Február hónap istennője: Aphrodité / Vénusz

 

Vénusz - Aphrodité (Venus)

Ébredj rá a benned élő istennőre a tánc és az önmagadról gondoskodás segítségével. Becsüld meg isteni lényedet.

Szerelem, szerelem - ez a témája a verseknek, zenéknek, filmeknek, könyveknek és festményeknek amelyek mind velünk kezdődnek A szerelem legkitartóbb és legerősebb fajtája belülről indul, nem támaszkodik azon véleményekre, hogy mit gondolnak rólad. Nem tűnik kedveltnek a közösségi médiában, nem kér bókot, és nem is szomjazik külső megerősítésre. Ehelyett radikális önszeretetről van szó, és Aphrodité itt van, hogy tanítson. Míg a romantikus szerelemben segítő istennő szerepe jól ismert, leckéje az önszeretet nem annyira.

Aphrodité megmutatja, hogy tökéletesen szerethetőnek születtél, és készen állsz arra, hogy elfogadd saját gyönyörű énedet. A szeretet belülről kifelé történő fejlődését ösztönzi, nem kívülről befelé: így nem támaszkodsz egy külső személyre, aki megadja önértékelésed vagy önértékelésed érzését, ahogyan mélyen magadban tekintesz, tudod, ki vagy és hogy megérdemled a szeretetet. Ha egészséges önszeretetnek csökken a személyes ereje, gyakran féltékenykedésbe, testével való visszaélésbe és elméje elzsibbadásába esik. Aphrodite, a szépség inkarnációja, a tenger habjából született, egy kagylóból született a görögországi Cythera sziget közelében. Amikor kilépett a partra, virágok nyíltak a lába nyomán. Annyira kedves volt ez az istennő, hogy az egész Olimposz leállt hogy megnézze.

Hívd ezt az ismert szerelemistennőt, ha több magabiztosságra van szükséged és bátorságra, hogy felépítsd önmagad iránti szeretetet.

Aphrodité a szerelem és a szépség istennője, kreatív nő és szerető.

Havasi-Kálmán Eszter látta (2021. május 13. 21:56)


Eredete

Aphrodité születésének két változata ismeretes. Homérosz elbeszélése nyomán Aphrodité szokásos módon jött világra: Zeusz és egy tengeri nimfa, Dióné gyermekeként. Hészoidosz változata szerint pedig Kronosz Gaia javaslatára levágta apja, Uranosz nemi szervét egy sarlóval, majd a tengerbe hajította. Az elcseppent ondó megtermékenyítette a tengert, az Istennő a habokból kelt ki. Valamennyi Istennő közül ő volt a legszebb, így számos Isten szerette volna feleségül venni, de Aphrodité Héra eltaszított sánta kovácsisten fia mellett döntött, akit később sűrűn felszarvazott. Házasságuk a kézművesség és szépség frigyéből született művészetet szimbolizálja.



Ez az archetípus összegzi magában mindazt az örömet, amelyet a szerelemben, a szépségben és a szexualitásban élünk át. Aphrodité a nőben munkálva arra sarkallja, hogy teljesítse ki magában az alkotó és a teremtő minőségeket egyaránt, az ő hatása tehát, ha megfogan bennünk valami vagy valaki. A fajfenntartás fontos számára, alkotóerő, kreativitás jellemzi. Akiben ez az archetípus dominál, könnyen lesz szerelmes, és könnyen bele is lehet bolondulni, mert belső, mély vonzerő sugárzik belőle.


A nőkkel való kapcsolata

A nők – főleg a Hérák - általában bizalmatlanok vele, mert veszélyes rivális. Nem ellenséges, nem is féltékeny, nem érti a felé áradó ellenszenvet. Barátnői általában hozzá hasonlóak, vagy azért kedvelik társaságát, mert a szerelmi ügyei meghallgatásában élik ki saját kalandvágyukat. Barátsága azokkal tartós, akik megértik, hogy nem kell minden ígéretét komolyan venni.


Szexualitása

Erős szexuális késztetéssel rendelkezik. Gyorsan lobbantja fel a férfiak vágyát, könnyen lesz szerelmes. Úgy fogja fel a földi életet, mintha az érzéki tapasztalatszerzésen kívül más nem is létezne. Viselkedésének következményeivel nemigen számol. Mivel szereti a férfiakat, vonzza, lenyűgözi őket, akik hatása alatt rendkívülinek és ellenállhatatlannak érzik magukat.


Házassága

Ha Héra archetípusa is erős, akkor Aphrodité életre kelti a kapcsolatot, szenvedélyessé teszi szexuálisan is a házasságot. Viszont minél erősebb Aphrodité hatása, annál nehezebb monogám házasságban maradnia. Megesik, hogy házasságok egész sorát köti. 


Kapcsolata férfiakkal

Nem aszerint választ, hogy a férfi megfelel-e az igényeinek vagy jó-e hozzá. Ha más archetípus nem jelenik meg személyiségében, magához hasonló férfit választ: kreatív, sokszínű, szeszélyes, szenvedélyes – nem törekszik hatalomra vagy pozícióra, nem szeretne családfő lenni. Vonzó hatást gyakorol rá a sokoldalú, játékos, örök Vénusz - Aphrodité (Venus)


 


Aphrodité, az anya

Szereti a gyerekeket és a gyerekek is őt. Elfogadó, elismerő jelenléte biztonságot ad a gyermekeknek, akik ettől szinte megtáltosodnak. Könnyen beleéli magát a játékba, így elnyeri a gyerekek tetszését. 


Problémák ezzel az archetípussal:

Saját szexuális késztetése csapdájába könnyen beleeshet, és másokat is megsebezhet úgy, hogy erotikus energiákat szabadít fel bennük. Ha úgy él, ahogy igazán szeretne, megvetik, és könnyed prédának tartják. Ha nem, akkor csak a végzet asszonyának, aki csak ugratja a férfiakat, de nem lép a tettek mezejére.Megesik, hogy olyan férfiba szerelmes, aki méltatlanul bánik vele, vagy megalázza, mégis aláveti magát szerelmének: boldogtalan, de képtelen a viszonynak véget vetni. Rosszabb esetben olyan férfit üldöz szerelmével, aki világosan kinyilvánítja, hogy nem kíván semmiféle kapcsolatot létesíteni vele, ő mégis hajthatatlan, üldözi, képes egy másik városba is utána költözni, akár a lakásán zaklatni.

(Jean Shinoda Bolen: A bennünk élő istennők c. könyve alapján)

Aphrodité üzenete:

Engedd, hogy női bölcsességed és szépséged felszínre bukkanjon. Tartsd becsben erejét és jelentőségteljességét. Nem számít, hogy női vagy férfitestben élsz-e, belső nőiességed mindenképpen gondodat viseli, s intuitív módon vezet téged. Itt az ideje, hogy ráébredj ragyogásodra, viseld gondját és ünnepeld női oldaladat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése