ban hatnak. Szóval melyik vonulat tud erősebben jelen lenni az olimpián? Ez a felosztás igy több szerencsétlen esetet, kárt és bajt jelöl, nehezebb lefolyást, mint szerencsés vagy könnyű eseményeket. Magyarán a szerencse nem igazán támogatja ezt az eseményt.



Ami még feltűnt nekem, az az 5.h. mint a szórakozás és sport része az eseménynek, hiszen ez itt igazán kiemelt szerepet kap. Az 5.házban egyből indulásként az Uránusz található együttállásban az Algol nevű állócsillaggal. Vagyis a "fejetlen káosz" az ami jellemző volt erre részére. Utána egy peregrin Mars áll a házban az Ikrekben ami kártevő, és bár a sporthoz köze van analógiásan, jelezve, azért, hogy ez egy sportesemény, de inkább szóban erős. A ház ura pedig a szintén peregrin Vénusz, sötét házban, ami pedig pl. a megnyitó művészi színvonalában volt tettenérhető (illetve kikkel van már megint probléma? hát persze, hogy a nőkkel az egész olimpián - vénuszi analógia!).

Az egyetlen erős terület a képletben a 8.h. területe. A ház ura egy uralmi (+triplicitás szerinti) Nap (160%-os) sarokházban, benne áll egy uralmi (+egzaltációs + terminus szerinti) Merkúr (220%-os), amely együtt áll a Regulus állócsilaggal, igaz van benne egy peregrin Vénusz is az Oroszlánban, amit viszont az ura a Nap nem enged tovább romlani. Sőt a Szerencsepont (mint fizikai, pénzügyi bőség) jelölője is itt áll.

 A 8.h. a halál és a mások pénze, itt ugye halálról nem nagyon van szó, sőt ilyen jó állásokkal nem is történhet olyan katasztrófa. Ez jó. De a másik jelentése itt talán izgalmasabb: mások pénze. Mindazok pénze akik befeketettek, támogatták az olimpiát, esetleges hiteleket, kölcsönöket nyújtottak.  Vagyis kinek jó ez az olimpia? Akik befektettek pénzt valamilyen úton-módon. És pont azért érdekes, mert az esemény pénzügyeit a 2.h.jelzi, ami egy peregrin, retrográd Szaturnusz. Van pénz az olimpia, mint rendezvény kasszájában? Hát nincs (lehet nem véletlen a Szajnában úsztatás, máshol elszállásolás, nem az olimpiai faluban, stb.) Viszont valakiknek hatalmas pénze lett ebből. Az biztos a 8.h.-ból! Hm, ez érdekes pénzügyi kérdéssé teszi az egész rendezvényt...



Talán még a híradásokról lehetne szót ejteni, hiszen ezzel a faktorral találkozunk leginkább nap mint nap. A 3.h. mint média háza a Halakban kezdődik, ura Jupiter a legrosszabbul álló bolygó a képletben: exilben van az Ikrekben és a 6.h-ban sötét és hanyatlóházban áll. A 3.ház csúcsán ott áll a Neptunusz, mint a ködösités nagymestere. Vagyis a híreknek, híradásoknak a felét sem kéne elhinni. Mindenki úgy manipulálja a dolgokat,  ahogy neki tetszik. A 3.h-ban bezárt jegyként a Kost látjuk, amelynek ura egy peregrin Mars az Ikrekben 5.h-ban. Az 5-ban azért jelzi, hogy a  sporttal kapcsolatosak a hírek, de mivel peregrin és kártevő, inkább  a rosszindulatú, haragot/dühöt (Mars) kiváltó hírek terjednek. A 3.h-ban áll még a Hold és a Felszálló Holdcsomópont is. A Hold itt a 7.h.uraként a népszerűséget, a közönséget jelenti, akik éheznek ezekre a hírekre a Mars uralma alatt, de mivel ott áll a Felszálló is, talán olyan nagy kárt nem okoznak a média túlzásai vagy ködösítései sem...



Végül nézzük meg, hogy zárul ez az Olimpia és mennyire lesz sikeresként elkönyvelve.

A IV.h. ura, mint a vég, a befejezés, az a peregrin Vénusz, amely a 8.házban áll. Mivel ez egy sötét ház, ezért nem jó emlékek fognak megmaradni nagyrészt, viszont ez is utal az előbb emlegetett pénzügyekre. Vannak akik jól járnak ezzel az egész rendezvénnyel pénzügyileg.

A sikerességet pedig általánosításban a X.h-ból tudjuk lemérni, ez a Skorpió jegye, amelynek ura a Mars az 5.házban áll Ikrekben, és peregrin. Nincs méltósága, és kártevő vagyis nem a legsikeresebb olimpiaként fogják utólag is számontartani, (az 5.h.mint sport és szórakozás utal a jellegére továbbra is).

A Marssal a Mirfak állócsillag áll együtt, amely a Perseus csillagkép része. Ptolemaiosz szerint Perseus csillagkép olyan, mint a Jupiter és a Szaturnusz, intelligens, erős, merész és kalandos természetet ad, de hajlamos a hazudásra. A konstelláció nagyszámú embert érintő eseményekre utal, különösen a nagy meteorológiai jelenségek által okozott eseményekre." A Mirfak egy jelentéktelen csillag ebben az együttesben, de mégiscsak benne van az egész együttesben. A kabalisták szerint a héber Lamed betűvel és a 12. Tarot Arkánumával az  "Akasztott ember" -vel társul. 

Nos, hát sajnos ez a konklúziója ennek az eseménynek. Ettől függetlenül gratulálunk azoknak a sportolóknak, akik  a nehéz körülmények ellenére is érmeket tudtak szerezni. Nekik legalább jól sült el ez az Olimpia is. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése