A csernobili atomkatasztrófa 33 éve - ESEMÉNYHOROSZKÓP

Most néztük meg a  férjemmel a Csernobil c. HBO-s minisorozatot 5 részben.


Izgalmas volt, érdekes, megrázó és döbbenetes volt… de nem lepett meg – tipikus  kommunista/szocialista hozzáállást láthattunk az eseményekkel kapcsolatban. Főleg hogy  1986-ban már átéltem gyerekként (alig pár nappal a születésnapom után történt), de egész eddig eszembe se jutott megnézni a z eseményhoroszkópját. Ám itt a filmben másodpercre pontos adatokat kaptunk, így már volt értelme utánanézni, hogy is jelentkezett ez az egész tragédia asztrológiailag.






Mint láthatjuk,  magát a robbanást eleve jelzi egy kiugró Uránusz az Ascendensen (egyébként ez is segített beazonosítani a helyes időpontot). Az Uránusz mint a hirtelen/váratlan/kiszámíthatatlan események jelölője, a villamos áramé (amelyet ugye az erőmű szolgáltatott), és  akár a hirtelen robbanás jelzése is. Ez az Uránusz nagyrészt ferális (csak félfényszögei vannak): "látszólag ok nélkül teljesen nyugtalan állapotba kerülhet, szereti a megújulást, és mindent, ami új a számára. Hajlamos a lázadásra. Minden áron szabad és független akar maradni."

A Nyilas Asc egy eleve meleg, száraz, azaz szétáradó de struktúrált hatást jelenit meg, míg az I.házban benne foglalt Bak jegye hideg és száraz, azaz hűtő és strukturáló hatása volt.

Az I.ház két ura a Halakban álló Jupiter és a Nyilasban álló Szaturnusz egyből kvadrátba került egymással, azaz egyrészt egymást akadályozták a működésben, másrészt a sújtottság elve alapján a  Szaturnusz tönkre is teszi a Jupitert, azaz magát a reaktort (igy az erőművet is) és  az el is pusztult ettől.

Mi volt ez a két tényező amely egymást támadta ám csak az egyik diadalmaskodhatott? A filmben szépen aprólékosan elmagyarázzák a  végén a tárgyalás során, hogy a reaktor teljesítménynövekedése és az azt gátló, fékező tényezők milyen egyensúlyban vannak egymással - hacsak nem nyúlnak bele. Ám itt ebbe a kényes egyensúlyba belenyúltak, mivel tesztelni akarták az erőművet vészhelyzeti esetre is. Ezt már az évek alatt háromszor is megpróbálták, sose jött össze (erről tanúskodik a retrográd Szaturnusz), és ez volt a negyedik próba, amibe aztán beledöglött az egész (Szaturnusz lesújtja a Jupitert).

Milyen szépen írja ezt le a szimbólumok nyelvén az asztrológia:
"Egy dinamikus, túlpezsgõ képletben egy jó Szaturnusz megfelelõ
visszafogó erõt képviselhet. A két sorsbolygó ellentétes erõhatásként mûködik: a Jupiter szétáradó, megsokszorozó energiájával szemben, a Szaturnusz összehúz, kikristályosít, lelassít és megszilárdít." 

Pontosan ez lett volna a feladat: a reaktor energiatermelésével (az urán maghasadáskor fellépő energia, és azon energiával gőz termelés) szembeállított fékezőerők (vízhűtés, xenon felhalmozódás, szabályozórudak stb.) kötélhúzása,.

Ráadásul az Asc és a Szaturnusz szabadakaratos jegyekben vannak, azaz az egész probléma félig-meddig szabadakaratos volt, ahogy a filmben is bebizonyították, számottevő volt az emberi hanyagság hozzá nem értés és a fizikai törvényeivel való szembemenés, amely végül  a katasztrófát eredményezte.

Mivel a Szaturnusz a 2.h. ura is,a mely jelentheti a támogatást, a kiszolgáló személyzetet is. egy peregrin Szaturnusz 12. sötét házban: minimális szakértelem, sötét és hanyatló házban pedig pánikot és az eseményeknek való kiszolgáltatottságot jelölhet (a robbanás után órákig nem bírták elhinni, hogy a reaktor maga robbant  fel, mindenféle hülyeséget hajtogattak a feletteseiknek, és egymás után hozták a rossz döntéseket).

Az I.házban amely magát az eseményt jelzi, még ott találjuk a Marsot, mint tüzet és a Neptunuszt is (mint víz és gőz). Az egzaltált Mars a robbanás utáni tüzet és aztán az állandósult izzást képviseli, amely azóta is tart, ahogy olvadt bele az alatta levő dolgokba, csak aztán valahogy lehűtötték és megszilárdult a fütőanyag. felülről pedig most már beton ill. acél szarkofág is védi.

Sajnos a Neptun (amely a víz és gőz harcát is mutathatja) átvitt értelemben  pedig a ködösítést, vagyis hogy teljesen pontosan még most sem tudunk bizonyos részleteket. Illetve kvadrátban a Merkúrral a tájékoztatás hiányát, sőt a kifejezettt félretájékoztatást is mutatja, meg a titkolózást ami övezte az egész tragédiát.

Ezt megerősíti, hogy az Asc a Neptunusz antiscion pontján áll. Bizonyos titkok, titkok is maradnak. Bár a Merkúr a 9.h. igy a küldföld jelölője is, tehát látszik, hogy kifelé méginkább ment  a ködösités.
Pl. nekünk anno 86-ban  csak annyit mondtak, ne nyiss nagyon ablakot s ne egyél salátát…  s nagy szerencsénk volt, hogy elvileg észak felé indult a felhő, nem felénk (az Alpokban azóta sem szabad gombát szedni például).

De azt a filmben is említik, hogy először valami német atomerőmű mérőműszerei észlelték a légkörben a megnövekedett sugárzást, és tkp.így derült ki az egész, ha az oroszokon múlik simán eltussolják, Gorbacsovval az élen.

És mondanunk sem kell: az eseményjelölőként funkcionáló Hold pedig a Skorpióban fallban/esésben van, azaz a  dolgok igencsak rosszul alakulnak!

Ami még érdekes a képletben és sokatmondó, az a 8. halálház kapcsolata az eseményekkel A 8.h.ura a peregrin Nap (amely Nap egyébként  a vezetők és hatalmi személyek természetes jelölője is - tehát jelzi az ő felelősségüket is) az IC közelében, a képlet alján nem álltak épp a helyzet magaslatán (plusz fényszögben a Neptunusszal, nem is láttak tisztán). Viszont mint a 8.h.jelölője  szextillel közeledett a Jupiterhez az esemény (és a reaktor) fő jelölőjéhez, és kvinkunxszal a másik jelölőjéhez. Sőt, (mint a mostani hajóbalesetnél is) a 8.h.uraként akadálytalan közeledő trigonba került a vége ház, azaz IV.ház urával a  Marssal.Vagyis a vég bekövetkezett.


Ezenkivül ez a Nap szembenáll a Plútóval, amely nemcsak a nukleáris tömegkatasztrófa jelölése igy, hanem arról is mesél (ha kicsit beleásunk), hogy az erőműben bizony plútóniumot is előállíthattak volna,  amelyet ugyebár nukleáris fegyverekben használnak - és tulajdonképpen ez igy összefüggésben volt azzal, hogy miért úgy és olyan felszerelést használtak. Tehát láthatjuk, hogy már ez a cél is a katasztrófa és a vég felé lendítette alapvetően az erőmű sorsát. Az MC mellett a Plútónál ott áll a Leszálló Holdcsomópont is, amely nemcsak karmikus tömegkatasztrófát jelöl, hanem azt is, hogy az erőmű tesztelésének sikere abszolút gödörbe futott.

Mindez a baleset a Szaturnusz órájában következett be, amiről ezt érdemes tudni:
"A Szaturnusz órái kritikus időpontok. Veszélyeket, nehéz időszakokat, akadályoztatásokat jelenthetnek az élet azon területein, főleg ahol a Szaturnusz a horoszkópban áll. Jelenthet baleseteket, épületomlást, fulladásos halált is...Az ebben az órában megkezdett dolgok vagy sokáig tartanak, vagy lefolyásuk hosszú." 

Ez utóbbihoz megjegyzés: a reaktormag még mindig hőt termel az erőmű mélyén,  a ráöntött betonszarkofág elkezdett repedezni, ezért 2017-ben acélszarkofágot is rátoltak - ez kb 100 évig tart ki, aztán újra megoldást kell találnia a problémára, s mivel a radioaktív anyagok felezési ideje pár évtizedtől évezredekig vagy tovább terjedhetnek, ez a téma még korántsincs lezárva.

Ha a képletkontúrt nézzük azt láthatjuk, hogy főleg Tűz és Föld jegyek vannak túlsúlyban (ugye maga a rekator robbanása majd égése és a földdel való kapcsolata), túl kevés víz volt - gőzzé alakult és igy méginkább indukálta a reaktor megfutását, levegő viszont egyáltalán nincsen. Amely nemcsak magára a Levegőre utalhat, de a kommunikációra és a kapcsolatokra is: ezt az előbb is láthattuk a Merkúr-Neptun kvadrátnál, hogy a kommunikáció félrevezető volt, tele tévinformációkkal, nem adtak információkat (még az ott dolgozóknak sem, mint pl. tűzoltók, vagy mentősök). És pont emiatt a tájékoztatás teljes hiányát tartom a legszégyenteljesebbnek (mint a Kurszknál is), hogy senkit sem figyelmeztettek sem a környéken, sem a környező országokban, Ezenkivül a K-i és az É-i térfél a  domináns, minden rejtve, stikában és magábafordulóan történt, maguktól akarták megoldani a már megoldhatatlant, senki nem törődött a külső hatásaival jó ideig (a lakosokat is csak 36 óra múlva kezdték csak kitelepiteni Pripjatyból, mikorra már sokan megfertőződtek a radioaktív portól).

Még sok érdekességet kinézhetünk a képletből, de már csak annyit néznék, hogy a VII.h. amely a külvilág (az ottani lakosok is), hogy élték ezt meg: érdekes módon az is kétrészes ház, van bezárt jegye, igy a Merkúr és a Hold egyaránt jelöli, plusz ott áll a Szerencsepont. Ez egyrészt jelenti, hogy az ott megfordulók közül sem halt meg mindenki. Bár ugye sok olyan drámai szitu volt a filmben amelyek szereplői az életben túlélték (pl. a búvárok) és sokan pedig nem (pl. a Halálhídon levők). Másrészt a Szerencsepont jelzi, hogy a külvilágban, más országokban nem lett nagyobb baj ebből (hiszen ha végigmegy az egész folyamat és nem tudják megállitani, az egész Földet elszennyezhette volna!).

Az állócsillagok közül egy negatívabb hatású van a képletben, de az pont a Szaturnusszal áll együtt, az Antares. Amely egy tűzvörös és smaragdzöld kettőscsillag a Skorpió testén. Ez a Cor Scorpion, a Skorpió szíve. Ez a Skorpió csillagképben volt, de most már a Nyilasban látszik.
Ez is nagyon erőteljes, de nem túl jó indulatú csillag. Ptolemaiosz szerint Mars és Jupiter természetű. Harcos és rosszindulatú csillag. Ellenségeskedést, rossz előérzetet és sorscsapások veszélyét hozza. Az érintettet rideggé, önzővé, keményfejűvé, önpusztítóvá teszi saját makacssága miatt (l. Gyatlov szerepe a filmben!)

Ez áll szemben az Aldebarannal, az a tavaszi nap-éj egyenlőség csillaga, ez pedig az őszi nap-éj egyenlőségé. Amíg az Aldebaran a kezdés és az új ciklusok beindulása, addig az Antares inkább a lezárulás és a ciklusok vége, lehet mondani, hogy éppen itt az ideje most már lezárni egy szakaszt az életben. Ezt most már be kellene fejezni, ebből már jobb nem lesz valószínűleg.

Ez is milyen sokatmondó, nem igaz?


Nézzük meg még az arab pontokat is!

A Gyilokpont együttáll a Merkúrral, amely a saját embereik (VII.h.) ill. a külföld (9.h.) jelölője is, ráadásul  pont az ura  a Mars támadja ezt a Merkúrt (ha le nem is tudja lesújtani), szóval azonkívül, hogy rengeten meghaltak eleve sugárbetegségben, később rákban az ott levők közül, nem vagyok róla meggyőződve, hogy a sok rákos megbetegedésben amik mostanában jönnek elő, nem volt-e szerepe ennek az eseménynek...?

Pláne hogy az egyik Halál pontja együttáll a Neptunusszal, vagyis tisztázatlan halálesetek is történtek (pl. Legaszov a vezető tudós, aki kivizsgálta az esetet, öngyilkos lett), ill. a filmben azt mutatták be, hogy sokan nem is tudták miben haldokolnak a  szeretteik: pl. Vaszilij Ignatyenko tűzoltó, akinek a  felesége azt hiszi hogy csak megégett a férje, és a valóságban naplót is írt a történtekről és a később születendő gyermekükről, aki csak pár napot bírt ki élve.

A Szaturnusszal pedig amit itt a képletben kinevezhetünk a tragédia felelősének, együttáll az Örökség pontja - nos bizony, ezt a nem éppen kedvező örökséget még jó pár nemzedéknek tovább fogjuk adni, hiszen nekik kell majd gondoskodniuk az erőmű további sorsáról!






A sorozat megnézhető az HBO-n , illetve a következő linken magyarul: Csernobil


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése