Kérdőasztrológia
Kérdőasztrológia kapcsán a kérdésekről

Kérdőasztrológia kapcsán a kérdésekről szeretnék beszélni, annak mibenlétéről, ha lehet, minél egyszerűbben.


Tehát, először is a kérdő mondat végén legyen kérdőjel, mert így nem tudjuk, hogy ez a kérdésünk. Hacsak úgy mesélünk, mesélünk nem biztos, hogy kialakul, hogy mi is volt az igazi kérdés. Ezt próbáljuk azért megfogalmazni lehetőleg minél tömörebben. Persze nem kell nagyon leszűkíteni, de szóljon a probléma magváról.
Na, most milyen kérdések vannak a magyar nyelvben?

További bejegyzések »

Kérdezd a csillagokat! - Horary, avagy kérdőasztrológia 1.

Bevezetés

Bevezetésképp mindenképpen ajánlanám Kristina Wardahlnak a Klasszikus kérdőasztrológia a gyakorlatban című könyvét, miután amit mi tanulunk az a Kristina Wardahl - Olivia Barclay - William Lilly vonalon folyik. Bár találkozhattok John Frawley könyveivel is Magyarországon, de ő egy másik iskola képviselője és sok mindent másként magyaráz, ami összezavarhatja a kezdő fejét. 

Mi is a kérdő asztrológia? Mi a fő profilja?


Fő profilja az eldöntendő kérdések (Hol van?; Ez lesz vagy az lesz-e?; Lesz-e szerencsém?; Igen, vagy nem?). A "Mi leszek, ha nagy leszek?" nem tipikusan kérdőasztrológiás kérdés, de a "Tűzoltó leszek vagy katona?" - az már igen. 
A legfontosabb ezért a kérdőasztrológiában a kérdés, mint a magyar nevében is benne van ugye, hogy kérdő, mert a horary, illetve a horara latinul az óraasztrológiát jelent, tehát az idejére utal, amikor felállítják. A legfontosabb a kérdés pontos ideje, méghozzá a perc pontos idő.További bejegyzések »Kérdezd a csillagokat! - Horary, avagy kérdőasztrológia 2.

Mikor nem kapunk választ? 

Vannak ugyanis úgynevezett konsziderációk, amik intő jelek, amikor elvileg hárítani kell a kérdést. Persze itt lehet súlyozni, de ezt inkább csak a nagyobb gyakorlat után ajánlatos megtenni, elsőre a legfontosabb megjegyezni ezeket. 
Amikor egyáltalán nem foglalkozunk a kérdéssel. Lilly erre azt mondja, hogy ne vállald el a kérdést, ha az illető nem tudja, hogy mit kérdezzen például. 
Mint az előbbi példában mondtam, hogy van egy problémám, de igazából nem tudom, hogy mire kéne rákérdeznem ezzel kapcsolatban. Hát akkor mi honnan tudnánk, ha a kérdező se tudja, ugye? 
Vagy ne vállaljuk el, ha kérdés zavaros. Mesél-mesél az illető már fél órája, és még mindig nem tudjuk, hogy igazából mit akar kérdezni, mi a problémája egyáltalán, lehet, hogy három problémáról beszél egyszerre. Kérdezd a csillagokat! - Horary, avagy kérdőasztrológia 3.

Mi lehet még figyelmeztető jel? 

A korai és a későiség az érvénytelenségen kívül. 

Lehet, hogy érvényes egy képlet, de mondjuk korai, tehát egy jegy első három fokára kerül az aszcendens a képletben. Ez azt jelenti, hogy még nem alakultak ki igazából a kérdésnek a megfelelő feltételei, túl gyorsan rakták föl, túl korán, túl nagy aggódással. Lehet, hogy ez az egész meg se történik, mondjuk, hogyha valami negatív dologra kérdez, de pozitív dolognál is sajnos ugyanúgy lehet. Kérdezd a csillagokat! - Horary, avagy kérdőasztrológia 4.

Hányszor tehető fel egy kérdés?

Ez is egy alapvető dolog. Egy témában csak egyszer. Na, de mit jelent az egy téma? Ugyanazt a kérdést, ugyanúgy feltenni biztos, hogy nem lehet, csak akkor ha több alkalmas valami, például randizás, akkor meg akár minden randira is rá lehet kérdezni, bár egy idő után nem sok értelme van. De mondjuk az első pár randira rá lehet kérdezni, hogy hogy sikerült, ha nagyon bizonytalan az illető. 

További bejegyzések »

Kérdezd a csillagokat! - Horary, avagy kérdőasztrológia 5.

Mikor nem lehet még érvényes egy képlet?

Nagyon fontos, hogy lehet, hogy akkor nem érvényes, vagy akár koraiként is jelentkezhet, ha már mástól megkérdezte. Ilyenkor mindig vissza kell kérdezni, hogy nem kérdezte-e meg, akár mástól, más módszerrel. Tehát a Horary nagyon érzékeny jószág, mindig először ezt kell megkérdezni, a kérdőasztrológiát, utána még lehet bizgerálni tarottal, rúnával, ingával, akármivel; részletkérdéseket vagy megkérdezni naponta, hetente vagy ahogy tetszik a kedves ügyfélnek, de ha ő már megkérdezte öt embertől, más-más módszerekkel és még Tőled is megkérdezi, hát nem biztos, hogy érvényességet fog mutatni a képlet már. Mert már vagy elmondták neki az igazat, vagy már annyi félét mondtak, hogy már azért nem lesz érvényes.Kérdezd a csillagokat! - Horary, avagy kérdőasztrológia 6.

Akkor, hogy is épül föl egy képlet? 

Tehát az elemeiről a kérdőasztrológiának, a képletnek. Tehát ugye van egy időpontunk, felállítunk rá a képletet, majdnem nagyjából úgy néz ki, mint a radix képlet egy nagyon fontos kitétellel, hogy ugye mindig arra a helyre állítjuk fel, ahol az asztrológus van, tehát ha Budapesten van, akkor Budapesten, ha máshol akkor máshol, teljesen mindegy, hogy a kérdező honnan kérdez, ha a világ másik tájáról, Timbuktuból akkor is Budapestre fogjuk felállítani egy. 

Tovább -->>
Kérdezd a csillagokat! - Horary, avagy kérdőasztrológia 7.

Mi lesz a fontos? Hogyan elemezzük majd?

Ez is eltérés a mai modern és a radix felfogástól. Mi a bolygóknak megnézzük az esszenciális minőségét először, ezek lesznek majd az úgynevezett méltóságok, dignitások, amelyekből némely modern iskolákban tanítanak egy-kettőt, de nem az összeset, mi összesen ötöt ismerünk belőlük. 

Tehát 5 méltósága lehet egy bolygónak és 2 romlása, meg lehet pelegrin, ha semmilyen méltósága nincsen, de ezt majd megnézzük. Ezek az esszenciális minőségek, tehát először ezt nézzük meg. Ez ad neki egyfajta ugye méltóságot, tehát hogy mennyire jó az a dolog, mennyire tudjuk beváltani. Ez azt jelenti ez a dolog, amit szeretnénk tőle megkapni. További bejegyzések »
Kérdezd a csillagokat! - Horary, avagy kérdőasztrológia 8.

Eddig volt a bevezető, és most akkor szépen áttérnénk a jegyekre már.

Kezdjük az ősminőségekkel, abból épülnek fel a jegyek, ezt itt kell elkezdeni. Négy ősminőségünk van, ugye hogyha elemileg akarjuk majd csoportosítani a jegyeket, ez ahhoz kell. 
A négy ősminőség a hideg, a meleg, a száraz és a nedves. Ez valószínű az emberiség alapvető tapasztalatai alapján alakultak ki. Illetve ezeknek vannak persze elméleti jelentőségei is, hogy hogy lehet értelmezni. 
A hideg az az összehúzódás, a meleg az a kiáradás, a nedves az - mondjuk így, hogy - az alkalmazkodás, tehát mindenhova befolyik, a száraz az pedig egy merev, strukturáltabb dolog, de nekünk ez annyira nem lényeges, inkább csak szó szerint értelmezzük. Illetve az elemeket és a bolygókat is ezek az ősminőségek építik fel. Most véletlenszerű sorrendben tehát, a hideg és a száraz ugye a Föld elemet fogja adni, a hideg és a nedves a Víz elemet, a meleg és a száraz a Tűz elemet és a meleg és a nedves a Levegőt. 

További bejegyzések »
Kérdezd a csillagokat! - Horary, avagy kérdőasztrológia 9.

Nem csak elemek szerint osztjuk fel a jegyeket, vagy hát ugye nem csak elemi csoportosítása van a jegyeknek, hanem van dinamikai csoportosítása.

Van a dinamikai csoportosítás: kardinális, szilárd és változó jegyek. Na, most érdekességnek ezt én úgy szoktam tanítani annak, aki nem annyira ismeri – nem tudom, hogy ezt így végiggondoltad-e már -, hogy ez tulajdonképpen az évszakokhoz kapcsolható. Tehát minden kardinális jegy az, ami elkezdi az évszakot, lásd ugye Kos, ami a tavaszt kezdi el, a Rák a nyarat, a Mérleg az őszt, stb.


Kérdezd a csillagokat! - Horary, avagy kérdőasztrológia 10.

Na, aztán nézzük meg, milyen csoportosítása van még a jegyeknek. 

Vannak a nőies és a férfias jegyek, ezt ugye azért gondolom tudod, tehát a ugye tüzes és levegős jegyek, amiket úgy is szokták mondani, hogy aktív jegyek, vagy cselekvőképes jegyek; és a víz és a föld jegyek, amik az úgynevezett passzív jegyek, ezek a kiváró típusúak, tehát megvárják a dolgok alakulását. 

Na, most itt van egy plusz jelentése is ezeknek a jegyeknek, hogy a régiek úgy tartották, hogy ezek az aktív jegyek, tehát a tüzes-levegős jegyek, azok a szabad akaratos jegyek, ugye mert cselekvőképes, aktív; és a nőies, tehát a vizes-földies jegyek a passzivitás miatt, ők a determinált jegyek. 


Tovább -->>


Kérdezd a csillagokat! - Horary, avagy kérdőasztrológia 11.

Na, aztán vannak olyan, ezek már spéci csoportosítások, amiket bizonyos kérdéseknél tudunk használni. 

Vannak az úgynevezett humán jegyek például. Ez konkrétan az Ikrek, a Mérleg, a Vízöntő, a Szűz, ugye ahol az ábrázolásukban, mármint nem a sematikusban, hanem az eredetiben, az ábrázolásukban emberi alak szerepel, logikusan. Illetve nagyon érdekes, mert a Nyilasnak az első fele, tehát ez azt jelenti, hogy a nullától a tizenöt fokig, mert hogy az az emberi fele, mert hát kentaurral ábrázolják a Nyilast, viszont van olyan, amit a hagyomány tartott meg, mintsem a magyarázat – legalábbis én még nem találtam meg – a Baknak a második fele, tehát a tizenöttől a harminc fokig, ezt is humán jegynek veszik. A lényeg az, hogy ezek a jegyek érdeklődnek a társaság, a társadalom iránt. 


További bejegyzések »


Kérdezd a csillagokat! - Horary, avagy kérdőasztrológia 12..

Na, aztán ugye mondtam, hogy a vízi állatok is ide tartoznak, az a három vízi állatunk, de ezeknek van egy plusz jelentése, ők a termékeny jegyek. Tehát ez a lehet-e gyerek, akkor nézzük az aszcendenst az ötös házat és, ha ezek vagy uraik termékeny jegyekben vannak-e, meg mennyiben, tehát itt az arányokat nézzük, és ezzel ellentétesen pedig vannak a terméketlen jegyek, az Ikrek, a Szűz és az Oroszlán. Tehát például termékenységi kérdéseknél bizony ezeket kell nézni, hogy inkább vízjegyekben vannak-e a jelölők vagy a házak, inkább terméketlen vagy a többi, az pedig a közepesen termékeny jegyek. Mert ugye, ha sok a terméketlen jegy, akkor szelíden el szoktuk küldeni termékenységi vizsgálatra a párt. Tehát amikor kérdezik, hogy miért nincs gyerek és látod, hogy tele van terméketlen jegyekkel, hát akkor ez az ugyan már vizsgáltassák meg magukat, mert valami nem stimmel.


További bejegyzések »

Kérdezd a csillagokat! - Horary, avagy kérdőasztrológia 13.Na, tehát ezek a fő csoportosítások, persze vannak még ilyen-olyanok, tehát lehet még nézegetni ott a Kristina Wardahl könyvében ezeket is.


 Aztán még, amit érdemes még megjegyezni, meg technikailag is, a gyorsabban és lassabban felkelő jegyek, amik még fontosak. Egyrészt jelölik azt is, hogy a dolgok kibontakozása milyen gyors vagy lassú. Ez ugye az északi féltekére vonatkozik, a déli féltekén ez pont fordítva van. További bejegyzések »Érvényességek

És akkor most nézzük az érvényességeket. Mikor érvényes egy képlet?

Érvényes, ez a legfontosabb, hogyha az óra urának és az aszcendens urának azonos a természete. 
Erről beszéltünk az elején, ősminőségek. Ilyen párok  a Nap-Mars, meleg és száraz bolygók, a Hold és a Vénusz, hideg és nedves, a Merkúr és a Szaturnusz, hideg és száraz. A Jupiternek, mint meleg és nedves bolygónak nincsen párja, tehát ő ebben nem vehet részt. Recepciók 3.

Mi van, ha a romlásának a helyén állsz, exilbe vagy fallba tesz téged az az ember, az a dolog, az a bolygó, a te bolygódat? 


Ez azt jelenti, hogy ha saját magának erős a méltósága, akkor nem fog utálni, csak nem foglalkozik veled.
Maradva az előbbi példánál: kedvenc bálványodhoz odamész és egyszerűen átnéz rajtad, bemutatnak neki, de nem foglalkozik veled. Kedvesen, udvariasan bemutatkozik és utána beszélget tovább a menedzserével, te meg ott állsz egyik lábadról a másikra és ennyi. Szóval nem igazán érdekled.A házak dinamikai felosztása (akcidentális erő)

Follow my blog with Bloglovin
Nagyon fontos még a házak dinamikai felosztása. 
 Dinamikában megnéztük, hogy vannak kardinális jegyek, fix jegyek és változó jegyek. Ugyanez megvan a házakban is, ezt hívjuk akcidentális méltóságnak. Vannak a sarokházak, amik kicsit analógok a kardinális jegyekkel, nem ugyanazok, ne tévesszük össze, csak analóg a hatásában. Vannak a követő házak és vannak a hanyatló házak.


Az arab pontok


Az arab pontok hipotetikus pontok és az arab csillagászok, illetve asztrológusok közvetítésével került bele az asztrológiába, ezért van az, hogy Morin és a keresztény alapon történő tisztogatás nagyon kitisztította, kiszedte a mai modern vagy tradicionálisnak nevezett asztrológiából. Igazából akkor célszerű elővenni ezeket, ha például a többi fényszög kedvező és jól állnak a bolygók és mégis van egy probléma az ember életében, ami nem látszik, akkor elő lehet venni ezeket az úgynevezett arab pontokat, vagy érzékeny pontokat más néven, lehetséges, hogy rávilágítanak rejtett tartalmakra.


Ezért ezek háttér dolgokat jelölnek. Az érzékeny pontok használata arra jó, ha valamit meg akarunk érteni, hogy miért, mert mindennek van oka. Viszont, ha mind a 20-30 érzékeny pontot berajzolnánk, nem tudnánk értelmezni őket. De nem is kell mindent berajzolni, hanem érdemes a vizsgálódásainknak megfelelőeket kiválasztani, mert van a betegségeknek a pontja, halál pontja, anyapont, apapont, az uborkának is van pontja, mert ezek számításokon alapulnak. Az érzékeny pontokkal operálni lehet, mármint hogy lehet megmagyarázni dolgokat, amelyek ahhoz a dolgokhoz tartoznak, és akkor oda kell vonatkoztatni a speciális jelentéstartalmakat. Ezek úgynevezett részvizsgálatok. Persze ennek illeszkednie kell a horoszkóp egészébe, nem írja felül a radix jelzéseit. Viszont speciális vizsgálatoknál olyanra adhat magyarázatot, amit nem látunk, vagy csak nem tudunk értelmezni.

Kérdezd a csillagokat - 2.h. a kérdőasztrológiában

Tehát akkor a 2-es házzal kezdünk. 

1-es ház azért nincsen külön tárgyalva, mert ugye az maga a kérdező. Tehát arról igazából mindig beszélünk ugye, mert azzal kezdjük, hogy ki az a kérdező, mit csinál, milyen állapotban van, stb. 
Ami meg konkrétan 1-es házas kérdés lenne az vagy ritka, vagy igazából nem nézzük. Mármint úgy értem, hogy valaki azt kérdezi például, hogy mitől leszek boldog? Tehát kb. ilyen kérdéseket lehetne feltenni, ami konkrétan 1-es házas, egyébként mindenképpen belevonódnak egyéb életterületek, úgyhogy ezért mondom, hogy konkrétan az 1-es házat így nem tárgyaljuk, mert tulajdonképpen mindenben benne van, mint kérdező, vagy valamilyen úton-módon belevonódik a kérdésbe. Tehát a 2-es házzal kezdjük igazából az elemzés elméletét.Kérdezd a csillagokat - 2.h. a kérdőasztrológiában folyt.

Hogy ha peregrin a 2-es ház ura, akkor pedig abszolút ugye az ura után kell ítélni, tehát hogy az javul-e vagy romlik-e ugye. Ha itt, mint ennél a cigis kérdésnél ugye a Vénusz a 2-es ház ura, annak az ura pedig a Merkúr. Ha mondjuk peregrin lenne a Vénusz- mondjuk most nem peregrin, de vegyük azt-, akkor az a Merkúr is peregrin és abban a pillanatban ugye a peregrinség azt tudni kell, a asztrológiában az már negatív fogalom, teljesen mindegy, hogy milyen bolygó, tehát abban a pillanatban azt mondjuk, hogy az nem javul, hanem romlik. Tehát ha ez egy élelmiszer lenne, akkor szintén romlásban lenne. 
Kérdezd a csillagokat - 3.h. a kérdőasztrológiában

A hármas ház lenne most a témánk, és abból is szerintem a legnagyobb téma, az autó és az autó vásárlása, illetve az autó javíttatása. Aztán még lesznek olyanok, hogy szerződések, tanfolyamok, iskolák, utazás, szomszédok, ezek már ilyen kisebb témakörök, amik ide tartoznak.

A gépkocsik és minden egyéb közlekedésre alkalmas eszköz: tulajdonképpen a biciklitől kezdve, ha a biciklit is közlekedési eszközként használja valaki, tehát nem azért veszi, mert vagyontárgy egy 250 000 forintos bicikli, akkor az is odatartozik, a motorkerékpár, a hajó, a helikopter, a yacht, hogyha valakinek olyanja van. Tehát bármi ilyen az nem kettes ház lesz, hanem hármas. Csónak, a Balatonon például vitorlás, az ugye előkerülhet. Elsősorban a hármas házat vizsgáljuk és lehet esetleg vizsgálni a Merkúrt is, ha oda kerül a sor, mint ugye a járművek természetes szignifikátora.

Mit szoktunk csinálni egy autóval?


További bejegyzések »


Kérdezd a csillagokat - 3.h. a kérdőasztrológiában 2.rész

Nézzünk egy olyat, hogy javíttatás, mert ugye az még egy fontos téma autóknál, aztán majd még nézhetünk képleteket!

Mert, hogy itt most konkrétan nem veszünk, meg eladunk, meg nem tudom mi, hanem az, hogy hogy nézzük meg annak is van egy pár szabálya. 
Na, ez úgy néz ki, hogyha kinyitod, hogy ugye először megnézzük, hogy mennyire súlyos az a betegség. Ez ugye már az előbb néztük, hogy találkozik a saját betegség házával vagy sem. Itt már ugye látjuk, hogy ez már egy javíttatós autó, tehát itt meg kell nézni, hogy a harmadik háznak a méltóságát, illetve erősségét, tehát hogy milyen esszenciális méltósága van, illetve milyen házban van, és a hatos házét is, hogy melyik az erősebb, eleve nem árt tudni.  További bejegyzések »

Kérdezd a csillagokat! - 4.h. a kérdőasztrológiában 1.rész

A 4-es ház az ingatlanokat ugye és helyeket jelent alapjáraton, úgyhogy azt fogjuk főleg venni. Az ingatlan minőségét azt ugye mindig a 4-es ház ura jelöli, hogy új vagy régi vagy felújítandó ezt az esszenciális méltóságok és romlások mutatják. Ugye a recepciók pedig azt, hogy mennyire fogják szeretni egymást. Nagyon fontos, hogy milyen célra veszünk lakást, tehát magunknak, nyaralónak, gyereknek, vállalkozáshoz mondjuk valami helyiséget, mert ugye mindez a 4-es házhoz tartozik . És azért a 4-es ház is ritkán forog emiatt csak hogy ha valakinek mit tudom én "a testvérem el tudja-e adni a házát?", de ha én veszek egy házat a testvéremnek, akkor az a sima 4-es ház lesz.Kérdezd a csillagokat! - 4.h. a kérdőasztrológiában 2.rész

Na most mit nézünk még az ingatlannál? 

Ha ezt végig játszottuk, ezek voltak a negatív jelek, ezeket ki lehet majd írni egy listába. Milyen lehet még az ingatlan?


 Ugye magát az állagát is nézzük, azt láttuk, hogy hát nem egy olyan híresen jó. Ugye az, hogy hanyatló házas, az itt nem azt jelenti, hogy ritkán használjuk, vagy ilyesmi, hanem inkább olyat, hogy például messze van az eddigi lakóhelyétől, vagy ha így városon belül gondolkozunk, akkor nem a belvárosban lesz, tehát ilyen utazási szempontból általában ez messzebb lévő helyeket jelenthet. Aztán előfordulhat, hogy vizesedik az ingatlan, tehát ugye milyen hibák lehetnek egy ingatlannál? Vizesedik. Ez általában akkor jelentkezik, ha a 4-es ház csúcsa vagy ura, vagy mindkettő vizes jegyben áll. Itt van-e ilyenünk. Nincsen, tehát itt ilyen probléma nem áll fent, ez egy jó száraz, meleg lakás ugye ezzel a két tüzes jeggyel.
Kérdezd a csillagokat! -4.h. a kérdőasztrológiában 3.rész


Na van egy ilyen, hogy "35 millióért megveszik-e a házam?" című kis eposz. És itt megnézzük azt, hogy milyen feltételeken lehet változtatni, ha nem tetszik a válasz, vagy mi van. Na mert hogy ezt azért mondom még először, hogy ha arra kérdez valaki, hogy el tudja-e adni, akkor általában mindig gondolkodik egy időintervallumban. Itt ugye szintén nincs benne a kérdésben, de érdemes belőle kihúzni, hogy mennyi időt gondol bele, mert általában egy időintervallumban és egy eladási árban gondolkodnak még akkor is, ha nem mondják, ezért ezt tanácsos megkérdezni. 

Kérdezd a csillagokat! - 6.h. a kérdőasztrológiában 1.rész

6.ház: a betegségek

Először is meg kell nézni a kérdező állapotát, hogy mennyire egészséges. Tehát az Ascendens ura itt még fontosabb lesz, ugye mindenféle sújtottság, vagy egyebek, azok hátrányosan befolyásolják az állapotát. Illetve meg kell nézni a hatodik házat, tehát a betegséget magát, hogy melyik az erősebb, a kérdező vagy a hatos ház ura. Ugye attól is függ, hogy ki győzedelmeskedik a másikon. Illetve a hatos ház csúcs dinamikája, tehát, hogy kardinális, szilárd vagy változó, az például megmutatja azt is, hogy milyen a lefolyása. A hatos ház csúcs dinamikája, illetve a hatos ház csúcs ura is, hogy milyen dinamikájú jegyben van. Általában fix jegyek jelentik a krónikus, gyógyíthatatlan betegségeket.
Kérdezd a csillagokat! - 6.h. a kérdőasztrológiában 2.rész

Hol lehet a baj?

Ehhez lesz egy betegségtáblázatot. Ez a bolygók a jegyekben, azt lehet megnézni. 
Tulajdonképpen ez a jegyházas rendszeren alapszik, tehát a saját uralmi jegyétől számítva hányadik jegyben van. Ezen alapszik ez az egész táblázat. 

Ha már régóta megvan a betegség, akkor nem biztos, hogy akár erős recepció, akár fényszög jelzi, tehát ez megint háttér, háttér, háttér.... 
Kérdezd a csillagokat! - 6.h. a kérdőasztrológiában 3.rész

Mi jelzi a gyógyulást?

Hát vagy egy távolodó fényszög az egyes-hatos ház ura között, vagy ha átlép valamelyikük másik jegybe, tehát nagyon a jegy végén van. 
Viszont ott meg kell nézni a recepciókat, hogy változnak-e azzal a recepciók egymás iránt vagy nem. Mert ha a recepció nem változik, vagy nem olyan mértékben, magyarán megmarad valamilyen recepció, akkor az azt jelenti, hogy a hajlam megmarad arra az adott betegségre.


Kérdezd a csillagokat! - 6.h. a kérdőasztrológiában 4.rész

Na, most mi az oka a betegségnek? Vagy mi idézte elő?Azt meg lehet nézni például a Hold utolsó fényszögéből. Ez például lehet egy balesetnél is érdekes, mert ugye a balesetek is ide tartoznak ugye, a hatos házhoz. Tehát mit tudom én, autóbalesetnél figyelmetlenség, vagy fáradtság, vagy egyszerűen legyengülés, mondjuk egy immunrendszernél, vagy megfázott, teszem azt, ha a Hold a Szaturnusszal volt mondjuk fényszögben. 


Kérdezd a csillagokat! - 6.h. a kérdőasztrológiában 5.rész

És akkor jön ugye a terápia, tízes ház. 

Na, most két dolgot csinálhat a terápia, amikor keressük a megfelelőt. Terápiának hívunk minden ilyet, mondjuk ez egy régies elnevezés, mondjuk gyógymód vagy kezelés. Két dolgot csinálhat: vagy az aszcendens urát erősíti, tehát ugye akkor azt jelenti, hogy recepcióban van vele, segíti az aszcendens urát, tehát erősíti a betegséget, vagy a hatos ház urát exilbe vagy fallba teszi, vagy legalább uralja a hatos ház urát, ami mit jelent ugye, hogy gyógyítja a betegséget, vagy legalábbis kordában tartja.


Kérdezd a csillagokat! - 6.h. a kérdőasztrológiában 6.rész

Orvost is lehet nézni ugye ebben a témában. 

Jó-e az orvos? 

Az hetes házas kérdés lesz mindig. Ugyanezek a szabályok érvényesek rá. Hát, azért a mai orvostudományban nem az a lényeg, hogy szeressen engem, egy holisztikus orvostudományban azért fontos lenne, itt azért nem ez a lényeg, tehát nem az a lényeg, hogy szeresse az egyes ház urát, hanem le tudja-e győzni a hatos ház urát vagy nem, meg hogy mennyire ért hozzá, tehát szakmailag milyen méltósága van. 


Kérdezd a csillagokat! - 7.h. a kérdőasztrológiában 1.rész

Bele is vághatnánk a 7-es házba, ami sokkal izgalmasabb ilyen szempontból, kérdésként, mert ezt szeretik nagyon ugye ez a párkapcsolati kérdés, ami főleg ide tartozik. Meg hát 1-2 ilyen apróság, mint az orvos választás is ide tartoznak, illetve a társulások. Tehát tulajdonképpen ezek a nagy témái a 7-es háznak, de hát azért leginkább a párkapcsolat iránt érdeklődnek az emberek. 


Kérdezd a csillagokat! - 7.h. a kérdőasztrológiában 2.rész

Tehát mik a fontosak egy párkapcsolati képletnél? 

Mindenképpen az Ascendens, a Descendens urai, illetve hát uralmi vagy egzaltációs urai, vagy almutenjei, illetve a Hold. Illetve ha már meglévő kapcsolat, akkor ugye érdemes az 5-ös házakat is belevonni a vizsgálódásba, az a testi része a kapcsolatnak, tehát egy létező párkapcsolatban azért az is fontos, hogy például ha probléma van, akkor sokszor ugye a szexszel van probléma.


Kérdezd a csillagokat - 7.h.a kérdőasztrológiában 3.rész

Amit még akartam mondani, ugye két jelölőnk is van az Ascendens urára, főleg az Ascendens ura meg a Hold. Na most a fizikai igényt jelzi az Ascendens ura, tehát ezek azok az igények, hogy például nem akar egyedül aludni, nem akar egyedül nyaralni menni, kell akivel gyereket nevelhet, vagy aki elviszi a gyereket az iskolába, érted. Szóval ez így most nagyon szét van szedve, az életben ez nem válik ennyire szét, de érted, hogy mire gondolok. Tehát magyarán, akivel együtt akar élni fizikailag a nap 24 órájában. 


Kérdezd a csillagokat - 7.h. a kérdőasztrológiában 4.rész

Itt van egy meglévő párkapcsolat is és mit nézünk egy meglévő párkapcsolatnál? Hát ugye mondjuk meg akarjuk nézni, mennyire szilárd a kapcsolata azért a férjével. Na most ezt a dinamikákból fogjuk megtudni. Azért mondom, hogy van a kialakuló párkapcsolat, amit az előbb néztünk, meg ami itt is benne van ugye, mert azért valami kialakult valakivel, de van amikor megvan egy párkapcsolat és ott pedig azt nézzük, hogy a jelölők milyen dinamikájú jegyekben vannak inkább. Így például mi a fontos? A fix jegyek túlsúlya, mert az adja a stabilitást egy kapcsolatnak. 


Kérdezd a csillagokat - 7.h. a kérdőasztrológiában 5.rész

Na most ez, igen, hogyan békülünk? 

Visszajönne, aki elment? című dolog. Erre is jó ez a Szaturnuszos dolog, hogy ha retrográd a Szaturnusz - ebben az is érdekes -, akkor recepciótól és fényszögtől függetlenül visszajön. Tehát ergo kibékülünk magyarán, most tök mindegy, hogy már elköltözött, vagy csak összevesztünk, akkor is biztos, hogy visszajön ha retrográd. Tehát ez olyan, mint az elvesztési képleteknél, keresési képleteknél ha a dolog retrográd, akkor hurrá, mert tuti, hogy meglesz. Azt nem tudjuk mikor, de meglesz. Kérdezd a csillagokat - 7.h. a kérdőasztrológiában 6.rész

Na most ezért mondom, hogy ilyenkor általában az van, hogy jönnek hozzád, hogy "oda vagyunk egymásért", akkor érdemes külön megnézni, általában a kérdező odavan a másikért, a másik meg vagy oda van érte, vagy nem annyira.

Itt azt mondanám, hogy a másik nem annyira van oda, de miután látod, hogy ez ilyen több összetevős, a csaj érezheti úgy, hogy oda vannak érte. Illetve megint mi a harci helyzet ugye? Hogy uralmi bolygóért van oda és az ugye tudja fogadni az ő érzéseit. 

Kérdezd a csillagokat - 8.h.a kérdőasztrológiában 1.rész

Akkor a 8-as ház, hát ugye ezek nem túl kellemes témakörök, de hát szükséges rosszak ugye. Végül is 3-4 nagy témakör van igazából, vagy nem tudom hogy mondjam, de igazából ebből 2, amit nagyon szoktunk használni- majd mindjárt mondom-, mert ugye mik tartoznak a 8-as házhoz? Ugye a hitelek, a bankok, az örökség, az adóhivatal, a veszteségek és a halálesetek.

Tehát ugye az egyik nagy témakör az a hitelfelvétel. Ugye az lett volna jó, ha mindenki tudja, aki anno vette fel a devizahiteleket, mindig azt mondom, hogy ha bezzeg akkor tudták volna, hogy lehet ilyet kérdezni, akkor jobb lett volna, ha mindenki megkérdezi. 


Kérdezd a csillagokat - 8.h.a kérdőasztrológiában 2.rész

A hitelnél  úgy kell megnézni, hogy „mekkora hitelt vesz fel?”, az is a 8-as ház, tehát ugyanúgy a méltóságából látod, hogy mekkora lesz az a hitel. És a 2-es, 11-es ház kombinációjából meg azt, hogy elég lesz-e rá a pénze, hogy fizesse, mert ha mondjuk felvesz egy egzaltált méltóságú hitelt, de a 2-es háza meg a 11-es háza összesen is csak egy terminust tud felmutatni, hát akkor elég kérdéses, hogy nem haladja-e meg a lehetőségeit a hiteltörlesztés.Kérdezd a csillagokat - .8.h.a kérdőasztrológiában 3.részNa akkor most mennék tovább, aztán majd jön másfajta kérdés. Ugye nagyon röviden az örökségekről is beszéljünk. Általában ott kétféle van: a „megkapom-e az örökséget?” kezdetű kérdés és a mikor kapom meg. Mondjuk nekem kevés ilyen kérdés jön, de hasonlóan kell elemezni, mint a hitelfelvételnél. Tehát hogy ha a 8-as ház ura erős recepcióban áll az aszcendens urával vagy a Holddal, akkor jár az örökség, ha a recepcióhoz romlás társul, tehát exilbe és fallba is teszi, akkor lehet, hogy csak részben jogos az az örökség. 


Kérdezd a csillagokat - 8.h.a kérdőasztrológiában 4.részAztán van még egy olyan része ennek a 8-as háznak, ami veszteségek néven  fut, de igazából kiadásokról van szó. Például ezt meg lehet nézni minden hónapban gyakorlásképpen, hogy „lesz-e nagyobb kiadásom ebben a hónapban?” Na most ezt akkor lesz, hogy ha az 1-es ház ura,  a kérdező találkozik a 8-as ház urával fényszöggel. Kétféle kiadás lehet, amire számít az ember, meg amire nem számít. Ha számít, akkor van recepció, ez a lényeg. Kérdezd a csillagokat - 8.h.a kérdőasztrológiában 5.részÉs ugye van még egy nagy témakörünk, ez a halálesetek. Ugye a kérdőben nincsen letiltva a halál elemzése, de azért csak indokolt esetben fogadjuk el, amennyiben a válasz valóban segít a kérdezőnek. Az is lehet, hogy nem a saját, hanem valaki másnak az életére, halálára kérdeznek rá. Hát ilyenkor az asztrológusra van bízva, hogy döntsön a belátása szerint, hogy úgymond jogos-e az a kérdés, vagy erkölcsileg. 


Na most hát ez egy elég nehéz téma, mármint megállapítani is nehéz néha, meg ugye az ember próbál óvatosnak lenni, tehát nem szívesen mondod azt a kedves ügyfélnek, hogy már pedig vagy ő, vagy akire kérdez meg fog halni. Szóval én úgy vettem észre, hogy elég necces ez a téma, de azért van rá szabály. 


Kérdezd a csillagokat - 8.h.a kérdőasztrológiában 6.részNa most ha valakire rákérdeznek, azért általában valakire rákérdeznek, nem saját magára az ember, akkor az is fontos, hogy mind a két 8-as házat kell nézni, az eredetit is, meg az elforgatottat is. Tehát én azt láttam, hogy akkor jön be, hogy ha mind a kettőt, és ez lehet nem csak egy ember, tehát múltkor mondjuk egy cicát néztünk, akkor is kell a saját 8-as háza, meg az elforgatott 8-as házhoz is közeledni és igazából lehet színtisztán megmondani, hogy akkor ebből most tényleg nincs felépülés.

Kérdezd a csillagokat - 9.h.a kérdőasztrológiában 1.rész9-es ház felsőfokú tanulmányok, asztrológia, ezoterikus tanfolyamok, mindenféle energiás gyógymód. 

Tehát amikor a betegségeknél keresünk kezeléseket, terápiákat, akkor meg lehet nézni, aki hisz benne, a 9-es házat is. Vagy ha valaki agykontrolozik, vagy reikizik, vagy prána nadizik, akkor azt is meg lehet nézni, hogy azzal nem lehet-e, vagy egyéb ilyen dolgokkal segíteni rajta. Tehát például ezt is bele tudjuk venni a repertoárba. Kérdezd a csillagokat - 9.h. a kérdőasztrológiában 2.részÉs akkor ehhez kapcsolódóan viszont mindenféle vallási és ezoterikus 2 például azokat meg lehet nézni a 9-es házban, a hitet, vallást, tehát ha valakinek ilyen kérdése van. 


Bár ilyen ritkán van, ha valaki vallást akar váltani vagy én nem tudom egyházat, akkor azt is a 9-es házban nézzük, vagy a külföldi utakat is. Majd mindegyikről beszélünk részletesen, most csak elmondom, hogy mi tartozik ide. 
Kérdezd a csillagokat - 9.h.a kérdőasztrológiában 3.rész

Ide tartozik a továbbtanulás, a felsőfokú tanulmányok, az egyetem, főiskola, tehát ami diplomát ad. Minden olyan asztrológiai, ezoterikus, spirituális tanfolyam, stb. az is a 9-es ház, ugye a vallási és ezoterikus mesterek is odatartoznak, illetve a hit kérdése. A külföldi utak, a jogok, jogosultságok is, de az csak kis mértékben, majd később vesszük. 

A mesterek, igen, azok abszolút a 9-es ház, tehát ott lehet megnézni, hogy mennyire hiteles egy mester például. Igaz-e a jóslat, jósnők, jóslatok azok is odatartoznak, illetve az álmok is. Tehát az, hogy mit jelent az álmom azt ugyanúgy elemezgethetjük, mint a jóslatot. Igaz-e az álmom, vagy jósálmom volt-e. További bejegyzések »Kérdezd a csillagokat - 9.h.a kérdőasztrológiában 4.rész


Kétféle kérdés van itt is. A „hova menjek?” egyáltalán hova felvételizzek, hova érdemes nekem? Azt úgy nézzük meg, hogy szeretné-e a kérdező, vagyis hát a gyerek az egyetemet és az is szeresse őt, vagy pedig szimbolikusan belerakjuk abba a jegybe a jelölőjét és megnézzük, hogy hogy érzi ott magát. Tehát ez megint nem annyira bonyolult az első fele a kérdésnek, ez a „hova menjek?”.  

És ha mondjuk az a kérdés, hogy én tovább szeretnék tanulni és hogy milyen szakra menjek.


Kérdezd a csillagokat - 9.h.a kérdőasztrológiában 5.részBezárt jegy, vagy almuten, vagy egzaltációs úr egy adot, mint látjuk mondjuk, hogy az eredeti 9-es házban lenne bezárt jegy az ugye jelenthet másik szakot. Meg az sem mindegy, hogy az iskolának milyen a méltósága, tehát ott is jó, ha jó méltósága van, javul, tehát ezeket is érdemes nézni. 

Ja igen, a diploma is a 9-es ház, azt akartam mondani. 

A vizsga, államvizsga, szakvizsga az pedig mindig a 10-es ház lesz majd, tehát a vizsgák.


Kérdezd a csillagokat - 9.h.a kérdőasztrológiában 6.részNa, ugye mi tartozik még a 9-es házhoz? Hát például az ezoterikus dolgok, na hát ezek legalább érdekesek. Ez a mindenféle asztrológia, ezoterikus tanfolyam. Tehát ugye két féle tanulási dolog tartozik ugye ide: egyik ami diplomát ad, tehát bármelyik egyetem, főiskola, illetve mindenféle spirituális, asztrológiás, ezoterikus tanfolyam. Nem számít, hogy hány napos, nem számít, hogy ad-e papírt, semmi nem számít, ami ilyen tartalmú tanfolyam, az ide számít. Mindjárt nézünk is majd rá képletet. Na most ugye mit kell nézni, hogy alapjáraton például jótevő, vagy kártevő a jelölője.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése