A holdraszállás - ESEMÉNYHOROSZKÓP

„Kis lépés egy embernek, hatalmas ugrás az emberiségnek”


1969 július 20-án ember lépett a Holdra vagyis most lesz 50 éve, hogy elhangoztak ezek a híressé vált szavak Armstrong szájából. 
Ennek alkalmából nézzünk meg kivételesen egy sikeres eseményképletet! Mit mond nekünk az Apollo -11 indulásának képlete?











Az egész képlet nagyon szimbolikus. Az ASC amely az Oroszlánba került pont együttáll a Regulus állócsilaggal. És itt  be is fejezhetnénk az elemzést! 😂

A Regulus az Oroszlán csillagkép legfényesebb csillaga (α Leonis). Neve jelentése "kis király", másik elnevezése Cor Leonis, az "oroszlán szíve". Az égitest a Napnál 140-szer ragyogóbb, ötször nagyobb és 350-szer több energiát bocsát ki. Mindössze 78 fényév távolságra van tőlünk.
Nagy sikereket biztosít, ez az uralkodók csillaga, szintén olyan, mint az Aldebaran (mely ebben a képletben az MC ura mellett áll!), királyi csillag. Vezető, uralkodó pozícióban segíti a pártfogoltját, nagy hatalomvágyat ébreszthet, mindez veszély forrásává is válhat ugyan, mert kedvezőtlen pozíció esetén a rendkívüli emelkedést visszaesés, bukás követheti (l. az Apolló program a holdraszállás után 3-4 évvel végeszakadt).
Hódítók, uralkodók, népvezérek képleteiben fordul elő sokszor, még átlagemberek esetében is hozhat kiemelkedést, hírnevet (l. a résztvevő űrhajósokat!). Céltudatosságot, nemes lelkűséget, jó értelemben vett uralkodói erényeket, bátor, nyílt magatartást alakíthat ki. 
Az Ascendenssel együttállva: fokozott elvárások az egyénnel/dologgal szemben, aki/ami megelőlegezett bizalmat élvez - hiszen az egész világ figyelte az űrhajósokat!
Azt hiszem ezzel le is írtuk az egész Apolló-11 küldetést, nemde? 😉





Ráadásul ez a Nap (plusz a Merkúr, ami a 2.h. a támogató személyzet jelölője is) mind a Hold uralma alatt állnak a Rák jegyben - hiszen hova igyekeznek, mit akarnak nagyon? Elérni a Holdat!

A siker háza a X.h. az MC, ura a Vénusz (és egzaltációs ura szintén a Hold!) az Aldebaran állócsilaggal áll együtt. Igy bár önmagában nem erős, az állócsillag megadja neki a kellő lökést.
Az Aldebaran halványrózsaszínen csillag a Bika déli vagy bal szemén a Plejádok csillagképben. Ptolemaiosz szerint Mars természetű. Alvidas úgy véli, hogy Merkúr, Mars, Jupiter konjunkcióhoz hasonlít.
Tisztelet, okosság, ékesszólás, állhatatos, népszerűség, integritás, bátorság, lázadás, felelősségteljes állás, köztisztelet, más révén hatalom és vagyon növekedése, de erőszak és betegség veszélyes is, tehát sajnos jótékony hatása nem tartós ((itt is jelződik, hogy hiába a nagy a siker, utána hamarost leépítették az egész űrprogramot szinte!)
Ha kulminál a képletben: tisztelet, támogatás, szerencse és előny révén - ezek a jellemzők is teljesen leírják nekünk a küldetést, nemde? 




A X.házba pont beleesik az Ikrek jegye, aminek az ura a Merkúr, amely a személyzet (Armstrongék jelölője is) igy látszik, hogy a küldetéssel teljes egészében azonosultak, és az sikeres is volt, elvégre  a Merkúrnak egy terminusa és egy arculata is van azon a fokon, ahol áll a Rákban (a Hold uralma alatt!) vagyis felér egy nagyobb méltósággal (uralom vagy egzaltáció). 
Valószinüleg a X.ház alapura és benne foglalt bolygója a Vénusz a Holdhoz való eljutást jelképezi, magát a holdraszállást,  a pluszt, a Merkúr mint a bezárt jegy ura! 
A Szűz 2.ház mint változó jegy jelzi, hogy többen voltak a küldetésen (Armstrong, Aldrin és Collins).  A Merkúr feltűnően közel áll a Naphoz sőt már kombuszta is, ami itt nem a valós égitestet jelöli, hanem azt, hogy maga a küldetés szinte elvakította őket, megszállottan mindent annak rendeltek alá, de hát ez így volt természetes. 

Az I.házban álló Szerencsepont/Plútó/Leszálló Holdcsomópont együttállás pedig jelezheti az alapvetően szerencsés küldetést, ahol azonban azért mint szinte mindig, apróbb problémákkal meg kellett küzdeni. Ilyen volt leszállásnál a számítógépes hibajelzések,  vagy éppen a földi közvetítési poblémák, vagy amikor Armstrong kicentizte az üzemanyagot, mert manuális vezérléssel más helyett kellett keresnie a leszállásra az előre kijelölt helyett (ahol túl egyenetlen volt a talaj).
Ezt alátámasztja a 2.házban jól álló Jupiter mint szerencsebolygó, együtt az Uránusszal (ami nemcsak az űrrepülést jelzi, hanem a váratlan eseményeket is, amikkel meg kellett birkózniuk az út során).



A Szaturnusz, a közönség (VII.h.ura)  teljesen a X.ház uralma alatt van, azaz csüngtek a holdraszálláson, kb. félmilliárd ember látta élő egyenesben a közvetítéseket. És mivel a Szaturnusz a 9.házban van, jelzi, hogy ez az egész nem Amerika belügye maradt hanem a világ minden országára kiterjedt az érdeklődés. Ám mivel kártevő ez a Szaturnusz nem tellett sok időbe, hogy olyan híresztelések és összeesküvés-elméletek keljenek szárnyra, amelyek ma is tartják magukat, hogy a holdraszállás meg sem történt....





Nézzük akkor meg még az Arab vagy érzékeny pontokat is. Nagyon sokatmondóak lehetnek!

A Siker pontja az Ikrek 13. fokán áll és a Vénusz közeledik feléje, azaz  beteljesedik a sikeres küldetés a holdraszállás. A Siker pontjának diszpozitora pedig a Merkúr, amely egy a küldetéssel és a személyzettel is.
A Győzelem pont a Mérlegbe esik, diszpozitora a Vénusz, amely kulminál a képletben a X.házban ismét egy jelzés a sikeres küldetésre.
A Tudás, ismeretek, hírnév pontja a Skorpióba esik amelynek a diszpozitora a Mars ott áll az IC mellett. Mi a végkifejlete a küdletésnek? Tudás, ismeretek és hírnév - az űrhajósok annyi holdkőzetet hoztak vissza,  amely évtizedekre ellátta tanulmányoznivalóval a tudósokat, az űrhajósokat pedig diadalmenetben vitték végig az egész világon, és azóta is mindenki ismeri a nevüket!


Neil Armstrong


Ami érdekes, hogy az Anaréta pont együttáll a Szerencseponttal a képletben. Az Anaréta 
a Hyleg (életadó forrás),  ellenpontja az életet támadó bolygó (erő). Az Anaréta megmutathatja, hogy mi a gyenge pontunk, mi az, amivel nagy valószínűséggel egész életünkön át küzdeni fogunk, illetőleg mi emészti fel az életerőket - itt furcsa módon pont a szerencsés küldetés maga emésztette fel az Apolló programot, hisz az Apolló 12-öt még úgy-ahogy megnézték az emberek, az Apolló 13-as küldetést már nem is adták a tévében, senkit sem érdekelt, mindaddig amig bajba nem kerültek! És ahogy enyhült ennek hatására a hidegháborús verseny, az Apolló 17-es küldetéssel le is állt az amerikai űrprogram jó időre, egy csomó embert elbocsátottak, stb.


Armstrong, Aldrin, Collins a visszatérő modul mellett


Szerintem ennyi nagyjából elég is, hogy lássuk, mi különböztet meg egy katasztrófa képletet egy kiemelkedően szerencsés és sikeres esemény képletétől! 


Emlékezzünk hát tisztelettel továbbra is ezekre a hősökre, akik elindították az emberiséget a csillagok felé, és elsőnek tették a lábukat egy idegen égitestre! <3








(A magyar aláiratozást ha kinagyítod, a fogaskerékre kattintva érheted el!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése