Szinasztria

Részletek a SZINASZTRIA c. könyvemből -
  
MEGRENDELHETŐ: Underground Bolt

Elektronikus formában nálam: horary70@gmail.com
SZINASZTRIA - Előszó
Hiszem, hogy azért születünk, hogy tanuljunk, és fejlődjünk. Erre pedig a legjobb lehetőség, ha kapcsolódunk emberekhez, lelkekhez, akik lehetnek a szerelmünk, a gyermekeink, az édesanyánk, az édesapánk, a testvéreink. Van az a mondás, hogy a rokonainkat nem válogathatjuk meg, ebben minden benne van, a közvetlen hozzátartozóink a legtisztább tükreink. Csak sajnos nehéz érteni/értelmezni, hogy is van ez...? 
Hiszen a testvérem undok, a gyerekem felesel, én igyekszem mindent megtenni. A párkapcsolat szabadabban válaszható, mint a rokoni kapcsolataink, de ott meg a szerelem segít, hogy ne tudjunk olyan könnyen szabadulni a számunkra nehéz feladatoktól. 


Erre brilliáns megoldás a szinasztria. Értő szemekkel, és asztrológiára pallérozott elmével felismerhetők a nehezítettségek. Megtudhatjuk, hogy vannak nehezítések és könnyítések a kapcsolatainkban, de ha tudatosan szem előtt tartjuk a bukkanókat, mélyebb és boldogabb életet élhetünk, megtakaríthatunk magunknak egy csomó kellemetlenséget. És ki ne akarná kicsit lazábban, könnyedebben venni az akadályokat? 
Jelen könyv szerzője pedig mindkét kvalitást magáénak tudhatja: érti, tudja az asztrológiát, mondhatni a kisujjában van(a kisujj egyébként Merkúri analógia, mint ahogy a tudás, és mint az asztológia is), ráadásul évek óta tanulja, műveli, tanítja is. Néhány évvel ezelőtt volt szerencsém Tőle tanulni az asztrológia egy másik ágát, akkor is lenyűgözött a szakértelmével, és a világosan elmagyarázott össze függésekkel. Ebben a könyvben pedig ugyanezt találtam: Érdekes, izgalmas világot, pontos logikával levezetve. Köszönöm, hogy el olvashattam!

MEGRENDELHETŐ: Underground Bolt


SZINASZTRIA - Mi az a szinasztria?Kapcsolati horoszkóp, avagy mi is az a szinasztria?

„Gyakran azon kezdünk el dolgozni egy „kicsit idegen” emberrel, hogy összeillők legyünk, ahelyett, hogy egymást gazdagítva és szeretve lubickolnánk egy olyan emberrel, aki valóban hozzánk illik.”
~
„Ha valaki egyre kevesebbé válik, egyre csak kisebb lesz egy kapcsolattól – az fontos tünet. A szeretetlenség és az áltatás tünete. Ha ezt látjuk, akkor érdemes feltenni a kérdést: megéri?”Kivel?
Szinasztria, vagy más néven kapcsolati elemzés az, amikor születési horoszkópokat hasonlítunk össze abból a célból, hogy feltérképezzük két ember viszonyát.
Ez a módszer mindenféle köteléknél alkalmazható: vizsgálhatunk házastársakat, szeretőket, szülőt-gyermeket, barátokat vagy akár üzlettársakat is. A szinasztrián keresztül megérthetjük, hogy miért vannak egy kapcsolatban súrlódások, kommunikációs zavarok, hirtelen fellángolások, meg nem értések vagy tökéletesnek tűnő összhangok.


SZINASZTRIA - Képletkontúr

Próbálok egy vázlatot adni, hogyan is érdemes neki kezdeni. Nem ugrunk fejest és nem kezdjük el a Vertexnek a fényszögét elemezni a Junóval, hanem próbáljunk betartani egy logikus rendet, főleg az elején.
Méghozzá mit érdemes először megnézni? Nézzünk rá az egyéni képletekre, talán legelőször még mielőtt bármibe belemásznánk. Hogy hogyan néz ki, hol helyezkednek el a bolygók? Ez a legegyszerűbb.
Látunk magunk előtt egy kétdimenziós körábrát és megnézzük, hogy hol van a legtöbb bolygó. Ezt hogy is nézzük? Egyrészt nézhetjük úgy, hogy Ascendens–Descendens tengely alatt és fölött. Ez a horizontális nézőpont.
Egyszerűen csak leszámoljuk a bolygókat, most nem is adunk neki pontértéket, az csak bonyolítja. Későbbiekben azt is lehet. Egyszerűen leszámoljuk kihagyva a Hold csomópontokat és a Szerencsepontot, csak a bolygókat asztrológiai értelemben, hogy hány bolygó van az Ascendens–Descendens tengely alatt és mennyi van fölötte.SZINASZTRIA - Az elemi felosztásAz elemi felosztással azt tudjuk meghatározni, hogy melyik a domináns elemünk. Lehet mind a négy is, a Tűz, Föld, Víz, Levegő. Akkor nagyon kiegyensúlyozottak vagyunk, de ez általában nem így van és ez sokat fog nekünk mondani a párkapcsolathoz való hozzáállásunkról is.
Hogy is kezdünk neki? Megvizsgáljuk, hogy a planétáink milyen jegyekben állnak az elemi felosztás szerint.
Tehát a Tűz jegyek: a Kos, Oroszlán, Nyilas. Ebben hány planétánk van, hány bolygónk?
A Víz jegyek: a Rák, Skorpió, Halak, ezekben mennyi bolygónk van?
Föld jegyek: a Bak, Bika, Szűz, ebben hány bolygónk van. 

SZINASZTRIA - Női énkép és ideálkép


Nézzük először a női jelölőket. A Vénusz az a fiatal, vagy független nő jelképe. Amennyiben nőként a horoszkópunkban a Vénusz bolygó a Bikában, a Mérlegben, vagy a Halakban áll, akkor meg tudjuk élni a nőiességet, mint nő. Illetve férfiként az ideálod a nőies nő és szereted a fiatal, avagy független nőket. Ha viszont a Skorpióban, vagy a Kosban áll a Vénuszod, akkor nem tud a nőiességed természetesen kibontakozni, esetleg nem érzed jól magad fiatal nőként, vagy szingliként, nem annyira élvezed az életet. Férfiként vonzanak a szexis nők, de igazából nem vagy oda a fiatal, vagy önálló lányokért, esetleg nem nagyon tudsz velük mit kezdeni, vagy nem annyira az eseteid, esetleg inkább családot akarsz, mint szimpla barátnőt.SZINASZTRIA - A Vénusz, mint a szerelem bolygója
A Vénusz a szerelem Istennője, így a róla elnevezett bolygó bizonyos fokig meghatározza egy másik emberhez való vonzódásunkat is. És bár elsősorban nőiességéről híres, nők és férfiak egyaránt reagálnak a hatására. Személyes horoszkópunk, Vénusz fényszögei megmutatják, mennyire vagyunk erotikusak, mennyire vagyunk szerelmes típusok, hogyan próbálunk meg másokat elcsábítani, vagy hogyan és milyen szerelmi kapcsolatokban találjuk meg magunkat általában. Több típus is vonatkozhat ránk, attól függően, hogy horoszkópunkban a Vénusz hány bolygótól kap fényszöget. Természetesen minél pontosabb egy fényszög, annál erősebb a hatása, de a bolygó kozmikus és egyéb helyzetét is meg kell hozzá vizsgálni. Asztrológus segítségét érdemes kérni, aki tanácsot tud adni abban, hogyan tegyük könnyebbé a Vénuszi energiák megélését, illetve azt, hogy mit kell tanulnunk a szerelem, a szexualitás és a szeretet minél mélyebb és örömtelibb megtapasztalásához. 


Kiegészítés: Gyakorlati példák a kapcsolatokra


A végén, miután már kielemeztük az egyéni képleteket vagy a saját képletünket még egyet meg kell nézni, hogy igazából, hogy is áll ez a terület a mi életünkben, ez a házasság, hogy ha arra vágyunk. Vagy éppen ezt kérdezi tőlünk valaki, hogyan áll.  meg kell nézni, hogy a 7-es házban milyen bolygók vannak, azoknak milyen méltósága és ereje van, illetve milyen bolygó uralja a 7-es házat és annak milyen méltósága van és milyen ereje.  Magyarán mit tud teljesíteni ez a terület, mire képes és mit tud ő belőle kiteljesíteni az életben, vagy milyen mértékben. 
EROTIKA AZ ÁLLATÖVI JEGYEKBEN


 Mire jó a párkapcsolat? A vágyott állapot az lenne, hogy az egyesülés egyfajta unio mysticához juttasson el bennünket a hétköznapok világában erre kicsi az esély. Mert mint mindenbe, ebbe is bele kell tenni önmagunkat. Ha csak úgy együtt vagyok valakivel, akkor igazán nem szakadnak fel azok a mély érzések. Ahhoz idő kell. Ennek első lépése az erotika, a fellángolás, erről lesz szó ebben az írásban.


Az alábbiak mindenkire vonatkoznak, akiknek az alábbi jegyek az Ascendens jegyük, vagy a születési uralkodója (az Ascendens jegyét uraló bolygó) abban a jegyben van, vagy az 5. háza esik abba a jegybe, vagy a az 5. házának uralkodó bolygója.


SZINASZTRIA - Barátságok


És akkor még egy témát fogunk még venni, a barátságokat, az is egy fontos téma. Ott hogy nézzük a kapcsolatokat? A barátság a 11-es ház lesz, ott a 11-est kell majd mindig a másik Ascendensével hasonlítgatni.Férfi-női barátság

Nézzünk meg egy példát, egy férfi és egy női barátságot, aztán majd női barátságokat nézünk. A férfi az idősebb, mind a ketten családosak. A férfi egy Bika Napú, Szűz Ascendensű férfi és a 1-es háza az a Rákba esik.

Mit akar ő elsősorban a barátjától? A Holdat, egyfajta feleség szerep, anyai gondoskodás és egyáltalán a gondoskodás az neki nagyon fontos a barátai részéről és az érzelmi kapcsolat. És nézzük, hogy ez a Hold ez hol van nála? A Bakba esik, azt is láthatjuk, hogy ehhez egy Szaturnusz jön, szereti, ha érettebbek a barátai, érett anyai mintát hoznak. Azért ezek is érdekesek szerintem egy kicsit, belegondolunk, hogy valaki hogy választ barátot, mert eddig a családról beszéltünk, ahol azért vér szerint meghatározottak a kapcsolatok. Legfeljebb ki lehet lépni, ott lehet hagyni az egészet, ebbe most ne menjünk bele, de azért a barátság ugyanúgy, ahogy a párkapcsolat az döntés kérdése sokszor és igények kérdése, sokszor keresünk olyat, aki inkább kiegészít. Ott mi választunk inkább, azért mondtam, hogy sokkal nagyon szerepet kap esetleg a képletkontúr, az elemi kiegészítés, vagy dinamikai kiegészítés. Hiszen olyat keresünk, aki pótolja bennünk a hiányokat vagy esetleg megerősít minket. Itt is láthatjuk pl. majd, hogy mindkét félnél erős a Föld elem, tehát egymást támogatják az elemük megélésében, nem pedig kihívásokat támasztanak egymás elé.Nézzük meg a másik képletet, ahol azt látjuk, hogy Rák Ascendensű a hölgy.....

------------------SZINASZTRIA - Barátnők egymás közt

Nézzük visszafelé.A hölgy mit vár úgy általában a barátaitól? 

Neki színesebb a barátság háza, a Bikában kezdődik, vénuszi jegyben és a Vénusz maga is ott áll a Bikában. Elsősorban női barátokra vágyik, de azért látjuk, hogy több bolygó is áll a 11-es házában. Ott a Mars, a Merkúr, a Szaturnusz, elég sokszínű baráti köre lehet, és elég sokszínűek lehetnek a barátai, neki nincsenek olyan határozott elvárásai egy barátsággal szemben, mint a férfinak.

Nézzük akkor ugyanezt a hölgyet más barátokkal, most már barátnőivel.


 Induljunk ki belőle és ő a Vénuszt akarja alapvetően, de sok mindenki más is belefér számára a barát kategóriába. Nézzük meg akkor ezt a másik hölgyet, Nikit, akiről már volt szó, a Vízöntő Ascendenssel és Mérleg Nappal.

Azt látjuk, hogy itt van egy Szaturnusz, azt tud adni ez a hölgy és egy Marsot, ami nagyon jó, de ez sem alapvető a hölgy részére, mert ő Vénuszt igényelne alapvetően, de azért ott van az a Szaturnusz neki, ott van a Mars. Bizonyos igényeit ez a másik hölgy barátsága abszolút ki tudja elégíteni. Itt megvan az aktivitás, itt megvannak a szaturnikus keretek, korlátok, fegyelmezettség, vagy amit még bele tudunk érteni ezekbe a dolgokba. Ő megint megadja számára a barátságnak egy síkját.
Nézzük össze akkor Zsanettel.
Zsanett Kos Ascendensű, nála a Mars dominál és a Mars a Mérlegben van, amely hozza a Vénuszt is. Itt is láthatjuk, hogy az igényelt 4 bolygóból megint kettőt megkap, igazából mindenkitől megkap valamit Anett. Ez általában így van egyébként, ha az embernek sok bolygója van egy házban és az a kapcsolatok valamelyik háza, akkor az azt jelenti, hogy neki sokféle igénye van, sokféle igényt el tud fogadni, de valószínű, hogy egy emberben nem fogja megtalálni az összeset.
Erre is kell számítani, ez egy fontos dolog, ez ugyanúgy van egyébként párkapcsolatban is, ha valakinek tele van a 7-es háza, akkor nagyon sokféle ember szóba jöhet, de nagyon sokféle igénye is van, amit valószínűleg egyetlen egy emberben nem fog megtalálni. Ilyenkor kompromisszumokat kell kötni, ami párkapcsolatban nehezebb egy kicsit. Barátból annyi lehet, mint égen a csillag, ha az ember bírja idővel és energiával. Viszont azért, most ne menjünk bele a mai trendekbe, de a párhuzamos kapcsolatokat kicsit nehezebb fenntartanunk, mint egy több szereplős barátságot.


Nézzük meg a másik hölggyel is, akinek Bak Ascendense van.....

---------------

SZINASZTRIA - Barátnők egymás között 2.

Visszafelé nem néztük meg viszont az előbbi hölgyeket, csak odafelé, hogy az eredeti hölgynek mennyire megfelelőek ők. Nézzük akkor meg a Mérleg Napú, Vízöntő Ascendensű hölgyet, Nikinek a 11-es háza az a Nyilasban van, az jupiteri, és hol van az a Jupiter nála?

A Szűzben együtt áll a Plútóval és a Merkúr jön még hozzá. Vagyis Jupitert, Merkúrt és esetleg egy kis adag Plútót vár el a barátaitól. Most itt azért kicsit érdekesebb a helyzet, mivel az eredeti hölgynél (Anett), akit összehasonlítunk a különböző barátaival, az Ascendense Rák, a Hold uralja, és ez a Hold a Skorpióban marsikus lesz. A Holdat és a Marsot tudja alapjáraton adni, ha ennek a hölgynek viszont Nyilasban van a 11-es háza és Jupitert és Merkúrt szeretne, szerintem ő szinte semmit nem kap meg ebben a kapcsolatban, míg a másik jól érzi magát. Kérdés, hogy egy ilyen kapcsolat meddig tud tartani, vagy mikor kezd el elégedetlenkedni. Az a fél fog zúgolódni igazából, aki kevesebbet kap, itt azért lehet szakadás a kapcsolatban.

SZINASZTRIA - FérfibarátságVegyünk most két fiú barátot is, mert még nem vettünk ilyeneket. Az egyikük, Norbi az Mérleg Napú, Skorpió Ascendensű, a másik pedig Balázs, aki Vízöntő Napú és Nyilas Ascendensű. És most már jó pár éve barátok, bár nagyon eltérő társadalmi közegben mozognak. Nézzük meg, hogy mi az, ami összeköti őket. 
Nézzük az idősebbiket, pár év van csak köztük. Neki a barátság háza a Skorpióban kezdődik, amelynek ura a Mars és ez a Mars szintén a Skorpióban van. Egy nagyon marsikus barátot keres, ő a férfi barátokra koncentrál, igazából azok jók neki és azokhoz ragaszkodik.-------------


SZINASZTRIA - Barátságok fényszögei

A fényszögeknél pedig ugyanúgy, miután ez is egy szabadabb kapcsolat és nem szexuális, érdemes a szellemi kapcsolatot is vizsgálni. Azért egy barátság általában, főleg a fiúknál inkább szólhat együttes tevékenységről is, és akkor a Mars szerepe felértékelődhet. Szóval attól függ, miről szól.
Vagy pedig, ha időnként összeülünk és beszélgetünk, akkor főleg a merkúri dolgokról szól inkább.
Ha barátnők vagyunk és elmegyünk együtt ruhát venni és női dolgokkal foglalkozunk, vagy együtt járunk kozmetikushoz, fodrászhoz, ha művészi tevékenységeket csinálunk együtt, vagy szórakozni járunk, akkor inkább a vénuszi dolgok értékelődnek fel a kapcsolatban, azokat a fényszögeket érdemes nézni.
Ha pedig anyukák vagyunk mind a ketten, akkor a holdi dolgok lesznek fontosak, mert akkor azt beszéljük meg, hogy mi van a családdal.


Ezt már nem annyira tudjuk kiemelni, mint a párkapcsolatoknál, hogy mi az, ami nagyon fontos fényszög és mi az, ami nem annyira, hanem mindig az adott kapcsolat jellegéhez kell viszonyítani, hogy melyik bolygókat érdemes bevonni az elemzésbe, de ha van kedvünk, akár az összeset is megnézhetjük a függelékben.

Akkor most nézzünk nem párkapcsolati, hanem egyéb kapcsolati összehasonlításokat. ezeknél is érdemes úgy kezdeni, amit nagyon részletesen leírtam az előbb a párkapcsolatnál, hogy megnézzük, hogy eleve milyen habitusú ez a két ember, akit összehasonlítunk. megnézzük, hogy inkább szeret kifelé élni, a világban megjelenni, vagy inkább szeret visszahúzódni, láthatatlan lenni. Magával szeret inkább foglalkozni, vagy inkább másokkal, mely elemek ugranak ki nála és ez mit hoz magával és mely elemek hiányoznak. Illetve van-e ilyen elemi vonzódás közöttük, mert ez nem csak szerelmi kapcsolatokban működhet, hanem rokoni, baráti vagy egyéb kapcsolatokban is. A hiányzó elemet pótolja a másik és ezért tudunk hozzá nagyon ragaszkodni egy ideig, bár nem biztos, hogy nagyon sokáig. Ugyanígy érdemes a dinamikai összeillőséget is értékelni mindkét félnél.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Eszter! Közel 15 éves asztrológiai tanulmányaim, megfigyeléseim és nem utolsó sorban személyes tapasztalataim alapján szeretném leírni a véleményem a szaturnusz-vénusz kapcsolódásáról a szinasztriában, mivel a könyvedben meglehetősen negatív megítélést kapott még pozitív fényszög esetében is! Véleményem szerint a szaturnusz vénusszal alkotott harmonikus fényszöge (trigon és szextil) esetén egyrészt nagyon jelentős, karmikus kapcsolódás, másrészt igen pozitív, nagy hűséget, elkötelezettséget, stabilitást adó fényszög. Kölcsönösen fennálló, harmonikus kapcsolódás, vagyis kettős kötés esetén nagyon hamar nyilvánvalóvá válik a mély szeretet, a hűség, a stabilitás és az életre szóló elköteleződés kölcsönös igénye. Nagyon nagy áldás két ember között a pozitív szaturnusz-vénusz kapcsolódás! Nem véletlen, hogy a szaturnusz emelt a mérlegben, a házasság hagyományos jegyében!

    VálaszTörlés
  2. És ha szinasztriában a Szaturnusz és a Vénusz quinkunx fényszögben van, az mit jelent?

    VálaszTörlés