#Metoo - ESEMÉNYHOROSZKÓP


Ma volt 2 éve, hogy elindult ez a kampány. Me Too (vagy #metoo, más nyelvű helyi alternatívákkal)

2017. októberében indult kampány az Amerikai Egyesült Államokból. A mozgalom azokat az embereket, főként nőket képviseli, akik a szexuális zaklatásukról és támadásukról világméretű vitát indítottak el. 2017. december 6-án a #metoo mozgalmat választotta az amerikai TIME magazin az év emberének.



A #metoo kampány elindulására Harvey Weinstein amerikai filmproducer szexuális zaklatási ügye volt nagy hatással. Magyarországon Marton László főrendező szexuális zaklatási ügye vált közismertté a médián keresztül.



Felrakom a zaklatási kampány #metoo indulásának eseményképletét. 2017.okt.5. Tanulságos!


Igaz ez déli 12 órára van felállítva, de sztem jól jellemzi az egész nap hangulatát.

Telihold volt, kombuszta Merkúrral, Hold-Merkúr szembenállással.

Ilyenkor könnyebben terjednek a rémhírek, álhírek, kommunikációban késedelmekre, félreértésekre, téves információkra számíthatunk, nem érdemes semmilyen tisztázó beszélgetésbe kezdeni senkivel és a híreket is fenntartással kezeljük. Mert vagy tévesek és álhírek lehetnek köztük vagy valami fontosat nem közölnek, vagy az ember nem veszi észre.

A Nap mint hírességek, celebek fallban/esésben a Mérlegben - a cél, hogy sárba tiporjuk a híres embereket?

Miről is szól? Vénusz-Mars együttállás - férfiak/nők kapcsolata, amiből a Mars lesújtja a Vénuszt. Igen ám, de mindkettőjüket lesújtja a Szaturnusz, amely mind a férfiaknak, mind a nőknek kárt fog okozni!
Bár a nők kétszeresen meg fogják szívni: egyrészt a Mars (mint férfi jelölő) sújtja le, másrészt a Szaturnusz mint külső támadottság.


Az elemi dominanciák: van sok tűz elem, meg föld meg levegő - viszont nincs víz elem = vagyis van sok aktivitás, duma és anyagias haszon, csak éppen érzelmek és igazi lelki együttérzés nincs az egészben. Szóval pont, hog senkit nem érdekelt az áldozatok lelki bajai, csakis a belőle származó hírnév vagy haszon.

Az esemény a Jupiter napján kezdődött (azaz csütörtökön).  Kitűnő időszak jogi, hivatalos ügyek intézésére. Fő veszélye, hogy túlzásokra hajlamosít, elbizakodottá tesz.

Az egyik asztrológiai csoportban ezt írták róla:
"Nos, amikor ma a Nap delelő pontra ér (magyar idő szerint) a Jupiter elhagyja a Skorpió jegyet. 2017. október 11. óta tartózkodott itt és szinte rögtön ki is robbantotta a #metoo-t, és egyre nagyobb fókuszt kaptak a bántalmazások, régebbi esetek kerültek felszínre. "

Csakhogy ekkor még a Jupiter  ekkor még a Mérleg jegyében volt! Ahol egy vegyes triplicitása volt, tehát a jogszerűség, az igazságosságra való törekvés megvolt, csak éppen gyorsan kisajátították olyan érdekcsoportok a mozgalmat, akik a saját hasznukra akarták felhasználni.
A Jupiter 6 nappal később a Skorpiba lépett ahol minden méltóságát elveszítette és peregrin lett - annyi a jogszerűségnek és igazságosságnak, hiszen a Skorpióban inkább a szélsőségek és perverzitások kaptak hangsúlyt.

Azért elgondolkodtató, hogy lehet, hogy ha a Jupiter (mint jog, törvény) hozta ezt a mozgalmat (Skorpió = szex), csakhogy a Jupiter peregrin volt a Skorpióban, szóval milyen jogszerűséget hozott már?! Milyet hozhatott egyáltalán?!
A Skorpióban a Mars uralma alatt, mindezt erőszakos, férfias eszközökkel nagy csihi-puhival tette....

A dinamikákban látható, hogy a kardinális és változó jegyek dominanciája ugrik ki. Szilárd jegyek nincsenek. Ez nem mutat túl hosszú utóéletre. És ahogy egy legfrissebb 2019-es cikkben olvastam, a szexuális zaklatás kampány szépen átcsúszott előbb a Times Up mozgalomba, majd most épp átcsúszik éppen a több pénz a nőknek a munkahelyeken felkiáltású (feminista) célok elérésébe.
De hogy ezért miért kellett lejáratni a férfiakat?!

A nap napfelkelte horoszkópja:


Itt látszik, hogy a kombuszta Merkúr pont az Asc-re került, szemben a Holddal és kvinkunxban a Neptunusszal. És kvadrátban a Plútóval. Szélsőséges, elvakult, zavaros hírek.

Az I.házas Jupiter pedig az Uránusszal áll szemben = elkapkodott ítéletek.

A Szaturnusz a 3.házba a média házába került, és innen kvadrátolja a 12.ház csúcsán levő Mars-Vénusz együttállást. Amelyet a Neptunusz opponál az 5.házból. A szórakoztatóipar szexuális botrányai kiszivárognak, de mind a nőket, mind a férfiakat tönkreteszik a média által..

Visszajelzés: Hasonlót állít az ügyben talán a legösszetettebben érvelő publicisztikát megíró színésznő, Lucia Brawley is, aki egyébként magyar filmben, Herendi Gábor Lorájában is főszerepet játszott, és felbukkant a Valami Amerika 2-ben is. És mellesleg maga is szenvedett már el szexuális támadást. Talán ezért is kezdi azzal a cikkét, hogy aki összemossa a rossz, de konszenzuális szexuális aktusokat az erőszakos támadásokkal, az „eljelentékteleníti azokat a bátor kiállásokat”, amelyre az erőszak áldozatai szánták el magukat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése