ÓRÁK ÉS BOLYGÓK - Hold

A Hold órájában születettekre jellemző : nőiesség, érzelmek, ciklusok, receptivitás, intuíció, képzelet, illúzió.

A Hold a tudat alatti, az ösztön, az érzelmek, hangulatok, a múlt. Az emberi agy belső befolyásolója, a gondolatok indítója. Így kerül a szív, az érzelem befolyása alá az értelem; az ösztönök, az érzések és a szenvedélyek. A Hold fontos a születést, az anyaságot illetően is, hiszen annak a jelképe. Míg a Nap a tudatos, addig a Hold a tudatalatti én képviselője, de a legfontosabb, hogy mindent képvisel, ami változik.

Uralkodik a Rák jegyében, rangját veszti a Bak jegyében, a Skorpió jegyében kedvezőtlen.

A Hold órájában jó a vízben való építést kezdeni, mint pl. hajó. Mindenféle házi eledelt beszedni, mézet, olajat, húst és egyébféle állatot, eledelre vadat és barmot jó venni, csak juhot nem, de nem jó házépítést kezdeni, nem jó pénzt kölcsön adni, de jó olyan dologba kezdeni, amit gyorsan be tudnunk fejezni.

Szent Iván havában, amikor a Nap is a Rák jegyében áll, akkor a Holdnak nagy hatalma van az ő óráiban. Amikor a Hold óráiban Újhold van, akkor szeles és esős időre számíthatunk.

A Hold hat ránk a legjobban, mert a Hold van hozzánk a legközelebb. Gyorsan végigjárja az égi 12 jegyet, minden jegynek jó vagy gonosz természete szerint hat ránk.

Ez az időszak-változó, "mint a Hold" minden bizonytalan, vagy másképp alakulhat, mint ahogy elkezdődött.

Amennyiben a Hold növekszik az abban az órában elkezdett dogok, előre visznek, gyarapodást eredményeznek.

Abban az esetben, viszont ha a Hold fogyni kezd, csökken a lendület, kevesebb az eredmény és a lehetségesnél kevesebb a bevétel is.

A Hold órák alkalmasak a nyilvánosság előtti megjelenésre, szereplésre.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése