FILMEK ÉS CSILLAGOK

Mivel most felszaporodnak az erősen "traumatikusnak" mondható állások (Szaturnusz-Plútó együttállás, szemben a Marssal, majd becsatlakozik a Marshoz a Merkúr is stb.) elgondolkodtam azon, milyen másfajta megéléssel lehetne kiváltani ezeket az állásokat (főleg, hogy nekem ezek az ASC-DESC tengelyemen aktiválódnak!). És találtam egy nagyon érdekes könyvet - gondolom, nem véletlen, hogy az Univerzum pont most küldte az utamba (ráadásul "fönt" még azt is tudták, hogy imádom a filmeket )



Ruediger Dahlke · Margit Dahlke

A ​HOLLYWOOD-TERÁPIA

Amit a filmek elárulnak rólunk


Milyen ​szerepeket játszom az életem során? Hogyan ismerhetem meg életem forgatókönyvét? Hogyan vehetem át a rendezői szerepet? Milyen szerepeket kell még eljátszanom az egyes életszínpadokon?
Margit és Ruediger Dahlke, több évtizedes terápiás tapasztalattal a hátuk mögött kedvenc film élményeiket foglalták össze új könyvükben. Az eredmény felér egy mélyreható
terápiával.
"Számunkra a filmek sokkal többet jelentenek puszta szórakozásnál… akárcsak a mesék, egyfajta magasabb pszichológiát ajándékozhatnak a lelkünknek. Mindenekelőtt arra késztetnek, hogy belemerüljünk más életmintákba: megéljük és kipróbáljuk ezeket, és tanuljunk belőlünk. Ezek a tapasztalatok részint ugyanúgy hatnak ránk, mint saját, ténylegesen megélt életünk. Ebben az értelemben minden film játék az idő illúziójával, és meseszerűen gazdagítja tapasztalataink tárházát. Nem kell minden tapasztalatot saját magunknak megszereznünk, minden hibát magunknak elkövetnünk: tanulhatunk a filmek hőseitől.
Ezért tartjuk fontosnak ezt a könyvet, és nagy örömmel nyújtjuk át. Teljes egészében mi állítottuk össze, barátok segítségével, és ez új kihívás volt. Nagyszerű érzés, hogy átadhatjuk Önnek – a lélek képnyelvén neked –, és kísérőid lehetünk életed forgatókönyvének keresésében."

A vaskos könyvben végigveszi a szerzőpár az egyes életterületeket (házakat) a horoszkópban, társítva a jegyekkel - és azok megéléséhez, feldolgozásához ajánlanak filmeket, elmagyarázva a különböző rétegeiket, ill. segítő kérdésekkel, szempontokkal segítik a terápiás célú feldolgozásukat. Szerencsére nem kell teraputának lenni,ahhoz, hogy használjuk a könyvet, sőt bátran lehet variálni az élettémákat vagy éppen új filmeket passzítani hozzájuk, igényeink szerint. Én már összeállítottam listákat a könyv alapján, és éppen az időről szóló filmeket "nyüvöm", de használva fantáziámat, össze fogok szedni magamnak a saját állásaimhoz tartozó filmeket - hiszen Dahlkéék szerint már ezen alkotások megnézése is terpiás hatású. 
Az időről szóló (Szaturnusz!) filmek mellett most pl.pont becsúszott a Csernobil c minisorozat is, amely meg abszolút a Plútó alap principiumról, alap analógiáról szól. Szóval érdeklődve és kiváncsian folytatom a felfedezéseim!
Veletek pedig megpróbálom megosztani ezeket a filmeket, esetleg a véleményemet róluk, hogy aki nem olvasta még a könyvet az is tudja hasznosítani a benne foglaltak egy részét! 


Itt találhatjátok a bevezető, az idővel foglalkozó műveket:https://snitt.hu/listak/hollywood-terapia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése