Állócsillagok a Rákban: ALHENA

Jelenlegi helyzete (2018): RÁK 9°06'

Gamma Geminorium - csillogó fehér csillag az Ekliptika és Tejút metszéspontján  Az Ikrek konstellációban a déli iker (Pollux) nyugati lába.

Az Alhena jelentése arabul „ büszkén menetelő”, s az arabok azt tartották, hogy a különleges feladatokra kijelölt vagy a valamilyen szempontból „megbélyegzett”
emberek vezérlőcsillaga. Különlegesség, elhivatottság, missziót teljesítő erő kapcsolódik hozzá, és olyan meggyőződés vagy mély hit, amely kitartást, következetességet és teljes elkötelezettséget jelöl. Ez a viselkedési mód nem tűri az akadályokat, ezért a szülött határozottan megy előre a választott útján, és még ha meg is sérül időnként, az elért teljesítmény minden esetben feledteti a nehézségeket.

Az ezoterikus tanítások szerint az Alhena marsikus, vöröses színű, harcos jellegű világ,amelyen elsősorban a kitartást és a hősies helytállást tanulhatjuk meg. Akik innen származnak,azoknak küldetésük van, harcokat kell megvívniuk, és ezt valódi bátorsággal teszik, amely hajtja őket tűzön-vízen át. A felmerülő nehézségekkel egyáltalán nem törődnek, de tudat alatt szoronghatnak a vállalt kötelezettség teljesítése miatt, különösen azért, mert sokszor annyira nehezítve van a hősies feladat, hogy nem is lehet maradéktalanul elvégezni. A lényeg a bátorság és a kiválasztottság megtapasztalásán van, amit nagyon korán átélnek azok a lelket, akik innen inkarnálódtak. Az Alhena a Tejút és a Napút egyik metszéspontján található, éppen ezért az isteni és az emberi szféra találkozását szimbolizálja.


Ezek a csillagok az istenek és az emberek útjainak kereszteződésében helyezkednek el, és pontosan ebből fakad a szerepük is: közvetítenek az isteni szféra és az emberi valóság között- Különlegesség, elhivatottság, misszió teljesítése. Íráskészség, kreatív képzelet.

Tanácsa: Ne térj le az utadról! Az életedet a céljaid és az elképzeléseid alakítják.

Híres emberek képletében: Donald Trumpnak és Alan Turingnak a Merkúrjával áll együtt az Alhena.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése