Február hónap energetikája


Nézzük milyen energiájú jegyek lesznek jellemzőek februárra:

Ahogy láthatjuk a Föld elem fog dominálni: 5 bolygó lesz Föld jegyekben (Bak és Bika), 3 bolygó levegő jegyben (Vízöntő) és 2 Vízjegyekben (Halak). A hónap közepén a Merkúr átmegy a Vízöntőbe vagyis megnövekszik a Levegő elem dominanciája. Vagyis a hónap nagyon objektív szemléletű lesz ez az időszak, mivel Víz jegy elég kevéssé van jelen, Tűz jegy meg egyáltalán nincs.


Bolygók a jegyekben a hónapban:


Nap a  Vízöntőben - exil, száműzött (az Oroszlán Ascendensűeknek az év egyik mélypontja)

Merkúr a Bakban - peregrin, majd a hónap közepétől a Vízöntőben - éjjeli triplicitás (vagyis azon Ikrek és Szűz Ascendensűek, akik éjszaka születtek, azok kapnak egy plusz löket energiát febr.közepétől)

Vénusz a Bakban  - nappali triplicitás (azoknak a Bika és Mérleg Ascendensűeknek, akik nappal születtek,  egy közepesen jó energetikai állapotot mutat, a többieknek alacsony energia értéket)

Mars a  Bakban- egzaltáció (a Kos és Skorpió Ascendensűek energetikailag most csúcsponton vannak, használják ki!)

Jupiter a Halakban - uralomban (a Nyilas és Halak Ascendensűeknek most májusig nyerő szériájuk van, használják ki!)

Szaturnusz a Vizöntőben  - uralomban  (a Bak és Vízöntő Ascendensűeknek most júniusig nyerő szériájuk van, használják ki!)

Uránusz a Bikában 

Neptunusz a Halakban 

Plútó a Bakban 


Elemi dominancia a hónapban

Föld elem

A föld jegyek gyakorlatiasak, kitartók és szívósak. A Föld az melankolikusabb alkat, ott az anyagias érdekek, józanabb, megfontoltabb életvitel játszik szerepet, mértékletesség, anyagi biztonságra való törekvés, racionalitás. Nem igazán életvidám, ha csak föld van, és nincs tűz, akkor eléggé szorongós lesz az ember. Erőfeszítés, türelem, nyakasság, a nézetek merevsége, konzervatív szellemű. Megfontolás, értelem, vizsgálóképesség, kételkedő, tagadó jellegű a gondolkodása. Az elkülönülést szereti, a kombinálást, a mechanikus, egzakt dolgokat.Melyek a Föld jegyek? A Bika, a Szűz és a Bak. Ezekre inkább az anyagias érdekek, a józanabb, megfontoltabb életvitel jellemző, nem mértéktelenek, a biztonságra való törekvésük erős és erős bennük a racionalitás is.  Egy Föld hangsúlyos ember nagyon nehezen tudja magát elengedni. Ez a melankolikus karakter. Ismerjük ezt a szót, szomorúságot jelent, vagy egyfajta depresszióra való hajlamot. Pont a Tűz hiánya miatt, a meleg hiánya miatt, hideg és száraz (azaz befelé forduló és kicsit merev), ezért olyan kicsit kiszáradt, olyan magába zuhanós.

Ha át akarod élni a Föld elem minőségét, a következő analógiákat használhatod:


Színek: zöld, sárga, barna, fekete

napszak: éjfél

évszak: tél

kövek: malachite, amazonit, hematit, bronzit, jáde, smaragd,

állatok: vakond, földigiliszta, hangyák, hörcsögök, kutyák, lovak

növények: fő, gabona, borostyán, alma, diófélék, tölgyfa

illatok: vetiver, pacsuli, tölgymoha

istennők: Demeter, Ceres, Perszephoné

istenek:  Pán, Cernunnos, Dionüszosz, Adonisz


Levegő elem

A meleg és a nedves minőség, ami a Levegő jegyeket adja, ez pedig az Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő jegye. A Levegőhöz a szangvinikus temperamentum tartozik. Izgő-mozgó, kommunikatív, aktív jegy, vérmes jegy és nagyobb a társasági igénye.

A levegő elem, amellyel mindenütt találkoznunk kell, ahol élni akarunk. A föld adománya, a táplálék nélkül elélhetünk egy ideig, és a vizet is nélkülözhetjük ideig-óráig, de levegő hiányában néhány röpke perc alatt elpusztulunk. A levegő sűríthető, és hígítható, bármilyen formát képes felvenni.A levegő-elem: a fokozott kiterjedés, függetlenül attól, hogy nyomot hagy-e vagy sem.

A levegős jelek képesek jól kommunikálni, törekszenek az intelligencia felé és közel állnak az absztrakt gondolkodásmódhoz. Logikusak, objektívek, széles látókörűek, idealisták és előítélet nélküliek. Negatív értelemben hidegek és nem gyakorlatiasok. A levegő elem jelenti az alkalmazkodás, gyors felfogás, intuíció, inspiráció. Eszmei értékekért lelkesedő, szangvinikus vérmérséklet, a gondolkodás irányítása mellett. A tudásvágy diszharmóniában szétforgácsolódik. Szimbóluma az egyenlőségjel.

Analógiák: A kommunikáció, a bölcsesség, az értelem, a jóslás, a pszichikai képességek, a Harmadik Szem mind a levegőhöz kapcsolódnak. 

A levegőegyensúlyt így tudod az életedbe hozni:

  • Tölts el egy kis időt a felhők figyelésével.
  • Növényeket vagy virágokat nézegess vagy látogass el egy pillangókertbe.
  • Röptess sárkány.
  • Tölts el egy kis időt madármegfigyeléssel
  • Nyisd ki az ablakokat friss levegős napokon.
  • Légzés meditáció 
  • Kívánjátok valamit és gyújtsatok egy gyertyát.
  • kezdj el egy tanfolyamot valamilyen témában, ami lenyűgöz.
  • A naplódban kézzel fogalmazd meg a gondolataidat
  • Tegyél fel szélcsengőket a kertedbe vagy otthonodba.

Kardinális és fix dinamika

Ez az, ami el tud kezdeni valamit,
a kardinális jegyek, illetve időben is egy rövidebb lefolyást jelent mindig, bármit jelöl majd a képletben, arról tudni fogjuk, hogy az egy ilyen hirtelen felívelő és gyorsan véget érő dolog lesz. Akaratos, kezdeményező, meg van hozzá az ereje, a lendülete, hogy neki induljon.A Kardinális jelek tele vannak kezdeményezéssel, aktívak, szenvedélyesek, ambiciózusak, tele lelkesedéssel, és függetlenségérzéssel. Gyorsan gondolkodnak, és sohasem elég nekik a tudásból. Jellemző rájuk a dinamizmus, lendület, magával ragadó elhatározottság, kezdeményezőkészség és türelmetlenség, az azonosság igénye, életritmusuk gyors, előretörő és életerős.

A Kardinális kereszt a fa, az ösztönzőerő gyökere, melynek feladata az áttörés /ahogy a fejlődő fa is kibújik a földből bármi áron, áttöri még az aszfaltot is/. Ez a kereszt az impulzus pecsétjét viseli, az elhatározás, amely a teremtést lehetővé teszi. A szenvedélyes Kos, a levegős Mérleg aktív erőiket itt hangsúlyozzák ki a legerősebben. Míg az örökké önmagával küzdő Rák és a magányos hegycsúcsot jelölő Bak a fényt rejtve őrzik.

A kardinális csoport a mentális ént /agyvelő/ képviselik. Energikus, tettre kész, öntudatos, fölényes egyéniség.

Diszharmóniában: túlzó, vakmerő, önző, erőszakos. Negatív értelemben elhamarkodottak, másokkal szemben nem elnézőek, uralkodásra vágyóak, megtörténhet gyakran az is, hogy nem fejezik be, amit elkezdenek.



A
fix jegyek, a szilárd jegyek a stabilitást, a változatlanságot jelölik, ők azok, akik ha elkezdtek valamit, akkor azt végig fogják csinálni, viszont nagyon-nagyon nehéz elindulniuk és nagyon-nagyon nehéz változtatniuk, ha nincs egyéb jelzés a képletben. Bele tudnak ragadni a jóba ugyanúgy, mint a rosszba is. A változáshoz nagyon nem jók az ilyen jegyek, viszont a kitartáshoz, az alapossághoz igen. Mennyiségben egyet jelent, ahogy a kardinális is, ez majd érdekes lehet, például ha azt nézzük, hogy hány gyereke lehet valakinek. Ez is belejátszhat, vagy ebből is tudunk „jósolni”, hogy az ötös ház és annak a bolygói, illetve az ura az milyen dinamikájú jegybe esik.A Fix vagy állandó kereszt: Bika, Oroszlán, Skorpió, Vízöntő. Míg a kardinális jelek az egyik évszakból a másikba való átmenetét hozzák, ezek a minőségek minden évszak közepes hónapját jelölik. A szilárd, vagy fix kereszt princípiuma: fenntartás, megerősítés, és a már elért kiépítése minden irányban. Megvalósul minden, ami a kardinális keresztnél csak terv volt. Ez a fa törzse, mindaz, ami a gyökér és a korona között van, maga az élet. E szilárd vagy fix keresztben a négy teremtőerő lényegiségét a legtisztábban ismerhetjük fel. Itt láthatóvá válik a Yin és a Yang, a kör és a négyzet egymáshoz való viszonya. A szilárd vagy fix, vagy állandó kereszt a vitális Én, vagyis a szív. Kitartó, megbízható, határozott, türelmes. Ezeknek a minőségeknek nagy a koncentráló képességük, határozottak, stabilak, szeretik a tárgyakat és a tudást gyűjteni, méltóságteljesek, kiváló memóriával és átható értelemmel rendelkeznek. Az eredményeket lassan, de biztosan érik el. A rendíthetetlenen nyugalom, kitartóerő, a mindent bíró akarat a legjellemzőbb, az egyenletes, kiszámítható élettempó mellett. Az életritmusuk csendes, biztonságos, kitartó.

Diszharmóniában: makacs és hajlíthatatlan, korlátolt, és lusta, vagy maradi, néha elvakultságot eredményez, beteges konzervaktivisták, és túlságosan is bele tudnak mélyedni saját nézeteikbe.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése