A kisbolygók


 Az asztrológia a makro-és mikrokozmoszt összekötő értelmező tudomány.
Az ősi tanítás szerint a minket körbevevő világ külső leképeződése belső vonásainknak is, vagy másképpen mondva: ahogy fent, úgy lent. Minél részletesebben bontjuk ki az égitestek ránk tett hatásait, annál jobban megérthetjük magunkat is. A 7 ősbolygó és a transzcendens bolygó a házakkal együtt nagyon pontos képet tud nyújtani jellemünkről. De ez nem azt jelenti, hogy csak ennyi tudható, bizonyos hipotetikus pontok, például a Lilith, a Holdcsomópontok, arab pontok és egyes kisebb égitestek is többlet árnyalatokkal szolgálhatnak számunkra.



Bár több ezer aszteroida kering naprendszerünkben, többségük a Mars és Jupiter közötti pályán, az úgynevezett aszteroida övben (Kuiper-öv). Az utóbbi évtizedben az asztrológusok egyeseknek kiemelt jelentőséget kezdtek tulajdonítani elemzéseikben. Úgyhogy említsük meg mi is ezeket, bár azért nem ezekre építjük alapjaiban az értelmezést.


 A Chiron, amit a legnagyobbnak tartanak és a legnagyobb hatást tette a modern asztrológusokra. A Chiront 1977-ben fedezték fel és a görög mitológiában a Herkulest tanító bölcs kentaurról kapta a nevét. Pályája nagy kitéréseket mutat: Napközelben a Jupiter pályához, míg Naptávolban az Uránuszéhoz közelít. Ezzel kapcsolatot, energiahidat teremt három lassabb bolygó: a Jupiter, Szaturnusz és Uránusz között. A keringési ideje a Nap körül 49-51 év. Egyes jegyekben több évet is eltölt: Vízöntő, Halak, Kos, másokban pedig sokkal kevesebbet, például az Oroszlánban. A gyógyítással és a magasrendű tudással társítják. Kulcsot ad a titkok megfejtéséhez, a sebzett gyógyító, a sámán archetípusa társítható hozzá. Karmikus sebeink jellegéről is további információkat ad a retrográd bolygók és a nehéz fényszögek értelmezését kiegészítve. A jegy, amelyben található mutatja, hogy a lélek mely területe tartalmaz sebeket, sérüléseket. A horoszkóp ház pedig a sérült életterületre utal, amely különlegesen finom gondoskodást igényelhet. Ezzel azt is jelzi, hogy hol található gyógyító erőnk legnagyobb forrása, ami a Plútó regenerálásával kapcsolatos értelmezését is tovább bővíti.



Másik kisbolygónk a Ceres. Ezt 1801-ben már felfedezték és a görög Démétér, a mezőgazdálkodás anyaság és gondoskodás istennőjének római megfelelőjéről nevezték el. Az anya-gyermek kapcsolatról ad felvilágosítást. Gondoskodást, táplálást, táplálkozási szokásokat és a rendellenességeket is mutathatja. A Hold jelentését is képes jobban kibontani az anyaság értelmezéséhez jelezve, hogy mire van szükségünk ahhoz, hogy szeretve és ellátva érezzük magunkat. Itt is mindig a jegyet és a házat is érdemes nézni.


A következő kisbolygónk a Pallasz. Felfedezésének éve 1802. nevét Pallasz Athénéről, az értelem, ész és bölcsesség női archetípusáról kapta. A Merkúr női párja, a tanulási képességeket, de az öntörvényűséget és a politikai nézeteket is jelöli a tudáson keresztüli gyógyulással és ambíciókkal együtt.


A Júnó van még, amelyet 1804-ben fedeztek fel. A görög Héra istennő római megfelelője és a hivatalos társ és féltékeny feleség archetípusa. Mutatja, hogy milyen jelentőséget tulajdonítunk a hivatalos kapcsolatoknak és a házasságnak. A társsal kapcsolatos elvárásokban a Vénusz és a Descendens uralkodójának értelmezését egészítheti ki.

Az utolsó, amit megemlítünk a Vesta, amelyet szintén 1804-ben fedeztek fel. Hestia, Zeusz legidősebb testvérének római hasonmása. Ő is ez szűz istennő, a munkával, munkakörülményekkel hozható kapcsolatba, a fókuszáló és odaadási képesség és szellemi irányultság teljességre törekvés jelölője és ezt jelzi a képletben, hogy hova irányul ez a fókuszáltság.


Most csak ennyit említenénk meg, csak érdekességként. Ez annyira nem tartozik az alapelemzéshez. Aki ezekről többet szeretne tudni, annak ajánlom a karma asztrológusokat, akik mostanában ezeket nagyon szeretik használni, illetve az Interneten is sokféle anyag fellelhető róluk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése