A MARS RETROGRÁDBA FORDUL

(szept. 9 - nov. 13.)

A retrográd bolygó
Ha a földről nézzük a bolygókat, időnként úgy tűnik, mintha a bolygók hátrafelé mozognának. ezt a jelenséget retrográd mozgásnak nevezzük: jele: Rx


Az égitestek általában az alább megadott ideig látszanak retrográdnak:
Merkúr: 25 nap
Vénusz: 19- 25 nap
Mars: kb. 2 hónap 3 hét
Jupiter: kb. 4 hónap
Szaturnusz: kb. 4 és fél hónap
Uránusz: kb. 5 hónap
Neptun: kb. 6 hónap
Plútó: kb. 6 hónap és egy hét
(Tehát minél lassúbb járású a bolygó, annál hosszabb ideig lehet retrográd.)
Retrográd állapotban a bolygó kevésbé tudja erejét konstruktiv, ill. hasznos cselekvésre forditani. Passzivvá válik, a körülmények áldozata lesz. Az ilyen bolygó megitélése általában negativ. Az általa jelzett dolgok szakaszosan vagy késve teljesülnek, megszakadhatnak, vagy megismétlődhetnek többször is, vissza-visszatérő dolgokat is jelez.
A retrográd bolygó hatása is erősebb a direkt bolygóénál, de inkább kedvezőtlen módon. Általában lelassítja a dolgokat. Hatása annyiban kedvezőtlen, hogy a nehéz fényszögeket, negatív erőket (pl. exil helyzet) felerősíti, a kedvező hatásokat pedig lassítja. Tehát pl. egy retrográd bolygó segítő fényszögei lehetséges, hogy nem fiatal korban fejtik ki kedvező hatásukat, inkább az élet második felében.
Általában nem tanácsos új dolgokba fogni ha az adott ügyet jelölő bolygó retrográd fázisban van.


RETROGRÁD MARS
A Mars erőnk, erőnlétünk és érvényesülési módunk jelölője
Miután a Mars megfordul látszólagos mozgásában és visszafelé kezd haladni, energiánk hasznosítási módja fog módosításokat igényelni. Ha nem osszuk erőinket megfelelőképpen be, akkor ebben az időben könnyebben túlhajszolhatjuk magunkat, mert úgy érzékeljük, hogy kezdeményezéseink nem haladnak kellő ütemben. Ez nagyobb frusztrációk és összetűzések előidézője lehet.
A retrográd Marsnál elkezdett ügyek türelmetlenségbe fordulnak, rendszerint rosszul végződnek vagy összezavarják az embert.
A legérintettebbek a KOS Nappal, Holddal vagy Aszcendenssel rendelkezők, de a többi KARDINÁLIS jegy (Rák, Mérleg, Bak) is jobban érezni fogja a befelé fordulás szükségességét. Ha inkább hajlandóak vagyunk változtatni és hajlékony lenni sokkal könnyebb lesz tanításait fogadnunk. Ezáltal mélyebb megértést is nyerhetünk tudatalatti motivációinkba.
Általában azt lehet mondani, hogy a retrográd állás felerősíti az adott bolygó negatív tulajdonságait, illetve lelassítja a pozitív tulajdonságok kibontakozását, viszont segítheti a lelki fejlődést.
Azon életterület (horoszkóp ház), melyben haladni fog tisztázást és újraértékeléseket, újrarendeződéseket fog igényelni részünkről.
Az események furcsa, nem várt fordulatokat vehetnek, s ha mégis lesz valami az ügyből akkor az zsákutcának bizonyul vagy sakk-matt helyzetnek, ahonnan bajos a kiút, rossz irányba fordul a dolog.

KOS ÉS SKORPIÓ ASCENDENSŰEK
Emberre vonatkoztatva a retrográdság feledékenységet, szétszórtságot, fáradtságot mutat. Illetve azt, hogy az illető meggondolja magát, esetleg többször is. Vacillálós jellem.Ha a retrográd bolygó valamilyen tulajdonságra hat, akkor ez a tulajdonság, vagy képesség is lassan fog kibontakozni. Akinek sok retrográd bolygó van a horoszkópjában (3 vagy több), az nehezebben találja meg a helyét a világban, hajlamos a befelé fordulásra, arra, hogy a saját útját járja. Ez a lassítás, akadályoztatás kapcsolatban állhat karmikus vonatkozásokkal is.
Születési horoszkópban: Retrográd Mars
Nehezére eshet a kezdeményezés, az energiák helyes felhasználása, az agresszió levezetése. Hiányozhat az önbizalom. (Mivel energiáit befelé irányítja, saját maga ellen küzdhet.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése