2017. november 18., szombat

Kapcsolati fényszögek 3.


A "Szinasztria: Kapcsolatok az asztrológia tükrében" c. könyvemből részletek
A Hold és fényszögei

Hold–Nap
Ezt már vettük részletesen korábban.
Hold–Hold
Itt már sokkal fontosabb, hogy harmonikus vagy diszharmonikus jegyekben, vagy fényszögekben vannak. A Hold az ösztönös biztonságérzetünk, a lelki jólétünk jelölője. Ha a Holdak harmonikusan állnak, akkor ugyanazoktól a dolgoktól érezzük otthon magunkat, ez a kulcsszó.
Ugyanolyan tevékenységektől, vagy helyzetektől, vagy körülményektől. Míg ha a Holdak nehezen kapcsolódnak, kvadráttal, vagy oppozícióval, akkor eléggé eltérő ösztönös igényeink vannak, és eltérő az is, hogy mikor érezzük magunkat otthon. Mondjuk egy tűzjegyű Kos–Hold akkor fogja magát jól érezni, ha aktív lehet, mászkálhat és kiélheti magát, míg teszem azt egy Bak–Hold örül, hogy él és a minimumot biztosítja magának. Ez hosszútávon irritáló lehet.

Hold–Merkúr
Ha harmonikusan állnak, akkor egy nagyon jó lelkizős, kibeszélős kapcsolatról van szó. Ha pedig diszharmonikusan állnak, akkor félreértések, hazugságok és elhallgatások mindenféle válfajával találkozhatunk a kapcsolaton belül, erre fel kell készülni.
Hold–Vénusz
Ha jól állnak, akkor nagyon kedves, pátyolgatós kapcsolat lesz, míg ha rosszul állnak, akkor túlérzékenység, egymás gesztusainak a félreértése lesz jellemző.
Hold–Mars
A szenvedélyről szól. Általában nem számít, hogy milyen fényszögben állnak, mindenképpen szenvedélyes viszonyt hoz. Ha nagyon rosszul állnak egymással, akkor időnként ez a szenvedély átmehet veszekedésbe is, de a vége általában édes kibékülés az ágyban.
Hold–Jupiter
Ez is házasságjelölő fényszög, egymás lelkének teljes, totális és törvényes elfogadása. Ha rosszul állnak, akkor ugyan eleinte elfogadják egymást, de egy idő után mégis el fogják egymást utasítani, és így szakítás lehet a vége.
Hold–Szaturnusz
Ha jól állnak, akkor abszolút lelki támaszra talál a Hold a Szaturnuszban, egyfajta gyermeki biztonságérzetre. Ha rosszul áll, akkor pedig túlérzékenység, szeretetlenség érzet léphet fel az egyik oldalról. A Hold úgy érzi, soha nem tud megfelelni, míg a Szaturnusz rideg és távolságtartó vele, és nem érti, hogy miért nyafog annyit a Hold. Ettől a Hold egy idő után elhidegülhet.
Hold–Uránusz
Nagyon vidám, játékos, de kicsit távolságtartó kapcsolat. Az Uránusz nem a ragaszkodásáról híres, de nem egy fényszögből ítélünk meg egy kapcsolatot. Amennyiben ez csak egy összetevője, akkor egy nagyon viccelődős kapcsolatról van szó, ahol nagyon jól lehet egymást szórakoztatni.
Hold–Neptunusz
Együtt álmodozós, kicsit lelkileg elszállt viszony, és emiatt időnként csalódásba csaphat át.
Hold–Plútó
Nagyon lelkizős, időnként telepatikus vonásokat mutató kapcsolatot hozhat, de rossz értelemben a manipulatív volta miatt a Plútó belekotorhat a Hold lelkébe és felhasználhatja azt ellene, amit ott talál.

A könyvem megvásárolható: http://undergroundbolt.hu/szinasztria

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése