Spirituális könyvajánló

Székelyhidi Ágnes: Számmisztika – Szülő-gyerek kapcsolatok a számok tükrében
(Bioenergetic, 2020)

Fülszöveg
"A ​gyermekeket tiszteletben kell fogadni,
Szeretetben kell nevelni,
És szabadságban kell elbocsátni." R.Steiner


Szülők és gyerekek – talán a legszorosabb emberi kapcsolat, ami egy életen át elkísér minket. A harmónia megteremtéséhez fontos, hogy megértsük, hogy személyes konfliktusaink megoldásában nem az segít, ha megváltoztatjuk, hanem ha megértjük hozzátartozóinkat és nem utolsó sorban önmagunkat.



Ehhez nyújt kiváló segítséget a számmisztika elismert szakértője, Székelyhidi Ágnes. Legújabb könyvében 11 típusú gyereket (azon belül 3 korcsoportot és fiú-lány felbontást), majd 11 típusú szülőt (külön apát és anyát) különböztetünk meg. Azért 11 típusról esik szó, mert a születési dátumban most csak a nap számát vesszük figyelembe, ez mutatja ugyanis a személyiség lényegét.

Székelyhidi Ágnes
(forrás: Bioenergetic)
Újdonság a szimpátiára utaló testvérszámok és az ellentéteket kifejező ellenpólusok fogalma. A gyerek jellemének megfejtését segíti az adott szám mesefigurája, illetve az adott karakterre jellemző szeretetnyelv leírása. Ez utóbbi különösen fontos, hiszen ha szeretetünket hangsúlyosan a neki leginkább megfelelő módon fejezzük ki, akkor gyermekünk érzelmileg biztonságban fogja érezni magát.
A könyv első részében a gyerekek, második részében pedig a szülők szempontjából vizsgálja a szülő-gyerek kapcsolatot, így a megfelelő számot fellapozva mindkét „szerepünkről” elemzését megismerhetjük.
Ha a gyermekünkről olvasunk, egyfajta használati útmutatót kapunk ahhoz, hogyan tudjuk segíteni őt, miben igényli a legtöbb támogatást és hol vannak nevelésének kritikus pontjai. A szüleinkre vonatkozó részt is érdemes fellapozni, illetve a saját számunkat gyerekként. Tanulságos lehet visszamenőleg is ráébredni konfliktusforrásokra, és akár még a feszültségek kezelésére is lehet esély, hiszen ahogy Erich Kästner mondta, „Sosincs késő egy boldog gyermekkorhoz!”




Értékelésem


Igazából a szerzőt ismertem már Kalo Jenő óráiról, ill. egy ismerősöm is járt hozzá numerológiát tanulni. Na most, a numerológiának is több ágazata van, Ágié talán a legegyszerűbben befogadhatók közé tartozik. 

looper.com

Nekem az külön tetszett, hogy a mesterszámokkal is foglalkozik, mint a 11-es vagy a 22-es. Mivel én 22-én születtem, mindig kicsit zokon veszem, ha sima 4-esként akarnak besorolni, miközben a legtöbb 4-es számhoz írott dolog, mind a rend, szorgalom, fegyelem, egyáltalán nem jellemző rám, annál inkább a 22-eshez felsorolt erőteljes, megosztó személyiség, a hisztik (sicc!), a különlegesség érzete, stb. Nemhiába Ági a Plútót (a transzformáció bolygóját) rendeli hozzá, és… Harry Pottert! Vagyis a mágiát.


varazslatosmesefilmek.blog.hu

Ugyanis minden számhoz, akár gyerekként beszél róla, akár szülőként, analógiákat keres és állít fel, pl. mesehősöket is (ami nagyon jó ötlet szerintem). Bár azt nem tudom, hogy az egyik legjobb barátnőmnek aki 18-i születésű, tehát a számmisztika szerint 9-es, hogy adjam be, hogy az analógiás mesehőse az Süsü, a sárkány?! mint naivság és idealizmus…. :D
A férjem viszont gyerekként a hangya (4-esként mint a szorgalom és fegyelem megtestesítője) "A hangya és tücsök" c. meséből, szülőként viszont már Bagira lenne. :)



Az analógiás felsorolásokon kívül (mesehősök, növények, állatok, bolygójuk stb.) még hozzáveszi a a jellemzőiket, az erősségeiket és gyengeségeiket, az életfeladataikat, a sikeresebb és kevésbé sikeresebb tantárgyakat, amely az iskolában nagy segítség lehet. A szülőknél pedig azt, hogy hogan tudják támogatni gyermekeiket, ill. hogyan gátolják őket a számaiknak megfelelően.

Az is nagyon tetszik, hogy a gyerekkort lebontja kisgyerekkorra, kiskamasz korra és fiatal korra – ennyire részletes életkori elemzést még nem láttam ilyen könyvben. Aztán megfordítja a sort és szülőként is bemutatja az egyes típusokat ill. azok összeillőségeit. Igy nemcsak arról tájékozódhatsz, te hogy jössz/jöttél ki a szüleiddel, és milyen volt a gyerekkorod, hanem arról is, mit viszel tovább a szülői létbe és te hogy fogsz viselkedni, hogy viselkedsz most a gyermekeiddel, vagy hogy kéne terelgetni őket, hogy a legjobbat hozd ki belőlük. 
Ági nem titkolt célja ugyanis ezzel a kötettel (is), hogy az emberi, családi kapcsolatainkat javíthassuk általa. Remélhetőleg aki olvassa, annak ez a könyv segít valamicskét ebben.

A kötetet a Bioenergetic Kiadótól kaptam recenziós példányként, ezúton is köszönöm nekik.
A könyvet itt rendelheted meg: Bioenergetic

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése