Tavaszi kvartál horoszkóp 2021

 A kvartál horoszkópban, amit a tavaszi nap-éj egyenlőségre, azaz a Nap Kosba lépésének pillanatára állítunk fel, a következő látható: az Ascendens   kardinális jegybe esik (Rák) tehát a mundán előrejelzés negyedévre fog szólni. (Ha változó jegybe került volna, akkor félévre, ha szilárd  jegybe, akkor egy teljes évre adna előrejelzést). 


Segítségképpen: az Asc. az ország általános hangulatát, a Hold a népet, az Nap a vezetőket,  jelöli. Az ország pénze a 2.h., a média a 3.h., időjárás, mezőgazdaság 4.h., gyerekszületések, iskolák 5.h., munkaügy, egészségügy 6.h., külföld, az ellenségek házasságok, válások 7.h. a halálozások és az adók,8.h. a külföldi kapcsolatok, felsőoktatás, 9.h. a kormány, 10.h. a parlament, 11.h., távolabbi külföld, bűnözés, karantén 12.h.
Lehet szemezgetni!


Mit látunk rögtön?

A mostani tavaszi előrejelzés szerint  eleve a Rák Ascendens egy hidegebb, nedvesebb,   negyedévet  jelöl. Hold az Ikrekben nedves és melegebb szakaszokat is jelöl. Ráadásul a IV.h. Szűzben van, ami Földies jegy hideg, száraz időt ígér, az ura a Merkúr viszont elevált a Halakban, ami nedves és hideg. Szóval igazából elég változékony időkre számíthatunk így tavasszal: lesz sok eső, és hol hűvősebb, hol kellemesebb hőmérséklet.




Az 1. ház mundán asztrológiában jellemzi az embereket, az ország általános állapotát, azaz jelöli magát az országot és a népet.

A Rák Asc. ura a  Hold peregrin az Ikrekben, és a sötét 12.házban áll, sajnos együtt a Marssal de a Felszálló Holdcsomópontttal is. a Hold mint a nép jelölője a 12.sötét házban van, vagyis depressziós és bezártnak érzi magát. Kevés mozgástérrel rendelkezik, nemigen tudja kiélni magát ebben a negyedévben. És mivel a Hold a nép jelölője a mundán képletekben ez főleg a népre lesz igaz. Mozgásterük sajnos alig lesz.vagyis a z ország, a Nép hangulata elég nyomott, elszigeteltnek, magányosnak érzik magukat az emberek, és nincs is nagyon mozgásterük, valószinüleg a karantén intézkedések még élni fognak ebben a negyedévben. Habár a parlament (11.h.ura a Mars) erőteljesen támadja a korlátozásokat (Mars kvadrát Merkúr mint 12.h.ura).

Viszont a Holddal együttáll a Szeretet, Szerelem arab pontja (Vénusz = Erósz), amely megmutatja, hol és hogyan részesülhetünk a szépségből, vonzásból, életörömökből  a karantén keretein belül is, igaz azt is, hogy a titkos bulik, kicsapongások, ill.homoszexualitás is egyre felkapottabb lesz.

Az állócsillagok közül pedig a RIGEL áll együtt a Holddal, mint a képlet urával. szerencsére ez egy jó jelentésú állócsillag: Ptolemaiosz és Lilly szerint Jupiter és Szaturnusz természetű, de későbbi szerzők előnyösebb csillagnak tartják, azaz Jupiter és Mars természetűnek.Alvidas szerint Merkúr, Mars és Jupiter hatású. 

Azaz jótékonyságot, tiszteletet, gazdagságot , elégedettséget, hírnevet hoz, magasra értékelik, találékonyság, műszaki érzék jellemzi a népet és az országot. Hasonló hatású, mint a Regulus, de inkább szellemi téren érvényesül.


Bár Mars pedig mint többek közt a 6.h. azaz a járvány jelölője viszont pluszban még le is nyomja a közhangulatot - mondjuk, érthetően. Viszont az ott álló pozitív Felszálló Holdcsomópont némelyek számára elviselhetővé sőt egyenesen pozitívá is teheti ezt az időszakot, illetve lesznek benne felívelősebb, pozitívabb fejlemények is.

A Marssal együttáll az ALDEBARAN állócsillag. Ptolemaiosz szerint Mars természetű. Alvidas úgy véli, hogy Merkúr, Mars, Jupiter konjunkcióhoz hasonlít. Tisztelet, okosság, ékesszólás, állhatatosság, népszerűség, integritás, bátorság, kegyetlenség, lázadás, felelősségteljes állás, köztisztelet, más révén hatalom és vagyon növekedése, de erőszak és betegség veszélye is, sajnos jótékony hatása nem tartós.

Ez a tavaszi napéjegyenlőség csillaga. Ez az év indulása, egy kezdés, egy határozott pozitív indíttatás. Ha ezzel együttáll valami, akkor hatalmat, méltóságot hozhat mindenképpen, valamiféle pozitív dolgot, amire azért nem árt vigyázni, mert hosszabb távon járhatnak veszélyek is vele. Mars és Jupiter hatásával az egyik legfontosabb állócsillag. Hatalmat, méltóságot hoz, de rövidlátásra való hajlamot is. Esemény-, és városhoroszkópban áradást jelez.  



 A vezetők, akiket a Nap szimbolizál, és mivel pont a Kos jegyébe lépésre állítjuk fel a horoszkópot, a Nap ebben a jegyben egzaltált, és ráadásul sarokházas is, azaz a kormány a nép vezetői felindultak lesznek, esetleg túl sokat is képzelnek magukról és ehhez cselekvési terük is lesz.
Maga a kormány 10.h. a Halak jegye és ura a Jupiter a 9.h-ban. Triplicitás szerinti méltóságban elég jók, de nagyon a külföldtől (9.h.) függnek. A 10.házban találhatjuk többek közt a Neptunuszt is, ami reményekre, de egyben csalódásokra is utal a kormány tevékenységével szemben.

Alapkontúr 


A Levegő és Víz elem dominanciája azt jelzi hogy a kapcsolattartás a megpróbáltatások egyaránt dominánsak lesznek , és egyfelől szangvinikus (itt a tavasz, az emberekben egyre nagyobb az igény a mehetnékre) másfelől flegmatikus (beletörödő) a  a közhangulat.
Viszont a Változó dominancia meg azt jelzi, hogy nagy a bizonytalanság, az emberek hol így, hol úgy állnak a dolgokhoz, vacillálnak.
A D-i térfél a hangsúlyosabb az ország előtérbe kerül, látszódni fog, az eredmények megítéltetnek..




Most elsősorban a járványhelyzet szempontjából nézzük a képletet


6.h. ez a ház jelöli a mundán (politikai) asztrológiában ált. a munkalehetőségeket, a munkásosztályt, a társadalombiztosítási formákat és a járványos megbetegedéseket is.

A 6.h. az egészségügy a Skorpió jegyben kezdődik, annak ura a Mars, ami  peregrin a Ikrekben (és az  ura után romlik), és a sötét 12.házban van, szerencsére a hanyatlóházas helyzet miatt jóval kisebb erővel nyilvánul meg, viszont a romlás miatt a rosszabbik arcát mutatja, pláne hogy a 6.h-ban meg ott van a Leszálló Holdcsomópont, mint a gödör.... Ez egyrészt jelenti, hogy a járvány, a megbetegedések romló tendenciát mutatnak, ami nagyban befolyásolja a nép hangulatát, helyzetét és életét. Plusz a karantént a korlátozásokat is jelzi a 12.házban ebben a 3 hónapban,

Sajnos ez a munkalehetőségekre is igaz,  mivel  a Mars peregrin így sajnos ezek a helyzetek is inkább romlanak, úgy-ahogy evickélnek csak, így a közhangulatra is rossz hatással vannak, bár a szigorú szabályok talán némi segítséget nyújtanak.

A 6.h.bezárt jegye a Nyilas, annak ura a jótevő Jupiter a Vízöntőben van szintén hanyatló de a világos 9.h-ban, levegős jegyekben a Jupiternek van egy általános triplicitása,tehát bizonyos spécibb területek az egészségügyben vagy a járvánnyal kapcsolatban felívelő szakaszban vannak, ilyen lehet pl. az oltásügy.

 Ez sokkal sikeresebb terület, de szem előtt is van, azaz időnkénti kiugró mennyiségeket jelenthet akár egészségügyi területen (fellángolást), akár munkaügyileg időnkénti sikeresebb időszakokat vagy szakmákat.

A munkaügyben pedig azt jelzi, hogy bizonyos területeken, szakmákban (pl.bankszakma)  szilárd stabil eredmények várhatóak, míg más területek sajnos csődbe mennek (l.Mars).


Nézzük a halálozásokat:

A 8.h.a nemzeti tragédiák, katasztrófák, a halálozási statisztika és a halálozással kapcsolatos szolgáltatásokat jelenti.

8.h. Bak, ura a Szaturnusz a Vízöntőben uralmi pozícióban. Ez egyrészről jelentheti azt is, hogy azért a halálozások száma aránylag magas lesz az átlaghoz képest, de mivel uralmi bolygó és követő házas (50%-san működik csak) ezért talán nem jelent olyan tragikus eredményeket. Bár a Plútó a ház csúcsán jelezhet tömeges halálokat ill. tömegkatasztrófában (nemcsak járványban elhalálozottakat is). A rosszindulatú bolygó magas méltóságban azt jelenti, hogy meglesznek a nehézségek, de tanulságokat hordoznak számunkra. Ha megtanuljuk a leckét (pl. hogy bizonyos szabályokat a saját érdekünkben be kell tartani), nem sújt le teljes szigorával a Szaturnusz.
Sajnos az Asc együttállás az arab pontok közül a Gyilokponttal alátámasztja a halálozásokat, ill. az ország "haldoklását".


Lezárások, kórházak

A 12.h. mint elzártság a Bikában kezdődik, benne bezárt jegy az Ikrek. Ura a Vénusz ami a 10.házban áll uralmi pozícióban vagyis a korlátozások továbbra is erősek lesznek és a kormánytól függnek, mivel annak hatása alatt vannak.

Ha az élet élvezetét nézzük az 5.h.-t, akkor az is uralmi Vénusz, vagyis érdekes módon nagyon fog működni, úgymint gyerekszületések, iskolák 5.h. de a korlátozásokkal (12.h.) szoros összefüggésben, tehát az életörömöket továbbra is a karantén keretein belül kell megtalálnunk. Illetve a gyerekek is sokkal jobban ki lesznek téve a járvány hatásainak és kórházba kerülhetnek. Vigyázzunk rájuk is!

És a Vénusz is méltóságban áll a Halakban (egzaltált) úgyhogy a művészetek, a nőkkel kapcsolatos dolgok és készpénzforgalom is nagyon fellendülhet. Bár sajnos az ország anyagi tartalékai (2.h.) kimerülőben, (peregrin Hold 12.h.Mars sújtottságban). És ez a Vénusz együttáll a Barát, gazdagság, jólét ponttal. szóval azért, ha arra koncentrálunk, sok nyereséget is húzhatunk a karanténból (új ismeretségek, anyagiakban való gyarapodás).

Viszont a 12.házban is van bezárt jegy az Ikrek, amelynek ura a Merkúr romlásban van a Halakba,  ez időnkénti vagy spécibb helyzetekben való sokkal rosszabb lezárásokra utal, illetve bűnesetekre.


Hát valószínűleg ilyen lesz ez a negyedévünk kb. júniusig bezárólag, de hogy ezt ki hogy éli meg a saját kis életében, az nagyon függ az egyéni horoszkópjától és persze a pozitív programozástól!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése