[Resident Evil] Leon S. Kennedy - azaz egy fiktív hős horoszkópja

Leon Scott Kennedy egy kitalált szereplő a Capcom: Resident Evil horror media franchise-ban. A 1998-as videójáték a Resident Evil 2. egyik szereplőjeként debütált. Leon később visszatért a Resident Evil 4. főszereplőjeként és a Resident Evil 6. játszható karaktereinek egyikeként.  

Ezenkívül szerepel A holtak városa, az Underworld és a Kaptár: Kárhozat c. könyvekben is, a Biohazard, Kárhozat, Vendetta és az Infinite Darkness c. animációs filmekben is. Leon pozitív kritikai fogadtatásban részesült, a rajongók részéről pláne.

Vajon miért is?



Egyszerűen szólva, mert Leon az abszolút pozitív, jóképű hős típusa. 


Megvesztegethetetlen, bátor a félelmei ellenére is, önfeláldozó, hősies, lovagias, megmentő típus. Számomra abszolút a Kos archetípusát hozza, hisz az elején még (RE 2, A holtak városa) kifejezetten naiv is. Bár okos és gyanakvó, de senkiről nem feltételez rosszat első látásra (kivéve persze a szörnyeket és zombikat : ) ) És persze időnként elkeseredik vagy önsajnálatba merül,de ettől még emberibb lesz a karaktere.


Szóval Leon abszolút hozza a Mars archetípusát (hiszen szinte csak harc közben látjuk), macsó, férfias és vonzó, de anélkül hogy otromba lenne. 










Sőt kifejezetten érzékeny és érzelmes sokszor, képes a romantikus érzésekre (l. Ada) a gondoskodásra  a lelkizésre, mindig fontosak számára a rábízott emberek. Ebben nekem a Vénusz/Hold archetípus is megjelenik (amelyet pl. a hajviseletével is erősítettek).


Sőt kifejezetten kiemelik mindenhol, hogy vonzó, egyenesen szép vonásai vannak, ez is eléggé vénuszi analógia. Szőke (szőkésbarna) hajú, csillogó kékszemű férfi. Ez kicsit Oroszlános kicsit vénuszi színekre hajaz. 


Amikor élőszereplős filmben Paul W.S. Anderson meg akarta jelentetni (rajongói nyomásra) ezt mondta a szereplőválasztásról: "Fogalmad sincs, milyen nehéz megtalálni valakit Leon Kennedy hajával,  akinek férfiasnak kell lennie, méghozzá ezzel  a hosszú frufruval kell  annak lennie." (Bár abban szinte minden női rajongó egyetért, hogy így is épp elég férfias.)





Ahogy egyébként halad előre az élete, egyre jobban sötétítik a színeit, talán akaratlagosan talán önkéntelenül a rajzolók, analógiásan jelezve ezáltal, hogy  a naiv ifjú rendőrből hogy lesz veterán, néha akár megkeseredett zombi/szörnyvadász ügynök.






Nekem kifejezetten szimpatikus a karaktere és általában a megjelenése is. Egyébként 1977-es születést adnak meg neki.


Nézzük meg ennek az évnek a generációs hatásait:


Ebben az évben a Plútó a Mérlegben állt: Párkapcsolataiban éli ki szenvedélyességét. Rögeszmésen meg akar mindenkinek felelni, bizonytalansága eluralkodhat rajta. Mind szakmai mind magánéleti kapcsolataiban szélsőséges szituációkba keveredik, melyekhez a felszínen alkalmazkodik, valójában azonban megpróbálja a háttérből manipulálni, átalakítani azokat. Életfeladata az együttélés és az együttműködés szabályainak újraértelmezése.  

"A Resident Evil 2 kézikönyv azt jelzi, hogy Leon szakított egy nővel, ami Kamiya (az alkotója) saját életén alapult. Kamiya továbbá kommentálta, hogy Leon és Ada kapcsolatát ez utóbbi manipulálja."




Neptunusz a Nyilasban: Az egységet hitén vagy világnézetén keresztül éli át, saját magasztos céljaival és eszméivel képes eggyéolvadni. Könnyedén képes azonosulni mások véleményével vagy ideológiájával, de éppolyan könnyen hátat is fordít nekik. Kacskaringós utat jár be, mire eljut saját belső énjéhez, felfedezi saját spirituális energiáit. Végletekig romantikus szemléletű, hajlamos a plátói érzelmekre.


Leon és Ada kapcsolatáról beszélve Johann Urb (Leon megszemélyesítóje) azt mondta:" Olyan, mint Mulder és Scully,  egy X-akták típusú kapcsolat, ahol végig arra várunk, hogy valami történjen kettejük közt, de soha nem fog megtörténni. Talán a következőkben, remélem. "






Uránusz a Skorpióban: Szabadságvágyát szélsőségekben és mások manipulációjában éli meg. Irányítani és alakítani akarja környezetét. A végletek embere, vagy egyáltalán nem kötődik, totálisan, mindentől és mindenkitől független, vagy teljesen fanatikussá válik. Át kell alakítania magában a halállal és az újjászületéssel kapcsolatos nézeteit. Öntörvényűsége leginkább a titkokkal, rejtélyekkel, okkult tudományokkal való foglalkozásban nyilvánul meg.




Szaturnusz az Oroszlánban: A hatalom kezelése jelenti számára a legnagyobb problémát,  El kell sajátítania a képességet, hogy környezete, szerettei véleményét és igényeit is figyelembe vegye döntései során.  Ellensúlyozandó karmikus vétke a zsarnokság.


Nem véletlen hogy mindig az UMBRELLA és az általa képviselt hatalom és annak visszaélései ellen küzd.




Jupiter az Ikrekben: Erőssége fürge, mozgékony intellektusa, gyermeki kíváncsisága. Könnyedén kommunikál és tanul, képes többféle szempont figyelembevételére, sokoldalú és optimista, de tudása gyakran túlzottan felszínes, nehezére esik egy témában elmélyülni. Remek közvetítő és diplomata, könnyedén tudja a különböző nézőpontokat összeegyeztetni. A gyakorlati, alkalmazott tudás érdekli a nagy léptékű elméletek és elvont teóriák helyett.






Mars a Kosban: Lobbanékony, türelmetlen és szilaj. Türelmetlen és néha agresszivitásra hajlamos. Életében központi szerepet tölt be a hódítás, a versengés, a harc. Eltökélten és nyíltan küzd, soha nem támad hátulról, nincs érzéke a taktikázáshoz, de gyakran meggondolatlan. Fiatal férfi szerepe: macsó.




"Leon egy idealisztikus újonc rendőr telítve a védünk és szolgálunk eszméjével és megéli a mint kadét a szemét felnyitő tapasztalatokat. Bár nyugtalan és pimasz de csöppet sem olyan naiv mint a viselkedése sugallja. Magasan képzett és elkötelezett az új munkájában a Racoon City  rendőrségen" (Resident Evil 2 Nintendo 64 Manual, p.3)




Leon életéről nem sokat tudunk, mielőtt felvételt nyert volna a rendőrakadémiára. Miután 21 évesen elvégezte a rendőrakadémiát a felavatására apjától és nagybátyjától egy Desert Eagle .50-es pisztolyt kapott. Kennedy kérelmezte a Racoon City rendőrségi osztályra történő kinevezését (1998-ban). A választásának oka az Arklay-hegységben és környékén zajló széles körben ismert gyilkosságok voltak.
A városban azonban, mire odaért, elszabadult a pokol: az utcák telve voltak zombikkal. Leon ott találkozott Claire Redfielddel, aki a bátyját, Christ kereste, majd pedig Ada Wonggal, aki titokzatos küldetést teljesített. A városban összeszedték az egyik tudós, Birkin lányát is.


A Racoon City eseményeit követően Kennedyt és Sherry Birkint az amerikai katonaság hamarosan elfogta; Sherryt elvitték és védőőrizetbe vették, míg Kennedyt Adam Benford kihallgatta. Nyilvánvalóan, hogy Kennedy soha nem említette Claire Redfieldet-t vagy Ada Wong-ot, de a kormány érdekelt volt toborzásában, mivel ő már rendelkezett azokkal a tapasztalatokkal, amelyeket kerestek. Kennedy elfogadta, de csak azzal a feltétellel, hogy Sherryt jó kezekben hagyja.




Később kormányzati képviselői képzése az egyszerű rendőrségi újoncból szakértői különleges ügynökké változtatta. Sokkal kompetensebb lett a fegyverek kezelése és a fegyvertelen harc, különösen a késharc területén. Ezek után több különböző küldetésen vesz részt hol hivatalosan a Kormány, hol félhivatalosan, a barátai felkérésére.






"When I was a kid, I used to think about the kind of man I'd grow up to be... I never thought my life would turn out this way."


"Amikor gyerek voltam, arra gondoltam, hogy milyen emberré nőnék fel ... Soha nem gondoltam, hogy az életem ilyen lesz majd."





Filmjei: 

Animációs:
A kaptár - Bioterror
A kaptár - Kárhozat
A kaptár - Vendetta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése