A Szaturnusz direktbe fordul


Miért is jelentős ez számunkra?

Mint tudjuk, az égitestek, amiket az asztrológiában számon tartunk- kivéve a Napot és a Holdat, időnként látszólag hátrálni kezd az égen, azaz ún. retrográd mozgást kezd el végezni. Ezzel most csillagászatilag nem foglalkoznék, mi a háttere stb. inkább csak szimbolikusan, hogy mit jelez ez. Amikor egy planéta hátrál, akkor az általa jelzett dolgok, életterületek is lelassulnak, visszájukra fordulnak, a dolgok egyszerűen nem haladnak előre. Ha személyeket jelez, azok fáradtabbak lesznek, kimerültek, szétszórtabbak és feledékenyebbek. Sokszor meggondolják magukat, nem igazán tudják mi is akarnak, vagy az egyik percben ezt, a másikban azt. Úgyhogy ilyenkor ha a bolygó érint minket (születési uralkodóként pláne!) nem érdemes nagy horderejű döntéseket hozni és érdemesebb sokat pihenni, kikapcsolódni és inkább csak tervezgetni hogy miket is fogunk véghezvinni, ha majd bolygócskánk direktbe fordul és végre energiánk is lesz rá, hogy megcsináljuk az adott teendőket.


Ugyanígy van ez a Szaturnusz fázisainál is. Ám mivel a Szaturnusz már a lassabb járású bolygók közé tartozik, ezért retrográd fázisai sajna hosszú hónapokra elhúzódhatnak és így hosszasabban hat ki azokra az ügyekre, amiket szimbolikusan képvisel.
Igy főleg a Bak és Vízöntő Ascendensűek ill. érdekeltségűek szenvedték meg ezt az időszakot: minden 2x annyi erőfeszítésükbe került, állandóan fáradtnak és kimerültnek érezhették magukat, életkedv zéró. Viszont, ha jól használták ki az időt a tervezgetésen túl, esetleg régi megoldatlan ügyek is felbukkanhattak vagy rég nem látott emberek.
Most viszont megindulhatnak a Bakok és Vízöntők is, végrehajthatják a terveiket, új emberekkel is összejöhetnek. Az idősebbek, a nagyszülők életkedve megnő, a használt dolgok, ingatlanok adásvétele megindulhat.
A Szaturnusz a struktúra, gátlás, ellenállás, idő, összehúzódás jelölője, ezért egy picit könnyebb lesz mértéket tartanunk, takarékoskodni és rendet tartani a környezetünkben. A ki-kiújuló csont, térd, ízületek, bőr, ín, szalagok és fog betegségek enyhülnek.

Országok akikre legkedvezőbben hatnak a megélénkülő folyamatok : Görögország, Perzsia, Mexico, India, Brandenburg, Türingia, Bosznia, India, Izland, Makedónia, Stájerország, Bulgária, Mexikó;.
Egy kis divat tanács:Ahhoz, hogy kihasználhassuk kedvezőbb hatásait hordjunk fekete és sötétszínű, bőrszínű ruhákat (úgyis közeledik az ősz), viseljünk ónixot és fekete színű köveket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése