A Valentin nap asztrológiailag

 Bár sokan mondják, hogy a Valentin nap "angolszász" hagyományát a virágárusok terjesztették el a profit reményében, melyik kislány vagy nő, vagy feleség vagy nagymama ne álmodozna arról, hogy mégiscsak felköszöntik a szerelmesek napján és kap valamit akár titokzatos, akár titoktalan hódolójától? 

Nézzük meg, vajon ezen a Valentin napon a csillagok is támogatják ezt az óhajunkat?

Egyfelől igen, hiszen, a Mars és Vénusz (a két szerelem jelölő) együtt állnak, és pont a mai nap lesznek "egzakt" együttállásban, azaz ugyanazon fokra érnek mindketten. Majd pedig kéz a kézben  folytatják útjukat, mint egy turbékoló gerlepár a Bak jegyén keresztül, sőt még a Vízöntőben is, egészen március 11-ig. Igaz a Vízöntőben már nem lesz olyan felhőtlen a viszony kettejük közt, de ne szaladjunk annyira előre!


Itt a Bak jegyében bizony még mindketten jól állnak: a Vénusznak van egy nappalii triplicitása, azaz egy elég jó méltósága, míg a Mars egzaltált, sőt vegyes triplicitása is van az egész jegyben. Mit jelent ez? Hát azt amit gondolunk: ez a két bolygó jelenleg odavan egymásért, bár talán a  Mars egy kicsit túltolja a rajongást (és önmaga imádatát), de a Vénusz felnéz rá és csodálja ezért. És a Mars fogadja ezt a csodálatot, sőt viszonozza is... vagyis a szenvedély garantált a Valentin napon.

Mi az ami mégis problémát okozhat? Például az, hogy pont ezen a jeles napon kerül a Hold és a Merkúr szembenállásba egy mással. Erről mindig szoktam írni és figyelmeztetni titeket. Ilyenkor nagyon nem tanácsos bevásárlásokat tervezni, sem költözni, sem hivatali ügyintézést időzíteni, sem reklamálni Műszaki cikket se vegyünk. De arra is vigyázzunk, hogy ilyenkor könnyebben terjednek a rémhírek, álhírek, ezért jóshoz se  ma menjünk, ill. ne is kérjünk jóslatokat ma, 



Ezenfelül félreérthetjük egymást, illetve könnyebben eltévedhetünk. Vagyis ha randit beszélnénk meg mára, készüljünk rá, hogy esetleg a másik fél félreérti, és nem ott, nem akkor és nem úgy vár minket, ahogy mi hitünk szerint megállapodtunk vele. De késések, fennakadások is lehetnek  akár üzenetváltásokban is (vigyázzunk, hogy tényleg a kiszemeltünknek küldjük el a Valentin napi szerelmes üzenetünket és ne a főnöknek, meg az egész osztálynak!). A közlekedésben is fennakadások lehetnek, lehet hogy késik a partnerünk a randiról, vagy mi is akár. Próbáljuk humorral kezelni az ilyesfajta baklövéseket! 

Ez egész délelőtt lehet a legérvényesebb, illetve majd megint késő éjjeltől (kb.11 órától). Holnap, azaz 15-én már csökkenő tendenciát mutat ez a hatás.

És mivel a Hold a nap folyamán a Plútóval is szembekerül (a Merkúr meg együttáll vele) a reakcióink szélsőségesebbek lehetnek, a gondolkodásunk vagy kommunikációnk pedig rögeszmésebb, mint általában.

Késő éjjel a Merkúr aztán átlép a Vízöntő jegyébe, ezzel megszabadul a Plútó manipulativ hatásától, viszont ismét belefut a Hold megtévesztő csalóka fényébe.

Összefoglalva, érdemesebb Valentin napi randit vagy programot délutánra, estére tervezni és nem túl sokáig fennmaradni.:) A másik megszívlelendő tanács: make love not war! Azaz ne beszélgessünk, ne akarjunk nagyon lelkizni, inkább csak csináljuk a dolgokat. 



Nézzük akkor még az egyes Ascendensek tulajdonosaira milyen nap vár ma:

Oroszlán Ascendens: mivel a Nap még mindig a Vízöntőben jár, és még valamennyire együttáll a Szaturnusszal, fáradtak lehetnek, nem túl vidámak az ünnepléshez, vannak dolgok (akár exek is) akik nyomaszthatják őket. Inkább pihenős programot szervezzenek!

Rák Ascendens: a Hold először a Merkúrral és a Plútóval áll szemben, aztán már csak a Merkúrral, miközben jegyet vált. Az uralmi jegyéből a Rákból az Oroszlánba megy, ahol bizony már csak peregrin lesz (méltóság nélküli). Lehet hogy nagy reményekkel indulnak a Napnak, de ahogy múlik az idő és sokasodnak a problémák és félreértések, elmegy a kedvük az egésztől, esetleg ki is akadhatnak, vagy manipulálni próbálnak vagy úgy érzik, őket manipulálják, veszik hülyére. Ezek szubjektív érzések, ne aggódjanak el fog múlni.

Ikrek és Szűz Ascendensek: a Merkúr, mint uralkodó bolygójuk, a nap nagy részében még a Bakban jár, ahol nincs méltóságban, ráadásul a nap felében szembenállásban a Holddal. Nem biztos, hogy kedvük lesz a nagy ünnepléshez, a sok hülyeség amit tapasztalnak meg még jobban elveheti a kedvüket. Ám éjfél felé varázsütésre (mint Hamupipőke a bálban) magukra találhatnak, és egész jó hangulatban fejezik be a Valentin napot, immár kacagva a félreértéseken.

Bika és Mérleg Ascendensek: vagy fülig szerelmesek vagy szeretnének azok lenni. Mindenképp ajánlható neki egy igazán jó kis romantikus program, legyen az egy vacsora egy szuper étteremben, vörös rózsák az ágyra hintve, egy kis utazás vagy akár csak egy romantikus film és némi csokoládé este a kanapén. Ne sajnálják maguktól ezeket az érzéseket!

Kos és Skorpió Ascendensek: miután kirobbanó formában vannak egy ideje, úgy érezhetik a Valentin nap is csak értük van! :) Ha van kedvesük, kényeztethetik kedvükre, ha nincs, akkor kényeztessék magukat! Minden jót megérdemelnek ma.

Nyilas és Halak Ascendensűek: szintén jól vannak egy ideje, akár magukban is. Mivel már majdnem egzakt szextil fényszögbe került az uralkodó bolygójuk a Jupiter az Uránusszal, egyre kaland- és szabadságvágyóbbak, nonkonformisták és lázadóbbak lesznek, Buzog bennük az energia, úgyhogy szervezhetnek is egy jó kis programot mára vagy ellehetnek otthon, mindegy, csak élvezzék az életet és a szerelmet!

Bak és Vízöntő Ascendensűek: éppen csak elkezdtek kifelé lábalni a Nappal való együttállásból (kombusztaságból), ahol is elvakultak voltak, nem láttak tisztán, kapkodtak, félelmek kínozhatták őket. Lehettek elvakultan szerelmesek is, akkor ez nem annyira jó időszak, mert kezdenek tisztábban látni, kezd lehullni a szemükről a hályog, és kezdenek kiábrándulni. Ebben sajnos (vagy szerencsére) segítségükre lehet a Hold - Merkúr oppozició okozta kalamajkák is. Viszont ezzel együtt a félelmeik, szorongásaik is kezdenek csökkenni. Ha valamiért aggódtak az utóbbi 2-3 hétben az most oldódni látszik. Ne féljenek ez a folyamat valós, ők látták eddig rossz szemszögből a dolgokat, Talán most kezd kiderülni, hogy nem eszik olyan forrón a kását, és megnyugodhatnak végre. Nekik így lesz teljes a Valentin nap!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése