A Magyar Köztársaság képlete 1.


1989. október 23-án, déli 12 óra 3 perc 28 másodperckor Szűrös Mátyás ideiglenes köztársasági elnök a parlament egyik teraszáról kikiáltotta a harmadik magyar köztársaságot. Ezzel deklarálta a rendszerváltást.



Ezt a képletet már sok asztrológus elemezte sokféleképpen. Szerintem arra is jó példa, amikor az egyik pártnak nincs asztrológusa (míg másoknak igen). Ugyanis ez a képlet, hát nem igazán a legjobb lehetőségeket kinálja....





A Köztársaság Ascendense a Bakba esik, rajta áll a  Szaturnusz egyfelől az Uránusszal, másfelől a Neptunusszal övezve. Ez már maga sok mindent elárul a helyzetről: a Bak Szaturnusz erős méltóságú, uralmi (bár kártevő), viszont az Uránusz a reformokat mutatja, míg a Neptunusz az csalódásba forduló illúziókat.

A Bak Ascendens egy hideg magábaforduló száraz merev, rendszerezett Földjegy - azaz anyagias gyakorlatias. (Bár ettől függetlenül elemi dominanciában kiegyenlitett teljesen a képlet.)


Az Ascendenssel és a Szaturnusszal is együttáll viszont a Facies állócsillag.

 A Facies ma már a Bak csillagképben található, hatása a rossz, szerencsétlen befolyások, szemproblémák és balesetek, erőszak. Agresszió és kegyetlenség fűződik hozzá, s hagyományosan az egyik legnehezebb, legnegatívabb megítélésű állócsillag, amely Vivian Robson szerint gyilkosok és áldozatok képletében prominens. Bernadette Brady azt emeli ki, hogy a szülött (ország) csupán a saját célkitűzéseinek él, és mivel eleve azt feltételezi, hogy az élet nehéz és megpróbáltatásokkal teli, ezért nem törődik a külső körülményekkel. Koncentrált fókuszáló képesség jellemzi, azonban teljes mértékben hiányzik belőle a diplomáciai készség, ennek ellenére nagy teljesítményekre képes. Az viszont egyáltalán nem érdekli, hogy mások mit éreznek vagy mennyit szenvednek a tevékenysége miatt.  Destruktív, önpusztító késztetések szintén jelen lehetnek, ha együtt áll valamelyik múltjelölő ponttal, például az Ascendenssel (vagy a Holddal). A vérnek, az életerőnek szabadon kell áramolnia, s ha ez valamiért nem lehetséges, akkor önpusztító mechanizmussá válik. Kegyetlenség, agresszió, kíméletlenség, de az áldozattá válás is kapcsolódik a Facies szimbolikájához. Mivel a precessziós mozgás következtében ma már nem a Nyilasban (mint eredetileg), hanem a Bak csillagjegyben található (1405 végén került át), nagymértékben ráerősít a Bakok könyörtelen keménységére, ha prominens a képletben. Ugyanakkor a kristálytiszta belső látást is jelöli, amely azonban kíméletlen kegyetlenséggel párosulhat.
(Forrás: Griga Zs.)



A Nap a vezetők, a Skorpióban peregrinek 9.házban (külföldre figyelés) hanyatlóházasok, nem sokat tudnak és nem sokat tehetnek. Viszont együttállva a Szerencseponttal, mindig megússzák az elszámoltatást. A X.házban az MC mellett ott áll a Plútó, amely  a mindenkori vezetést rögeszméssé és végletessé teszi.

A Hold mint nép a 8.ház csúcsán, sötét házban szintén peregrin, követő házban és sötéten lát, félelmei vannak (amik nem feltétlenül valós félelmek, inkább csak szorongások). Pláne mivel a Hold együttáll a Gyilokpontnak nevezett arab ponttal, plusz az Anaréta ponttal is ami igy olyasmit jelezhet, hogy ennek a társadalmi berendezkedésnek a nép  a legnagyobb ellensége. A Hold az Oroszlánban a Nap uralma alatt van, azaz a mindenkori vezetők befolyása alatt. Együttállásban a Leszálló Holcsomóponttal és az Örökség arab pontjával elég karmikus, és ebből a szempontból azt is mondhatnánk "megbűnhödte már e nép a múltat s jövendőt".



Viszont ez a Hold a VII.h.nyílt ellenfelek házának a jelölője is, akik így nem sok kárt tudnak tenni - ám az Oroszlánban utálják ezt az országot (Oroszlánban romlásba kerül a Szaturnusz). Az ellenségek csak rövidtávon vagy hirtelen felindulásból erősek (VII.h.egzaltációs ura a Jupiter egzaltációban a Descendensen és szintén utálják vagy legjobb esetben sem foglalkoznak kis hazánkkal), ám a Szaturnusz így is le tudja győzni őket - viszont a fellángoló konfliktusok garantáltak (oppozició). Ez a Jupiter összefügg a 12.házzal is mint tengerentúli országokból jövó támadottság.

A Jupiterrel az Alhena állócsillag áll együtt.
Az Alhena jelentése arabul „büszkén menetelő” (EU?), s az arabok azt tartották, hogy a különleges feladatokra kijelölt vagy a valamilyen szempontból „megbélyegzett” emberek vezérlőcsillaga. Különlegesség, elhivatottság  missziót teljesítő erő kapcsolódik hozzá, és olyan meggyőződés vagy mély hit, amely kitartást, következetességet és teljes elkötelezettséget jelöl. Ez a viselkedési mód nem tűri az akadályokat, ezért a a jelzett határozottan megy előre a választott útján, és még ha meg is sérül időnként, az elért teljesítmény minden esetben feledteti a nehézségeket. Vagyis a maguk módján az ellenfeleink úgy érzik küldetést teljesítenek, ha szembeszállnak ezzel az országgal.

Viszont érdekes módon az ország pénzét is az uralmi Szaturnusz plusz az egzaltált Jupiter szimbolizálja. Ez nem úgy tűnik, mintha nem lenne pénze az országnak. Mivel a 2. ház - jelenti a nemzeti vagyon gyarapodását, vagy csökkenését, - az ország bevételei (adók, illetékek) alakulását.

Ami érdekes még a képletkontúrhoz visszatérve, hogy a dinamikák esetében a Kardinális a kiemelkedő, ami a sietséget, néha kapkodást jelez, beleugrást dolgokba, de a kitartás és a változtatás lehetősége hiányzik.
Azonkivül a horoszkop felső része a déli van tele azaz ki akarunk tűnni a világ előtt, elismertetni az eredményeinket (azóta is elég sok magyar eredmény és találmány született). Eközben viszont nemcsak magunknak, másoknak is hasznára akarunk lenni  (K-i és Ny-i térfél egyaránt kihasznált).



A képlet a Merkúr órájában született. Ez az időszak a legalkalmasabb üzletkötésre, iratok előkészítésére, átadására. A Merkúr óra alkalmas továbbá rövidebb utazásokra, általában közlekedésre, előadások, szónoklatok megtartására, vizsgák, általában ami kommunikációs feladat annak elvégzésére.
Mercurius órájában jó levelet írni, követet küldeni, pénzzel vásárolni és kereskedni, orvossággal élni, plántálni, királyokat és fejedelmeket látogatni, építeni, árkot és kutat ásni, gyermeket iskolába adni, más lakóhelyre költözni, bölcs és mesterséges dolgokban foglalatoskodni, jó kereskedni, úton járni, adósságot beszedni....


folyt.köv.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése