Orosz-ukrán háború - ESEMÉNYHOROSZKÓP

 
Mikor meghallottam a hírt, én is, mint minden asztrológus valószínüleg, a horoszkóp után nyúltam, hogy megnézzem a tranzitokat, vajon mi válthatta ki ezt az eseményt?!

 És mint a legtöbb asztrológus, én is rögtön a Mars- Plútó együttállást szúrtam ki, mint jelző momentumot, ami mutathatja egy háború kirobbantását. Bár azért nem minden esetben: gondoljunk vissza az utolsó ilyen együttállásra, ami 2020 márciusában volt, és ami a pandémia világszintű kirobbanását idézte elő (igaz, akkor több jelentős bolygó is együtt állt stelliumban).



A képlet kontúrból rögtön láthatjuk, hogy erőteljes a Föld elem dominanciája és a Kardinális meg Változó jegyeké. Ami azt jelenti, hogy hideg fejjel megtervezett támadásról van szó, viszont szerencsénkre, nem tartós állóháborúra van kilátás, mivel a Kardinális és Változó jegyek villámháborúra ill. hullámzó hozzáállásra vallanak. A térfelek tekintetében a Keleti és Északi oldal a hangsúlyos, azaz az agressszor csak magára figyel és magánügyként, belügyként kezeli az egész háborút, amibe más ne szóljon bele.

Viszont jó kérdés, hogy pontosan mikor volt a háború kezdete, mert erre eltérő adatok találhatók.
Ez a képlet Németvölgyi Nagy Renáta adatai alapján van, viszont ez a Hold órájában született.



"A Hold órájában jó a vízben való építést kezdeni, mint pl. hajó. Mindenféle házi eledelt beszedni, mézet, olajat, húst és egyébféle állatot, eledelre vadat és barmot jó venni, csak juhot nem, de nem jó házépítést kezdeni, nem jó pénzt kölcsön adni, de jó olyan dologba kezdeni, amit gyorsan be tudnunk fejezni.
Ez az időszak-változó, "mint a Hold" minden bizonytalan, vagy másképp alakulhat, mint ahogy elkezdődött.
Abban az esetben, viszont ha a Hold fogyni kezd, csökken a lendület, kevesebb az eredmény és a lehetségesnél kevesebb a bevétel is.
A Hold órák alkalmasak a nyilvánosság előtti megjelenésre, szereplésre."

Kalo Jenő viszont az alábbi időpontra állított képletet (a hadmozdulatok megkezdésére, nem a bejelentésre), amely még a Merkúr órája lenne.




"Mercurius órájában jó levelet írni, követet küldeni, pénzzel vásárolni és kereskedni, orvossággal élni, plántálni, királyokat és fejedelmeket látogatni, építeni, árkot és kutat ásni, gyermeket iskolába adni, más lakóhelyre költözni, bölcs és mesterséges dolgokban foglalatoskodni, jó kereskedni, úton járni, adósságot beszedni. 
De viszont nem jó fürödni, köpölyt vétetni, eret vágatni, házasulni és szolgálót fogadni."

Az az igazság, hogy háború elkezdésére egyik időpont sem jó, nem megfelelő. Viszont olyan szempontból nekünk kívülállóknak jó, hogy egyik időpont sem ígér hosszútávú lefolyást, hisz mind a Hold, mind a Merkúr nagyon gyorsjárású planéta. ***

Mondjuk az mindkettőből látszik, hogy nem tervezték hosszútávúnak ezt  a háborút.
 Amit megerősít az is, hogy az Uránusz a 4.ház csúcsán hirtelen, váratlan befejezést sugall az 2.képletben.

 Ha pedig az első képletet nézzük, ott a Felszálló Holdcsomópont kerül az IC-re, azaz  befejezés ott is kedvezőnek ígérkezik. Viszont az IC együtt áll az Algollal, szóval a befejezéssel együtt fejek is fognak porba hullani!

A hivatalos dátum szerint


Moszkvai idő szerint 06:00-kor (GMT+3) Putyin hivatalosan is bejelentette az orosz katonai hadműveletet Ukrajnában. (Wikipedia)





Maga az esemény a háború, így a Bak jegyében kezdődött, ura a Szaturnusz, amely  Vízöntőben áll. Masszív, erős, uralmi Szaturnusz, amely jellemezheti is Oroszországot, mely lerohanja a hozzá képest sehol sem levő Desc urát a Holdat, amely peregrin a Nyilasban.

Magát a háború tényét jelzi az Asc közelében levő stellium: Mars -Plútó- Vénusz. A Mars -Plútó maga a háború. Veszélyes helyzetet hoz a Mars együttállása a Plútóval.  Háborúban halálos veszélyt, békében halállal, örökséggel kapcsolatos jogi dolgokat hoz. Okos ember ilyenkor enged és együttműködik, nem bosszant fel maga ellen másokat. Önző vágyainkból engedni kell a béke kedvéért, ami most nehezünkre fog esni.

Viszont a Mars gyorsan ott fogja hagyni a Plútót, és átlép  Vízöntőbe, ahol már peregrin lesz. Rosszindulatúbb, viszont tizedannyi ereje sem lesz az agresszióhoz, mint előtte a Bakban. Ez 6-a után történik meg.

Viszont mit keres ott a Vénusz? Neki nincs szerepe a háború kirobbantásában, sőt mint szerencsebolygó, inkább azt mondhatnánk, valamennyire mérsékli a háború hevét. Ez  a szerencsénk, szó szerint, különben már lehet, hogy az ellenséges csapatok az ajtónkon kopogtatnának.  Másik a Szerencsepont, ami úgy néz kis a 8.házban van, azaz a háború  halálára utal szerencsés módon. És az ura ismét az a Vénusz, amely együtt állva a háborús jelölőkkel segíti is azokat de közben balszerencsét is hoz nekik (stellium kvadrát Szerencsepont).

A stellium a Mars és Szaturnusz terminusában van, szintén  utal a háborúra. Igaz, a Szaturnusz meg  a Merkúr terminusában áll (egy semleges bolygóéban), és az Asc is maga a Vénusz terminusában található, ami inkább a megbékélésre utal nem arra,  miért pont abban az időpillanatban jelentették be a háborút.

A Nappal mint  7.h.egyik urával, általánosságban pedig a vezetőkkel együtt álló állócsillag a Formalhaut.
Ptolemaiosz szerint a Vénusz és a Merkúr természetű (idealista, pszichikus, jóképű, takaros, szerethető, kifinomult, előkelő, intelligens). Azt mondják, hogy ez nagyon szerencsés és hatalmas csillag, de mégis  rosszindulatot okoz,  főleg, mivel a Szaturnusz terminusában áll.
A Nappal együttállásban:  szétszórt, könnyen befolyásolható rossz környezet által, nyereség örökségből, de a jó számára nem termékeny, elkövetett gyilkosságok miatt szenvedhet.

A Bungula állócsillag az MC-vel áll együtt, Ptolemaisz szerint Vénuszi és Jupiteri természetű. Előnyöket, barátságokat tisztességet hoz, ám szintén szaturnuszi terminusban nem tudja ezt maradéktalanul kiteljesiteni.

Az Algol állócsillag,  ami a dolgok végével áll együtt, Szaturnusz és Jupiter természetű (és Szaturnusz/Mars terminusban is áll). Balszerencsét, erőszakot, lefejezést  akasztást, halált áram által, tömegek túlkapásait hozza, keserű és erőszakos természet, mely saját vagy más halálát okozza. A legrosszabb csillag az égen. A rosszat, erőszakot, terrort és pusztulást képviseli. 
A fő tengelyeken: lefejezés vagy az érintettből gyilkos lesz aki erőszakos, korai halált hal. Hm, ez azért elég durva figyelmeztetés!

Ha már az Algol, úgy kellett volna időzíteni, hogy mondjuk a Holddal vagy Nappal álljon együtt a Bikában és rajta legyen az MC-n. Akkor is kegyetlen lenne, de értelmezése az lenne: győzelem mások felett háborúban!

De hát az egész képlet almutene is a Jupiter ( a Szaturnusz és Mars felett is), amely inkább  szerencsés és békés megoldások felé hajlik. Plusz a 8.h.ura a Merkúr a Fogság arab ponttal áll együtt. Hát érdekes dolgokat sugall ez is...


Mindenesetre ahogy Kalo Jenő mondta, a Mars majd a Vízöntőbe átlépve még egyszer kvadrátban fog állni az Uránusszal (márc. 19-26.) és ekkor sajnos számíthatunk még provokációra, harci cselekményekre, elsietett agresszióra, robbantásokra....


Megj. *** Viszont magában a képletben az ASC ura egy szilárd jegyben van, Vízöntőben,ez mutathatja az elhúzódó állóháborút sajnos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése