ÓRÁK ÉS BOLYGÓK - Szaturnusz

Saturnus az első és a legfelső planéta, természete szerint hideg és száraz. Védelmezője a mesterembereknek, uralja a fekete színt, a savanyú ízt kedveli. A szombati napnak, és a keddi éjjelnek a planétája. Ő az időemésztő.



Olyan fenn jár az égen, hogy harminc év, 5 nap, és 6 órában járja körbe az állatkört, azaz az égbeli 12 jelet, mindegyik esztendőben múlat (vagyis marad) harmadfél esztendeig, vagyis három és fél évig, magas volta miatt igen ritkán látszik. Uralkodik a Bak és a Vízöntő jegyében, és nincs szerencséje, mai szóhasználattal rangját veszíti a Kos jegyében és a Rák jegyében.

Hozzá tartozik minden fajta mérés, az idő, a hossz, és a súly is.

Amikor a Szaturnusz uralkodik a nap bizonyos órájában, nehéz vásárolni és eladni, akár vasat, akár ólmot, és bármiféle ércet, faragott köveket, fekete posztót.

A Szaturnusz órájában kell kerítést készíteni, tavat ásni, ércet keresni, és mindennel bánni, ami a földdel kapcsolatos. A Szaturnusz órájában becsaphatjuk az ellenséget is. Ilyenkor kell élelmiszert vásárolni, vetni, és oltani. Azonban ekkor nem jó orvosoltatni, új ruhát varratni, és abba öltözni, valamint borotválkozni.
Szaturnusz órájában hajóra ne szállj, útra se indulj, ne versenyezz, ne házasodj, valakit meg ne dobj, meg ne lőj, eret ne vágass, köpölyt ne vétess, kredenciát ne kívánj, se végy, se szolgálj.

Ha valaki a Szaturnusz órájában betegszik meg, sok ideig kell majd feküdnie az ágyban. A Szaturnusz az emberben a csontokat, a hallást, és a lépet bírja. Ezért ne orvosold ezeket a Szaturnusz órájában.


Szókratész szerint: a Szaturnusz órájában nem jó nagy urakkal dolgot közölni, valamint halászokkal vagy vadászokkal tárgyalni. Nem jó kőházat építeni kezdeni, társaságot kezdeni, nősülni, mert veszekedés lesz a vége.

Amely gyermek a Szaturnusz órájában születik, hideg és száraz természetű lesz melankolikus, azaz mindenkor gondolkodó, nehéz kedvű ember. Vagy szőke, vagy fekete vastag sűrű hajú. Másnál feljebb akar majd lenni, nem bántja a gazdagság, víz mellett szeret majd lakni, természete szerint lassan haragszik, de haragját sokáig fogja tartani. Nem nagyon szereti a társaságot, a fekete és a zöld színű ruhákat kedveli.

Karácsony havában, amikor a Szaturnusz a Bak jegyében van, és Boldogasszony havában, amikor a Vízöntőben, akkor a Szaturnusz az ő órájában sokkal erősebb, mint más időben.

Ha Újhold van a Szaturnusz órájában, akkor az a hónap hideg és nedves lesz.

A Szaturnusz órái kritikus időpontok. Veszélyeket, nehéz időszakokat, akadályoztatásokat jelenthetnek az élet azon területein, főleg ahol a Szaturnusz a horoszkópban áll. Jelenthet baleseteket, épületomlást, fulladásos halált is. Kivételes esetben kedvező építkezések megkezdésére, ingatlan ügyek intézésére. Az ebben az órában megkezdett dolgok vagy sokáig tartanak, vagy lefolyásuk hosszú.



A Szaturnusz órája:
Mindenek előtt eloszlatjuk azt a gyermeteg balhiedelmet, hogy a neve, az infortuna maior (a nagyobb szerencsétlenség) miatt kizárólag csak gát, baj, bosszúság, gonoszság betegség és hasonlóak tartoznának fogalomkörébe. Mert adja a jót, a kellemeset is, legfeljebb drágán, de akkor az annál biztosabb. Lényegét az idő fogalmával lehetne a legkönnyebben szimbolizálni, amely se nem jó, se nem rossz, nem kegyetlen, nem támogató, de áthághatatlan. Figyelmeztető, ezért józan, hideg, mert elfogulatlan. Határokat jelző és megszabó, a baj ott és akkor kezdődik, ha ezeket a megkerülhetetlen tényeket figyelmen kívül hagyjuk. Az összes között a legokkultabb bolygó, magának az "okkult" fogalomnak az etalonja, mert sokszoros erőkifejtést, vagy akadályokat, csalódásokat okoz, de az, aki megtanulta a leckéjét a mindenkire, de kinek, kinek másként - kiszabott törvényeit, a sokszorosan, és ami az igazi lényeg: megfoszthatatlanul gazdagodik. Türelem, kitartás, kötelességtudat, felelősség, realitásérzék, alaposság, szerénység, serénység, önuralom, takarékosság, de nem fösvénység , a főbb jellemzői. Eszközei az üdvözítő hatásának a tény, hogy ahol és ahogyan áll és uralkodik a képletben, ott rejlenek az illető életének próbatételei.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése