A Magyar Köztársaság képlete 2.

"Tudjuk nagyon jól, hogy mindent a legmegfelelőbb időben legjobb csinálni. Akkor, hogy ha az az időminőség pontosan arról szól, amiről a tartalomnak szólnia kellene." Kalo Jenő

Ezért most folytatnám az előző cikkemben megkezdett elemzést a mundán értelmezések figyelembevételével. Vajon mikre volt alkalmas az idő, amikor kikiáltották a 3. Magyar Köztársaságot?






Az eddig tárgyaltakon kívül mundán horoszkópokban a további jelentések:

A 3. ház jelenti az ország közlekedési körülményeit (szárazföldi, légi, vízi), - hírközlést (posta, telefon, rádió, tv.), - irodalom, újságírás helyzetét, - az országnak a szomszédokkal való viszonyát. 

Ez a ház üres, a Mars uralja, ami együttáll a Merkúrral a Mérlegben a 9.házban. A Mars itt egyrészt sajnos romlásban van, másrészt tönkreteszi, sújtja a Merkúrt, amely többek közt a hírek természetes ura is. Mindenképpen azt jelzi, hogy a híreknek a médiának lehet a legkevésbé hinni, bármiről is legyen szó eztán. A közlekedéssel (l.4-es metró, a konzorciumban épített autópályák), hírközléssel (l.posta!) az újságírással (l. Népszabadság felszámolása) komoly bajok lesznek, sőt a szomszédokkal is (bár azok szerencsére gyengék, ám így sem jóindulatúak (l. szlovákok, románok stb.).

Ez a Marssal együttáll az Arcturus és a Spica állócsillag.
Az Arcturus hatásai a Spicával (amellyel nagyon közel állnak egymáshoz) keverednek és elválaszthatatlanok egymástól. Rossz helyzetű bolygóval hideg, kíméletlen ráció. A siker, érvényesülés, gazdagság csak harcokkal és kalandokkal érhető el. Rossz állásnál a sikert bukás követi. De Marssal eleinte jól induló, szerencsés hatás, mely utóbb rosszra fordul, általában inkább kártékony.

Plusz a Marssal együttáll a Betegség és baleset arab pontja ami jelezheti a sok balesetet az utakon (ill. előrejelezve a 6.h.egészségüggyel kapcsolatos kérdéseit a betegségek és járványok növekvő számát).


A 4. ház az ország földje a mezőgazdaság, bányászat és az időjárás egy terminus szerinti Nyilas Vénusz a 12.ház csúcsán, trigonban a Holddal és a Marssal (a néppel és a vezetőkkel). Vagyis mindezek által támogatottak ezek a tevékenységek. Ami azért  annyit jelent, hogy a mezőgazdaság, bányászat, a földek kevésbé üzemelnek, de legalább nem mennek teljesen tönkre.
"A tények, a KSH adatai azt mutatják, hogy a magyar gazdák és a VM közös munkájának eredményeként a magyar mezőgazdaság teljesítménye a jelenlegi kormányzati ciklusban egyértelműen növekedési pályára állt. Az előző évhez képest tavaly 22 százalékos növekedés volt a mezőgazdasági ágazatban. Ennek volt köszönhető, hogy a mezőgazdaság 0,9 százalékponttal járult hozzá az 1,1 százalékos nemzetgazdasági növekedéshez - emlékeztetett Czerván György." (2014)

Sajnos az időjárás hosszútávon az aszályosság felé hajlik (Bika IV.ház = hideg-száraz, Nyilas = meleg-száraz), időnként üt csak be csapadékosabb időszak, de akkor aztán felhőszakadás, árvizek, belvizek formájában (Vénusz ura a Jupiter egzaltált a Rákban = hideg-nedves jegy). Viszont legalább a nagyobb természeti kataszrófák (hurrikán, cunami, földrengések, stb.) is lkerülnek minket.


5. ház - jelenti a szórakozóhelyeket általában (színházak, hangversenytermek, vendéglátóhelyek), iskolák, gyermeknevelés kérdéseit, a népesség alakulását, - a külképviseleteket.


Az 5.h. is üres, ura a peregrin Merkúr (9.h. Mérleg) a Mars által sújtottan (ami nemcsak a médiát, hanem a X.házat a kormányzatot is jelöli). Gondoljunk csak a sokszor átvariált túlterhelő központi tanterve, amire máig panaszkodnak szülők és tanárok egyaránt!).

Ami pedig a  népességet illeti, tudjuk, hogy bizony a gyarapodással bajok vannak: egy 2017-es cikk szerint: "Öt év alatt 134 ezerrel csökkent Magyarország népessége a 2011-es népszámlálás és a tavaly októberi kis népszámlálás, úgynevezett mikrocenzus között. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán ismertetett adatai szerint október 1-jén 9 millió 803 ezer 837-en éltek az országban."

6. ház - jelenti a foglalkoztatottság helyzetét (munkanélküliség, dolgozó rétegek), - közegészségügy helyzetét, - betegségek mennyiségét és fajtáit. Jelöli a mundán (politikai) asztrológiában katonákat, a rendfenntartókat és  közigazgatásban dolgozókat. Ide tartoznak ált. a munkalehetőségek, a munkásosztály, a társadalombiztositási formák és a járványos megbetegedések is.


A 6.h. is üres, ura a Merkúr, ezért ugyanezek érvényesek rá, mint a 5.h.témáira. 
Ezek után nem csodálkozhatunk, hogy az egészségügy színvonala vagy a foglalkoztatottság annyira lecsökkent az elmúlt évtizedekben!

Egy 2016-os cikk szerint: "A Központi Statisztikai Hivatal közölte a meglepő statisztikát. A magánszférában összesen 39 ezer állás betöltetlen. Gyakorlatilag minden iparágban problémát jelent a kevés munkaerő, ez alól szinte csak a bányászat és a kőfejtés kivétel."

És ide tartozik a közigazgatásban jelentkező legutóbbi tömeges elbocsátások is vagy a hírhedt túlóra törvény is!

Sőt a minden évben menetrendszerűen jelentkező influenza és néha egyéb járványokról ne is beszéljünk, ahogy a romló közegészségügyi ellátásról sem!


7. ház a házasságok/válások számának is ura a Hold, és a házcsúcson ott áll a Jupiter egzaltációban. Hosszútávon a peregrin Hold a a Leszálló Holdcsomóponttal a 8.h.csúcsán nem hoz jó eredményeket, de rövidtávon alkalmilag az egzaltált Jupiter miatt felívelnek  a házasságkötések, ám a szembenálló Szaturnusz támadása miatt azok legtöbbje is tönkremegy, azaz válással végződik - rengetegen élnek ma már azért a 2. vagy 3. házasságukban.


Egy 2017-es cikk szerint: "Magyarországon a házasságkötések száma 2010-ig csökkenő tendenciát mutatott: az 1970-es években átlagosan még 97 ezer házasságot kötöttek évente, ám ez a szám az 1980-as években 73 ezerre, az 1990-es években 53 ezerre, az ezredfordulót követő évtizedben pedig 43 ezerre esett vissza. A 2010-es év jelentette az elmúlt évtizedek mélypontját, amikor egy év leforgása alatt mindössze 35 520 pár járult anyakönyvvezető elé. Azóta évről évre emelkedett a házasságkötések száma. A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb, előzetes adatai szerint 2016. január-november között 48 920 házasságot kötöttek."

A 8. ház  jelenti a halálozási körülményeket (közhalandóság, öngyilkosság), - népet érintő pénzügyi intézkedéseket, - nemzetközi pénzügyeket.
A 8.h.ura a peregrin nap 9.hanyatló házban, mig a csúcsán ott áll a peregrin Hold a Leszálló Holdcsomóponttal.Nos ez a két állás sem jelez fényes sikereket az adott területeken, sőt!


"Magyarország népessége 2019. január 1-jén 9 772 756 fő volt, ami 1981 óta a születések alacsony, és a halálozások magas száma miatt csökkenő tendenciát mutat, struktúráját tekintve elöregedő."



9. ház - jelenti a vallások és az egyház helyzetét, - bírók és bíróságok tekintélyét és tevékenységét,jogrendszer, felsőoktatás, külügy, légi és tengeri közlekedés  - külfölddel való kapcsolatokat.

Ez a terület már mozgalmasabbnak igérkezik. A Mérlegben kezdődő ház ura a terminusban levő Vénusz a 12.h. csúcsán. A házban benne áll a peregrin Merkúr, az exil Mars, a peregrin Nap és a Szerencsepont. A felsorolt területek hullámzó teljesitményt mutatnak emiatt.

Az 5. ház uraként itt álló sújtott Merkúr jelzi, hogy sokan mennek külföldre tanulni, de azt is, hogy a felsőoktatással komoly gondok vannak: "A felsőoktatásban résztvevők számának 2007 óta tartó csökkenése nem meglepő annak tükrében, hogy visszaesik az adott korosztály létszáma is, a baj csak az, hogy sokkal gyorsabban csökkennek a felsőoktatási férőhelyek, mint ahogy a korosztály fogyna. Ez pedig formálisan azt eredményezheti (mint majd később látni fogjuk), hogy a felsőfokú végzettségűek aránya a teljes népességen belül nem tud tovább növekedni. "

A 12. ház érintettsége miatt sokan a tengerentúlra települnek. A vezetők is külföldre figyelnek (Nap), a jogrendszer pedig mint peregrin Vénusz és a sokféle hatással befolyásolt 9.h.mutatja, nem fest fényes képet )l. pl. az alkotmánymódos:
"A magyar bírák 15 százaléka szerint az igazságszolgáltatás függetlensége sokat romlott, és csak kevesebb mint két százaléka ítélte meg úgy, hogy sokat javult a helyzet. 12 százalékuk szerint az elmúlt két évben előfordult, hogy az ügyeket eleve az ítélet befolyásának a szándékával osztották ki."

Ami a vallásokat illeti, az ország nagy változásokon ment át a II.vh. előtti katolikus-református-izraelita hármasság uralta ország mára szinte teljesen szétszabdalódott megfelelően a modern irányzatoknak, ahogy egy 2013-as blogposzt  megfogalmazza: "Azok a vallások, ahol a fiatalok aránya magas, vagy legalábbis közelíti a teljes népességen belüli arányukat, rendelkeznek utánpótlással. Ahol kevés a fiatal, ott az utánpótlás óriási probléma lehet. A történelmi egyházak (katolikus, református, evangélikus) esetében, de még a Jehova tanúinál is, a fiatalok aránya alig marad a népességen belüli arányuk alatt. Kicsit öregszik a hívek összetétele, de nem tragikus a helyzet. A probléma azonban sokkal súlyosabban jelentkezik az izraelitáknál, ahol a követők közel fele betöltötte a 60. életévét. Mindeközben, a hódító új egyházak hívei jellemzően fiatalok."


De legalább a turizmust segítik kicsit ezek a jelzések, mint  9.h.ura terminusban levő Vénusz + a Nap és a Szerencsepont helyzete (a Nappal együttáll az Utazás arab pontja is) ill. a 9..ura a Vénusz trigonban van a népet jelölő Holddal:

 "A korábbi évekhez hasonlóan tovább nőtt a magyarok utazásainak a száma és a külföldről hazánkba irányuló forgalom is emelkedett - derült ki a KSH elemzéséből. Tavaly a magyar lakosság - az előző évit 12%-kal túlszárnyalva - 23 millió külföldi utazást tett. A külföldiek által Magyarországra tett utak száma, illetve az azok során eltöltött idő is növekedett, ami élénkítő hatással volt a hazai szálláshelyek forgalmára."(2019)

Illetve a Vénusz révén a 9.h.külföld és IV.h. haza kapcsolata is megvan, ezért nagyobb a hajlandóság a határon túli magyarokkal való kapcsolattartásra és azok támogatására, mint  előtte (bár ez sem mindenkinek tetszik).




X. ház - jelenti az államfő tekintélyének, közkedveltségének alakulását, - a hatalom birtokosainak, a kormánynak, és az ország vezető rétegének helyzetét. A vezetés mellett, az ország hírnevét és a belkereskedelmet is jelöli.


Jelölője egy romlásban levő Mars a 9.hanyatlóházban és egy benne levő Plútó ami a rögeszmésséget és szélsőségeket képviseli. Ez pl. tetten érhető abban, hogy mindig  az aktuálisan éppen hatalmon levőket a nép egyik fele "isteníti", míg a másik fele utálja mint a bűnt (l.Facebook kommentek). 
Bár a Plútó jelölheti a teljes átalakulást is, amit legjobban talán a 2011-es alkormány fejez ki:
"2011. április 18-án az Országgyűlés elfogadta Magyarország új Alaptörvényét, melyet Schmitt Pál köztársasági elnök 2011. április 25-én, húsvéthétfőn írt alá ünnepélyes keretek között. Az új normaszöveg 2012. január 1-jén lépett hatályba. Az új alaptörvénnyel hatályon kívül helyezett normaszöveget eredeti formájában 1949. augusztus 18-án fogadta el az Országgyűlés az 1936. évi szovjet Alkotmány alapján. Ez volt az 1949. évi XX. számú törvény. 
Magyarország az új alkotmány elfogadásával egyrészt szimbolikusan is lezárta a múltat, hiszen az egykori kommunista térség országai közül hazánk volt az utolsó, amely a szovjet mintájú alaptörvényét lecserélte."

Viszont ez a Mars, az MC ura kölcsönös recepcióban van a Szaturnusszal, tehát  ez az államforma teljesen aládolgozik a mindekori hatalomnak, akik szintén teljesen ki tudják használni ezt - szóval leginkább a vezetőket szolgálja ez.

Azonban tetten érhető a romlásban levő Mars pl. a túlóra törvény megszavazása körüli botrányban a Parlamentben:
"Szabó Tímea frakcióvezető visszautasította, hogy december 12-én erőszakot követtek volna el az ülésteremben és megsértették volna Ház méltóságát. Szavai szerint a jogállamiságot védték azzal, hogy elállták az elnöki pulpitusra vezető utat. Hozzátette, hogy az ülés alatt a fideszes politikusok „számos alkalommal követtek el erőszakot”, mert lökdösték és szidalmazták az ellenzéki képviselőket. Szabó Tímea azt mondta, hogy a Ház méltóságát nem ők sértik meg, hanem Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök, illetve a Fidesz-KDNP politikusai, akik nyolc éve nem hallgatják meg az ellenzék javaslatait és leépítik a jogállamiságot."

De abban is tetten érhető, amikor hülyeségeket beszélnek és emiatt politikai botrányok robbannak ki, avagy Gyurcsány hírhedt öszödi beszéde, és még sorolhatnánk....

"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.(…) És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig."




11. ház - jelenti a törvényhozást, a parlamentet vagy a nemzetgyűlést, - a nemzet barátait, akik segítik az országot. A 11.h. Nyilasban kezdődik, üres ház, ura a Jupiter, amely a Descendensen állva eléggé kizárja a barátkozás lehetőségét, főleg hogy exilbe teszi a Szaturnuszt mint a KÖZTÁRSASÁG jelölőjét.
Igaz ez vicaversa, bár rövidebb távon az új országnak nagy szüksége volt segítőkre, hoszabb távon elutasitja őket (Szaturnusz a Jupitert terminusba és arculatban tartja, aztán ejti).Szóval elég ellentmondásos a helyzet. akik segithetnének, azok lehetnek a legnagyobb ellenségek....?

12. ház - jelenti a titkos ellenségeket, - a bűncselekmények alakulását, - a fegyházak, a börtönök, a javítóintézetek helyzetét, és titkos társaságok, összeesküvés-elméletek  témáját.
E ház ura szintén az előbb emlegetett Jupiter ill. a csúcsán áll a terminus Vénusz:


"2010 és 2018 között jelentős mértékben visszaesett a bűnelkövetések száma Magyarországon. A Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával létrejött Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattár (PRE-STAT) statisztikái alapján míg 2012-ben az összes elkövetett bűncselekmények száma meghaladta a 450 ezret, a tavalyi első félévben alig több mint 110 ezer esetet regisztráltak.
A pestiek az Országos Rendőr-Főkapitányság adatai szerint gyakran ülnek a volán mögé ittasan, de kábítószer-birtoklás és lopás miatt is sokan bajba kerültek. Jó hír viszont, hogy hét év leforgása alatt 47 százalékkal kevesebb bűncselekményt rögzítettek.
Hosszú évek óta dobogós a bűnügyi térképen Észak-Magyarország. Bár 2010 óta 51 százalékkal, a felére csökkentek a bűncselekmények."




Mit mondhatunk hát összegezve a 3.magyar Köztársaság alapítási képletéről?

Röviden: jobb lett volna ha felkérnek egy asztrológust és keresnek egy jobb eredményekkel kecsegtető időpontot!  😉

Hosszasabban: a legjobban teljesítő területek lennének elvileg  maga a az államforma és az ország pénze (uralmi Szaturnusz, uralmi Jupiter), de ebből a Szaturnusz az Uránusszal (hirtelen, váratlan változások, felzúdulások) és a Neptunusszal (csalódásba forduló illúziók) együttállva plusz a Facies nevű elég ártalmas állócsillaggal sajnos nem hozza a várt eredményeket vagy ha bármit is elérünk össznépileg, képtelenek vagyunk értékelni.
A Jupiter (mint a 2.h.társura, a 12.ház ura és a VII.ház jelölője) már jobban áll: jóindulatú, uralmi bolygó sarokház csúcsán, ám a Desc-en állva támadja (oppozicióba, azaz ellentétbe kerül) az országgal, mire válaszul  a Szaturnusz is  támad, és ebben a helyzetben ő az erősebb: az állam maga sújtja le a Jupiter jelölte igazságot, becsületet, jogrendet és bőséget, illetve az álta jelölt területeket: pénzügyek, elzárt területek, bűnügyeket, barátból lett ellenfeleket, stb.
Magyarán a Jupiter sem tudja maradéktalanul hozni a jó hatásait!
A következő jó hatású bolygó pedig a terminusi méltóságban álló Vénusz lehetne (IV.h., 9.h., 12.h.), amely hoz is némi eredményt ezeken a területeken, ám a 12., sötét házba beszorítva, alig tud valamicskét felmutatni a lehetőségekből).

Képzeljük el, ha mindezek a jelölők és az általuk jelölt területek és lehetőségek 100%-san ki tudnának bontakozni!!! 💖

Ezek a negativabb jelek azért persze nem zárják ki, hogy egyes területeken ne lehetne időleges felívelés más jelölések alapján - na de összességében? Remélem, érzékelhető volt az elemzésből, hogy mennyire fontos egy dolog kezdete és mennyiben befolyásolja az adott dolog további lefolyását, ahogy az emberekenél is a születési horoszkóp az ember egész életét.
És vajon mikor érjük el megint azt a szintet, ami a középkorig teljesen alapvető volt, hogy várost, országot csakis asztrológus közreműködésével alapítanak, nemcsak úgy a hasukra csapva kikiáltanak?!




Források:
https://www.ksh.hu/sajtoszoba_kozlemenyek_tajekoztatok_2017_02_14
https://www.promenad.hu/2019/02/10/ujra-divat-a-hazassag-magyarorszagon/
https://444.hu/2016/09/15/soha-nem-volt-ennyi-ures-allas-magyarorszagon
https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_n%C3%A9pess%C3%A9ge
https://kadarka.net/cikkek-kat/ot-ev-alatt-134-ezerrel-csokkent-magyarorszag-nepessege
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20190205/lopasok-betoresek-gyilkossagok-terkepen-magyarorszag-legveszelyesebb-helyei-312997
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20180114/romokban-a-magyar-felsooktatas-es-van-egy-ennel-sokkal-rosszabb-hirunk-is-273163
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20190721/elarasztottak-magyarorszagot-a-kulfoldiek-331737
http://szamvarazs.blogspot.com/2013/04/magyarok-es-vallas_9.html
http://www.atv.hu/belfold/20191008-magyarorszag-az-utolsok-kozott-a-biroi-fuggetlenseg-tekinteteben-europaban
https://24.hu/belfold/2016/05/26/tiz-eve-egy-ember-azt-mondta-elkurtuk/
https://mandiner.hu/cikk/20190319_helybenhagyta_az_orszaggyules_az_ellenzeki_kepviselok_bunteteset
https://agraragazat.hu/hir/czervan-gyorgy-magyarorszag-mezogazdasaga-valoban-jobban-teljesit
https://www.filter.hu/timeline/195/magyarorszag-mas-szemmel/cikk/4707925
https://www.kormany.hu/hu/mo/az-alaptorveny

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése