2022.02.22. -A Tarot tükrében

 


A Kettes

Két ellentét vagy két kiegészítő pólus, két ellenség vagy két szerelmes – a Kettessel minden pólus a saját ellenpólusával találkozik. Mint az asztrológiai aspektusokban is, az oppozíció, a kör két részre való felosztása a dualitás egyik szimbóluma. Ennek nem kell mindig vagy-vagy szituációnak lenni, a holdszerű Kettő lehetőséget ad a ritmikus váltakozásnak, amikor hol az egyik, hol a másik oldalt lehet megélni. Mindenesetre minden éremnek van másik oldala. Aki a Kettes lapot húzza, el kell döntenie, hogy itt az ellentmondásokat és szétbomlásokat, vagy a két pólust jelenti, melyek értelemszerűen kiegészítik egymást.


A 22-es szám misztikus útja

A 22-es számot mester számnak nevezzük, mivel aki megvalósítja az általa hordozott feladatot, az tényleg mester lesz, a saját életének a mestere.

A 2-es szám jelentése a Pütagorasz számmisztika szerint a "egység helyett a kétség". A 22-es szám ezt a hatást hatványozva hordozza magában. A benne rejlő feladat, hogy stabil talajt találjunk a lábunk alatt, megbízzunk önmagunkban és a sors gondviselésében.

A 2-es alapvető problémája, hogy állandó visszaigazolást keres a világból, mivel álladóan kétségek gyötrik saját életével kapcsolatban. Társakra van szüksége, akik támaszt nyújtanak neki, de egyedül is meg kell állnia a lábán.

A 22-es szám akkor válhat igazi mesterszámmá, ha tökéletes magabiztossággal éljük életünket A 2+2= 4-es szám a mindennapi élet dolgai között való stabil eligazodást, praktikus, gyakorlatias gondolkodást jelent.

A 4-es a férfi, az császár (Tarot) archetípusa, aki tudja a helyét és dolgát a világban és maximális alázattal viseltetik az emberek iránt.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy egyszerűsített esetben sem, hogy a 22-es szám hatása mindig jelen lesz életünkben, ha már születési képletünkben szerepel.

Akinek ez a szám szerepel a születési képletében, vagy kiszámított névszámai között, tudnia kell, hogy nem véletlenül kapta ezt a feladatot, hanem azért, hogy tudatosan megélje azt.

A 22- es szám egy olyan sors utat hordoz, amely a kétségeken át elvezet a bölcsességbe, vagyis abba az állapotba, amikor tudod, hogy a világban jó és rossz dolgok egyaránt vannak, és Te vagy az aki jó és rossz között dönthetsz. Ha ezt megtetted, akkor a 4-es vagyis a császár állapotába jutsz, aki a lét teljes magabiztosságával uralkodik saját életén, úgy, hogy életének mestere és alázatos szolgája.

Most pedig folytassuk tovább az ismerkedést a nagy és kis arkánum lapjainak titkaival.

 

2. A Főpapnő (Pápanő)

Bízz a megérzéseidben!

A lap számértéke : 2

Mottó : A szó ezüstöt ér, de hallgatni arany!

Az oltár függönye előtt trónol a Főpapnő a spirituális bölcsesség jelképeivel: két kulcs, egy Sphinx-trón, pápasüveg, valamint a Bölcsesség Könyve. A felfelé nyitott, ég felé mutató félhold sarlója a Wirth-tarot-ban a Pápanő koronájaként, míg a Rider-tarot-ban ugyanez a lábánál látható. A két oszlop között kifeszített függöny a nappal és az éjszaka polaritását, a fényt és az árnyékot hivatott megjeleníteni.

A Főpapnő a Hold szűz lánya, feje tetején a telihold szimbóluma, kétoldalt pedig a növő és fogyó hold. Ő az örök nő, néha Ízisznek, máskor Artemisznek hívják. Kapcsolatban áll régi korok minden szűz istennőjével, még Évával is, mielőtt Ádámmal egyesült volna. Ő a spirituális megvilágosodás és a belső fény. Míg a Bolond és a Mágus csak az alkotás lehetőségét, az akaratot képviselik, a Főpapnőnek latens ereje van a manifesztációhoz is. Ő a kapocs a látható és a láthatatlan között.

Az intuíció kártyája. Hazugságok, titkok, misztériumok, a csend tudásának kártyája. Óvatosság, bölcsesség, diplomácia kártyája. Nem mindig jó, ha a dolgok kitudódnak. Kétségek, félelmek kártyája.Türelmesen várni a megfelelő pillanatra. Befogadóképesnek lenni külső, vagy belső hatásra. Meg kell fontolni minden döntést, cselekedetet, figyelj a belső hangodra! Nézz szembe a problémával figyeld meg mit üzen neked! Ne hagyd magad mások által befolyásolni, bízz saját magadban! Hagyd az eseményeket megtörténni, bízz egy felsőbb vezetésben és a megérzéseidben. Az intuíciód lépésről-lépésre vezetni fog mikor kell cselekedned. Most fogadd el úgy a dolgokat, ahogy jönnek.

Jósjelentések: A fel nem fedett jövő és a rejtett hatások munkálkodnak. Művészek, költők, zeneszerzők és misztikusok számára különösen értékes. Ha ez a lap jelenik meg egy férfi olvasatában, az a tökéletes nőt jelenti, akiről minden férfi álmodik; ha egy nőjében, talán azt jelenti, hogy megtalálhatja magában vagy egy barátjában ezeket az erényeket. Itt találkozik bennünk a belső spirituális formában megjelenő nőiesség. A Főpapnő mint a Hold istennője jelenik meg, és azt mondja: „Minden erő benned rejlik. Védd meg magad külső befolyásoktól!” Ez az életet védelmező anyai erőkről szól. A Főpapnőnek ebben az ünnepi órában nem gyermek van az ölében, hanem a nőies tudás jelei és a lélek templomának kulcsai. A főpapnő a Plútó princípium nőies oldalát, valamint a Holdistennőt jelenti.

Diplomácia, tapintat, megfontoltság, óvatosság, bölcsesség szükséges. Nem mindig jó, ha a dolgok napvilágra kerülnek. Jelent még intuíciót, tanulságos helyzeteket, isteni törvények gyakorlását. A bölcsesség által képes leszel megfelelően átgondolni a helyzetedet, ezáltal megtalálod az egyensúlyt és a megoldást minden problémára.

Hallgass a megérzéseidre! Légy óvatos, megfontolt és akkor minden a kívánságod szerint alakul! Bízz az égiekben, lépésről lépésre elfognak vezetni a megoldáshoz.

Más kártyacsomagokban a lap neve Crowley : A Főpapnő – The Priestes


 Kapcsolata a kis arkánum kettes lapjaival


A kettes lapok általában az egyensúly felborulásáról, illetve annak megőrzéséről szólnak.

Az érme kettes az anyagi világ változásait mutatja be, és a változásban megőrizendő stabilitásra hívja fel a figyelmet.

A kehely kettes egy kapcsolat elmélyüléséről, érzelmek fellángolásáról szól. Ilyenkor nagyon fontos a negatív összetevőket is felismerni, hogy ne legyünk sem túl idealisták, sem túl borúlátóak.

A kard kettes a kétségeinkről, a tisztázatlan megoldásokról szól. Ilyenkor az elménk elzárja a szívünket, ahogy ez a keresztbe tett kardokon jól látható.

A botok kettes azt a helyzetet mutatja be, amikor az út nyitva áll, lehetőségek közül választhatunk. Arról szól, hogy feladjuk-­e a biztonságot vágyaink beteljesüléséért.


Kehely 2

Örömteli találkozások

A lap számértéke : 2

Egy fiatal férfi és egy szűz szerelmi fogadalmat tesznek, mindketten egy kelyhet tartanak, melyben az élet jó dolgai vannak. Két kígyó a bot köré tekeredik, ez az élet kreatív tüzének fallikus emblémája. A kígyók a jó és rossz közötti egyensúlyt ábrázolják. Felettük szárnyra kap a testi vágyak oroszlánja.

A végtelen és véges találkozása. Spirituális vagy misztikus összeköttetés. A régebbinél jobb minőség elérése, akár nehéz problémák árán is. Harmónia. Együttműködés. Elkötelezettség. A törvények figyelembe vétele. Óvintézkedés. Kölcsönös bizalom, eredmények az együttműködésben. Örömteli találkozások.

Jósjelentések: A férfias és a nőies energiák egyensúlya. Kölcsönösség, egy barátság vagy szerelem kezdete. Ötletek és tervek egyensúlya egy rokon lélekkel. Új barátság vagy szerelem kezdete. Meglévő kapcsolatnál annak megerősödése várható. Korábbi viszályok, konfliktusok elcsendesedését, békülést, az összhang újra születését is jelzi a kártya.

Fordítva: Hamis szerelem, kicsapongás, ostobaság, erőszakos szenvedély, meghasonlás, félreértés.

Más kártyacsomagokban a lap neve Kelyhek kettes – Szerelem - Love



Botok 2

Óvakodj az egy helyben való toporgástól! Eljött a cselekvés ideje!

A lap szám értéke : 2

Az Uradalom fejedelme a várból néz a tenger felé. Jobb kezében egy földgolyót tart, bal kezében pedig egy botot. A másik botot egy vasgyűrű tartja. A rózsák a vágyat jelzik, melyek a liliomok tiszta gondolataival vegyülnek, együtt pedig egy egyenlő ágú keresztet formáznak. Ez azt jelenti, hogy a gondolatok és a vágy egyensúlyban vannak.

Jósjelentések: Bátorság, merészség egy vállalkozás elindításában. Tudományos módszerek alkalmazása. Hatás valaki másra. Kedvesség és nagylelkűség – de büszke, és nem megbocsátó természet. Legyen akaraterőd, amely az ötletek megvalósítását lehetővé teszi. Méltóság, jól megérdemelt tekintély és gazdagság. Negatív gőgtől mentes büszkeség. Földi harmónia. Szellemi harmónia. Kedvező légkörben, közösen tápláljuk a szellemi szikrát. Bízz erődben és cselekedj! Ne köss rossz kompromisszumot!   Valószínű, hogy a stresszes körülmények az egészségedre is hatással lesznek, ezért most különösen figyelj magadra és a legkisebb probléma esetén is kérd szakember segítségét.

Fordítva: Nyugtalanság, makacsság, félelem, fizikai szenvedés. A jó kezdet a kérdező ellen fordult.A lap döntésképtelenségre, megrekedtségre, érdektelenségre figyelmeztet. Bármennyire is nehéz, muszáj lesz cselekedned, hogy kihozd magad ebből az állapotból.

Más kártyacsomagokban a lap neve Botok Kettes : Uralkodás – Dominion



Érmék 2

Az Élet egy játék – Bízz magadban

 A lap számértéke : 2

Fiatal férfi vidám maskarában táncol, miközben két érmével egyensúlyoz, melyet egy fekvő 8-as, az örök élet kozmikus végtelenjének jele tart össze. A hajók a tenger magas hullámain hánykódnak mögötte.

Változások jönnek, de vedd őket könnyedén és gondolkodj el azokon a megszokásaidon, amelyek egyoldalúvá, egysíkúvá teszik az életed. A sors ciklikus ingadozása, mely mozgásban tartja a világot. A magasság és mélység természetes szakaszai. Életed állandóan változik, és ez lehetővé teszi, hogy növekedj, hogy kitágítsd és kibővítsd magad, ami végül is gazdagít téged. Add át magad bizalommal a változásnak! Az egzisztenciális és természeti törvények befolyásolása abból a célból, hogy minden területen sikeresek legyünk. A megmagyarázhatatlan megértése. Ezoterikus beavatás. Utazások, melyek gazdagabbá, bölcsebbé tesznek minket.

Jósjelentések: Képesség arra, hogy két helyzet közt egyensúlyozzunk egyszerre. Könnyedség, vidámság. Megújulás. Harmónia a változás közepén. Lehet, hogy nehéz új projektekbe kezdeni. Írásos hírek és üzenetek. Szorgalmas, de megbízhatatlan személyiség, emelkedett hangulatú, majd melankolikus.

 A kártya szakmai és munkahelyi változásokat jelez, amelyek számos tapasztalathoz juttatnak. Vedd könnyedén a változásokat és jól fog alakulni körülötted minden szakmai szempontból.

Negatív értelmezésben:  Erőltetett vidámság, képtelen több helyzettel megbirkózni egyszerre. Tettetett élvezet.

Más kártyacsomagokban a lap neve Change - Állhatatosság – Változás



Kardok 2

Döntened kell!

A lap számértéke : 2

Egy ülő nő két kardot egyensúlyoz a vállán. A régi kártyavetők „bekötött szeműként” írták le őt. Lehet, hogy saját helyzetére nézve vak. Mögötte a tenger látható sziklákkal, amely fogva tartja az elővigyázatlant. Az új Hold fénye süt le rá.

Döntési helyzet, amely kettéválasztja a gondolati világunkat értelemre, és érzelemre. Tanácsos most a szívedre kell hallgatnod!  Fegyverszünet. Kiegyenlítettség. Az Univerzum ellentétese a Földön. A szépség és az igazságosság a csúnyaságból és az igazságtalanságból keletkezik. Az ellenségeskedésből barátság lesz. Éppen olyan erőssé válsz, mint ellenfeleid vagy konkurenseid, és ők arra kényszerülnek, hogy a Te társad vagy munkatársad legyen. Konfliktusok megoldása.

Jósjelentések: Feszültség a kapcsolatokban. Döntésképtelenség. Kiegyensúlyozott erők. Katonai barátságok. Jól fejlett egyensúly- és ritmusérzék, melynek irányításra van szüksége. Holtpont. Párkapcsolati kérdésben kétséget jelöl, de ha sikerül mindent megbeszélnetek, akkor békés kapcsolatot, harmóniát jelez. Fogynak az energiáid és ha nem teszel lépéseket az egészségedért, akkor előfordulhatnak komolyabb problémák. Ha betegeskedsz és mindent megteszel az egészséged visszaszerzéséért, akkor javulás várható. Szakmai válság, melyből nem látod a kiutat. A kétségek felőrlik az energiád és döntésképtelenné tesznek. Nem szabad megvárni ezt a helyzetet. Nézz magadba, gondolj át mindent ami körülötted zajlik és megfogod találni a megoldásokat a kialakult helyzetre.

Negatív értelmezésben : Elengedés, kapcsolatok mozgása, néha rossz irányba. Kerüljük a csalókat! Együttérzés azokkal, akik bajban vannak. Lojalitás hiánya.

Más kártyacsomagokban a lap neve Kardok kettes – Béke – Peace

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése