PÉLDAKÉPLET - Eladom-e a telkemet?

Részlet "Kérdezd a csillagokat - bevezetés a kérdőasztrológiában" c. hamarosan megjelenő könyvemből További részletek és megrendelés: Underground Kiadó

Eladom-e a telkemet idén?

Az érvényesség: az óra ura a Hold, az aszcendens ura egy Mars, a Hold a Mars uralma alatt, úgyhogy abszolút érvényes a kérdés.


Konszideráció: Mars, Szaturnusz a 7-es, 10-es házban nincs, Hold- Merkúr kvadrát nincs. Nem korai, nem késői, egy picit korainak tűnik, de már a 4. fokon van, tehát oda már fellépett, úgyhogy annyira nem vészes, bár azért én ilyenkor meg szoktam jegyezni, amikor még nagyon a koraiság vagy már nagyon a későiség körül van, hogy valószínű, hogy azért itt még alakulhatnak a dolgok, tehát egyszerűen túl korán kérdezte a kérdező, még bele kellene tenni energiát.

A jelölök: a kérdező egy Mars és a Hold, mint társjelölő, a telek az egy Szaturnusz, ugye 4-es ház a Vízöntőben és a leendő vevők az a 7-es ház a Bikában, vagyis a Vénusz. Nézzük akkor meg, hogy mi a helyzet. A kérdező az egy peregrin Mars a 8-as házban, bezárt jegyben, tehát igen-igen fél, szorong, aggódik emiatt a helyzet miatt, hogy nem tudja eladni és bezártság azt jelenti, hogy nagyon nincs mozgástere, be van valamilyen körülmények közé szorítva, de erről nem tudunk konkrétabbat.

A Hold az pedig szintén peregrin a 6-os házban, az is egy sötét ház, hanyatló ház is, tehát nagyon lelkileg sem tud ezzel a dologgal mit kezdeni és szintén lehet benne egyfajta szorongás is. Ilyenkor érdemes visszakérdezni, hogy mi olyan szorongató ezen a helyzeten, mert hát ott van egy telek, jól van, de most kell a pénz nagyon vagy mi a probléma. Egyébként lehet, mert a Hold a Mars uralma alatt áll, ami a 2-es ház ura is, tehát lehet, hogy bizony pénz kellene a kérdezőnek.


Nézzük meg a telket. Ezt a telket egy Szaturnusz jelöli és érdekes módon egy Mars a terminusában van, tehát egy elég meleg, vagy déli fekvésű telek, retrográd is. Ezek nem szoktak olyan jót jelenteni, önmagában csak egy arculata van, annyira nem kiemelkedően jó minőségű ez a telek. Lehetséges miután telekről van szó, nincs rajta építve semmi, hogy mondjuk a közművekkel van probléma vagy ilyesmi és hát ennyit ismert el a kérdező. Egyébként ránézésre tényleg egy nagyon szép telek, mert megmutatta a képét, de hát nem is tudom, lehet, hogy a víz már bent van, de a gáz meg a villany még a telekhatáron. Ezeket azért jelentheti egy ilyen problémásabb vagy nem olyan jó minőségű telek, tehát nincs minden ott pikk-pakk és azért azt tudjuk, hogy az bizony sok pénzbe kerül, mire behúzzák a telekre, hiába van ott a telekhatáron.

Nézzük a vevőket. Az a Vénusz az egy egzaltált Vénusz. Na most ezért is érdemes megnézni a kondíciókat, mert ez egy egzaltált Vénusz 5-ös házban, tehát annyira nincsen hatásköre, ugye nem ő diktál, de mégis ezek a Vénuszok, ezek a vevők egzaltáltak, ami ugye mit jelent? Hogy csak neki lehet igaza. Kicsit felfuvalkodottak, kicsit parancsolgatósak, magyarán nagyon azt akarják, hogy olyan legyen a telek, ami nekik kell és ha egy picit is eltér attól, akkor már nem kell nekik és ez magyarázatot adhat arról is, hogy miért van az, hogy egy aránylag szép telek és aránylag jó helyen lévő telek nem tud elmenni egyszerűen.
Aztán persze megnézzük az ár – érték arányt is. Ugye van egy arculat szerinti telek, amely retrográd és van egy peregrin árunk, ami ugye sarokházas. Tehát itt láthatjuk, hogy ez az ár ez nincsen túlárazva nagyon, bár azzal, hogy sarokházas, a telek pedig hanyatló házas és retrográd, egy picit lehet, hogy még így is soknak tűnik, de mindenképpen kiegyenlíti, tehát nagyjából értékénél van.

Nézzük meg, hogy tetszik-e az ár vagy a telek a vevőknek. Ugye a telek a Szaturnusz, az ár a Nap. A Vénusznak hát a telek, a Szaturnusz az terminusban tartja, tehát tetszik magyarán, szó szerint azt jelenti, hogy tetszik a telek, az ár az közömbös. Tehát nem az áron fog múlni, ha nem megy el és még tetszik is a telek. Akkor most már csak az alkalom hiányzik, itt lenne az 1-es, 7-es ház közötti fényszög, tehát a Mars és a Vénusz között. És sajnos az a baj, hogy a Mars és a Vénusz között nem látunk fényszöget. Ez rögtön válasz nekünk arra, hogy a telek nem fog elmenni az idén.

Illetve hát ugye megint az van, amiről már beszéltünk ingatlanoknál, alapszabály: vagy az időkorláton vagy az áron változtatunk. Hát meggondolandó, mert itt az árból már nagyon engedni nincs értelme, attól függ ugye mennyire sürgős, de akkor áron alul fog elmenni. Ha nem annyira sürgős, akkor érdemes várni vele és ha most, ebben az évben, amire kérdezett a kérdező nem is megy el, de esetleg jövőre már elmehet. Amit zárójelben megjegyzem az is jelezhet, hogy ez a Vénusz át fog lépni a Kosba hamarosan. Ez jelenthet egy évváltást, tehát valaminek a változását is és akkor már fényszögben áll majd a Marssal. Ez alátámasztja, hogy akár rögtön a jövő év elején már el fogja tudni adni ezt a lakást, mert találkozik az 1-es, 7-es ház jelölője egymással fényszögben, de addig biztosan nem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése