Miért nem bírom Leonardo DiCaprio-t?

Nézzünk meg egy olyan színészt most, aki alapból egyáltalán nem szimpatikus nekem. És nem feltétlenül a színészi képességei vagy tettei alapján, inkább a kinézetre gondolok itt: mitől lesz vajon valaki első látásra szimpatikus vagy unszimpatikus - ez itt a kérdés?
Leonardo DiCaprio: 1974.nov.11 2:47 
Los Angeles



Sajnos Leonardo az egyike azoknak, akik irritálnak ránézésre is többek között - és volt egy szavazás a Facebookon, kivel hasonlítsam össze magam, kivel illusztráljam ezt az unszimpátiát, és végül az ő személye győzött.


Őszintén szólva elég nehéz volt megfejteni ezt a kérdést, mert hiszen általában csak azt keressük egy összehasonlításban: mitől szimpatikus az adott ember, vagy mitől illünk minél jobban össze, azt nem szoktuk vizsgálni akitől "a hideg is kiráz." :)

Most mégis ezt teszem. Nos, DiCaprio egy Skorpió pasi Mérleg Ascendenssel. A Mérleg Ascendens alapvetően egy szép/kedves megjelenést adhatna, hiszen vénuszi jegy. Ám nagyon nem mindegy, hol található a Vénusz az adott képletben, mint születési uralkodó, ill. az egyéb, a külalakot befolyásoló tényezők sem mellékesek

Mivel DiCaprio Ascendensére semmilyen (!) fényszöge nem esik, ezért csak a Vénuszát ill. az Asc terminusát, mint külalak jelölőt tudjuk számításba venni. Az Asc-e a Szaturnusz terminusában van, ami egy komorabb, érettebb, de soványabb alkatot adna, míg a Vénusz a Skorpióban pont jupiteri terminusba esik, ami épp az ellentéte az előbbinek: hízásra hajlmos, nagydarab (183 cm!) . Ettől a két ellentétes hatástól bekövetkezhet némi jójó-effektus az élete során: hol vékonyabb, hol teltebb lesz az alkata.

De nézzük a Vénuszát, mint születési uralkodóját! Az a Skorpióban van, a Nappal szoros együttállásban. A Skorpióban pedig a Vénusz exilben (száműzetésben van), ezért is lehet, hogy az alapvetően szép pofikájú DiCaprio egyre komorabb, skorpiósabb (számomra csúnyább, van aki szerint férfiasabb lesz). Ezt alátámasztja az Asc-e közelében álló Plútó is: arca elsötétül és feszült kifejezésû lesz. Tekintete metsző és szúrós. A problémák gyökeréig akar hatolni. Erős érzelmek, fizikai energiák jellemzik.


Egyébként a Skorpió tényleg nagyon látszik az arcán: Tekintete komoly, mágikus, szuggesztív, mindenbe és mindenkibe bele akar látni. Ha indulatos lesz, vagy ha mély gondolatokba merül, a két szeme között függőleges ráncok jelennek meg. Haja gyakran benőtt a homlokába és rendszerint sötét színű. Arca markáns, csontos, álla erős, hangsúlyozott. Szája érzéki, az alsó ajak előrébb áll, mint a felső. A felsőteste fejlettebb; mint az alsó (néha olyan, mint egy ülő óriás).


Ez a Vénusza viszont együttáll a Nappal, amitől egyrészt ugyan kapott egy kis világosabb színezetet (fiatalkorában szőkés haj, meg a kék szeme). De ez a Nap el is égeti egyben a Vénuszt! Ami mit jelent? Hogy nem engedi kibontakozni a vénuszi tulajdonságokat, azaz a szép, kellemes, esztétikus vonásait. Igy már érthető, hogy a szépfiúnak titulált DiCaprio-ból hogy lett  ilyen hm, "érdekesen" kinéző pasas:


De ezek a vonások még mindig nem magyarázzák meg, ránézésre miért nem bírom az illetőt. Ezért kicsit beleástam a képlet-összehasonlításunkba. Főleg az Asc-e és a születési uralkodója körül vizsgálódtam, hisz ezek határozzák meg az első benyomásokat.

Egyből azt találtam, hogy ez a szül.uralkodó Vénusz/Nap együttállása szemben áll az én Bika Vénuszommal! Vagyis az esztétikai érzékemet "sérti" az ő megjelenése.

Ehhez jön még hogy a Jupiterem félszextilben áll az Ascensével, így részemről az elfogadás (Jupiter) hibádzik a külsejvel kapcsolatban. Plusz a Holdam is tágabban ugyanilyen félszextilt vet az Ascendensére (a Hold pedig az én szül.uralkodóm). A félszextil pedig tudjuk, a kissé negatív, inkább zavaró/irritáló fényszögek közé tartozik. És tényleg ezt érzem, hogy szinte meg sem tudom mondani miért, de irritál a kinézete. Ehhez jön még (hab a tortán), hogy a Szaturnuszom és a Napom is vet az Ascendensére egy-egy kvinkunxot. A kvinkunx is a negatívabb, erősen megitélő fényszögek közé tartozik. A Szaturnuszommal bírálom a külsejét, megnyilatkozásait, míg a Nap-Ascendens negativ kapcsolatok kifejezetten hozhatnak unszimpátiát férfi-nő között.

Ezzel meg is van a kérdésre a válasz, legalábbis az ő esetében: egyrészt a kellemes kinézetet adó Mérleg Ascendensét lerontják egyéb hatások, plusz az én ízlésemmel és szépérzékemmel, elfogadásommal is szembemegy az ő megjelenése, viselkedése, megnyilvánulásai.


De hogy valami jót is mondjak szegényről - s itt van a csavar a történetben! És tulajdonképpen ezért tanulunk asztrológiát, hogy a látszat mögé lássunk. DiCaprionak a  Marsa együttáll a Holdammal - ez bizony nagy szenvedélyt is hozhat (csak ehhez persze személyesen kéne találkoznunk), a Szaturnusza rajta áll az Ascendensemen, ami részéről hozna egy ragaszkodást. Sőt a Jupitere együttáll a Felszálló Holdcsomópontommal, azaz karmikus feladat is elképzelhető közöttünk. Bár valószinüleg a Napom és az ő Uránusz/Merkúrjának szembenállása, illetve a Szaturnuszomnak és a Marsának a szembenállása sok összeütközést is hozhatna kettőnk között.

És amúgy DiCaprio egy
zseniális meglátásokkal rendelkező ember (Uránusz/Merkúr) együttállás, tele gondoskodással (Hold az I.házban), és tele pénzzel :) (uralmi Mars a 2.házban), de a pénzét sok jótékonysági dologra fordítja - 11.ház ura a 2.házban (tudjuk esőerdők megmentése, globális felmelegedés elleni küzdelem stb.). Bár ezek az ügyek sokszor felemésztik érzelmileg és az energiáit is (elvégre romlásban van a szül.uralkodója- a látszat ellenére nincs olyan sok energiája), de nagyon fontosak neki ezek az ügyek a születési uralkodójával való együttállása miatt.

Erőteljes személyiség a Skorpió Marsával: érzékeny a Víz jegy miatt, de macsó is egyben az uralmi Mars miatt.  Ez az uralmi Mars a VII.házának (Kos) ura is, ami a nagy (bár megosztó) népszerűségét is jelzi. Érdekes módon a karrierjét jelző X.ház ura a peregrin Hold, a benne álló peregrin Szaturnusz se segít nagyon, ám a karrier házának egzaltációs ura a Jupiter már uralmi helyzetben van. Ilyenkor szokott az lenni, hogy az illető nem szerepel állandóan, vagy ha igen,akkor nincs mindig kirobbanó sikere, de amikor igen, az nagyot szól (l. Titanic, A nagy Gatsby, Rómaó és Júlia, New York bandái sbt).

Érdekes módon DiCaprio személyiségéből teljesen hiányzik a Tűz és a Föld elem, ellenben tele van Vízzel és némi Levegővel. Ez már eléggé sokatmondó: mint egy vízzel töltött lufi. :) Elszállt, szubjektiv, ábrándos, sőt akár spirituális hajlamú minden érzékenyen érinti, de ez nem látszik rajta, szeret kapcsolatokat épteni, de azért nem ez az elsődleges az életében. Viszont nincs realitásérzéke, nincs abszolút leföldelve, és hiányzik belőle a Tűz jegyek életörömre a lazításra való képessége. Ehelyett megy előre, szenved, kapcsolódik. Mást nem tud. mert ehhez kapott egy erőteljes kardinális hangoltságot. Azaz tör előre, néha elkapkodott módon is, a maga szubjektiv érzelmes módján (ami sztem időnként átmehet érzelmi zsarolásba vagy ilyesmibe is).

Ezenkívül intenziv belső életet él: a K-i és az É-i térfél a kiemeltebb nála. Magának való, ún. self-made man, azaz saját magának kiküzdi a  dolgokat, de nem másnak akar bizonyítani,csak a saját megérzéseit követi. Főleg ezzel a Plútóval az Ascendensén, amivel bevallottan manipulálni is szereti a környezetét.

A Marsával együttáll az Acrux állócsillag, amely ugyan Jupiter természetű, így a Marsán keresztül talán nem tud annyira megnyilvánulni, de hoz egyfajta jótékonykodási hajlamot, sőt szertartásosságot, a mágia, a misztériumok, az igazsságosság szeretetét. Ez az állás gyakran található asztrológusok és okkultisták horoszkópjában fontos helyen (V.Robson szerint). Ki tudja mikkel foglalkozik DiCaprio titkolozós elvonultságában?!

Pláne, hogy a Castor állócsillag meg a Szaturnuszával áll együtt (amely ugye a X.házában található) ez gátlásos, gyanakvó, excentrikus, de eredeti szellemet ad, de nehézséget az önkifejezésben, szereti az aprólékos részleteket, a népszerű nézeteket előszeretettel szedi ízekre. Viszont házassághoz nem előnyös (tudtommal nem volt még házas, bár volt több élettársa), sem a gyerekekhez- gyereke sincs, viszont élete végén kemény munkval nyereséget érhet el.

DiCaprio még most is úgy gondol magára, mint független filmes színészre, s nem egy címlapfiúra. »Nem voltam egy nevezőn az egész Titanic-jelenséggel és azzal, amivé az arcom vált világszerte.« Kifejtette továbbá, »Sosem fogom újra elérni azt a népszerűségi szintet, s nem is számítok rá. Nem is fogom megpróbálni












2 megjegyzés:

  1. Kedves Eszter! Egy szakmai kérdéssel fordulok hozzád: Ha a horoszkóp tropikus rendszer szerinti került megállapításra (mint ahogy di Caprio esetében történt), akkor az állócsillagokat miért sziderikusan helyezted el rajta? (Tudjuk, hogy a tropikusság miatt a bolygók (Napot és Holdat kivéve) nem ott vannak az égen ahová rajzoljuk őket). Ha tropikusan nézzük az állócsillagokat, akkor sem a Marsával, Szaturnuszával nem áll együtt állócsillag. A cikk ettől függetlenül jó jellemrajz és tetszett! Üdv., Norbi

    VálaszTörlés
  2. No de az állócsillagok nem forognak a Zodiákussal együtt, mivel nem az Ekliptikán vannak rajta. A nyugati asztrológiában a tropikus Zodiákust használjuk (a védikusban viszont a sziderikust használják, de az más rendszer.

    VálaszTörlés