TAROT - Karmikus kapcsolat példakirakás


Egy példa: 40-es hölgy kérdezi egy régi ismerősére aki vagy 18 évvel idősebb nála, de régen is, most is forgolódik körülötte, habár hol felesége , hol barátnője van.




A kirakást csak Nagy Arkánumokkal raktam ki, tekintve h. azért itt nagyobb szabású sorseseményekről van szó:

1. Hogyan ismerte meg ezt az embert az előző életében?

VII Diadalszekér



Miután a Diadalszekér a diadalmas elindulásról szól többek közt, azt súgja az intuícióm, hogy utazás közben ismerhették meg egymást a régebbi életükben, esetleg valami viszály is lehetett ami elválasztotta őket eleinte, hisz, a Diadalszekér a megzabolázott indulatokról és ellentétekről is szól.


2. Milyen volt a kapcsolatuk?

XVIII. Hold



A Hold egy nagyon ködös, bizonytalan, homályos, sejtelmes kártya, valószinüleg akkor se volt semmi kimondva vagy tisztázva köztük, ezért bizonytalan, labilis volt  kapcsolatuk. Sőt mivel a Holdhoz kapcsoljuk a félelmeket és a féltékenységet is, valószinüleg ezekkel is meg volt terhelve a kapcsolat.


3. Milyen érzései voltak a Kérdezőnek vele kapcsolatban?

XVI. Torony



Azt mondhatnánk a Kérdezőnk váratlanul "zúgott bele" a partnerbe. A Kérdezőnek nagyon robbannásszerű érzelmei, váratlan kitörései voltak a másik fél felé, tulajdonképpen saját magának is túl sok volt, és saját magának rombolta le az érzelmeit és a kapcsolatot (lehetséges közelebbi kapcsolatnál bizony röpködhettek a tányérok is a négy fal között).


4. Ő milyen érzéseket táplált iránta?

XXI. Világ



Miután a Világ a végső és tökéletes lap, ezért mondhatjuk hogy a partner számára Kérdezőnk a világot jelentette, ő volt számára a Tökéletes Nő. Ő tökéletesnek élte meg a kapcsolatot, nem forrtak benne akkora indulatok mint Kérdezőnkben. Lehet azért kísérti máig benne ez az érzés, élmény, amiért nem tudja békén hagyni a Kérdezőt.


5. Milyen karmikus törlesztései vannak a Kérdezőnek vele kapcsolatban?

VIII. Erő



Az előbb látott indulatok megfékezése, a féltékenység leküzdése de egyben a vágy és szenvedély kimutatása és megtartása a partner felé.



6. Mi a feladata a Kérdezőnek jelenleg a partnerrel?

I. Mágus



A Mágus a kezdeményezés és a tudás lapja. Azaz a Kérdezőnknek minden eddig megszerzett tudását latba kell vetnie és kezdeményeznie az illetőnél, most neki kell felvállalnia a "férfi szerepet".


7. Mit kell elkerülnie, ha nem akar vele szemben újabb karmikus terheket felhalmozni?

XIII. Halál



A Halál a lezárás és újrakezdés lapja. tehát amit el kéne kerülnie, hogy újra és újra lezárja vele a kapcsolatot, ahelyett h. felvállalná és megoldaná a karmikus feladatikat. Vagyis mit ne tegyen? Ne hagyja el az illetőt, ne zárja le vele a kapcsolatot, akkor se ha nem tudja, miért kell mellette maradnia, akkor se ha elutasításban részesül vagy a Kérdező esetleg már nem érez semmit a partner felé.


8. Milyen kedvező hatásokat várhat a jövőben ettől a kapcsolattól?

IV. Uralkodó



Az uralkodó a megszilárdítás és a stabilitás lapja, tehát amennyiben kérdezőnk figyelembe tudja venni az előbb elmondottakat, a kártyák tanácsait, akkor stabilizálhatja a kapcsolatát az úriemberrel, sőt a partner akár végre fel is tudja majd vállalni a férfiúi szerepet a kapcsolatban.

1. Szedd ki csak az udvari lapokat, keverd meg őket és húzz magatokra egy-egy lapot. nézd meg, mennyire illhet ez bele az előbbi kirakás által felvázolt életbe. Ha nem igazán még, akkor még 1-1-et húzhatsz segítőként.

Például én a kirakáshoz húztam 1-1 udvari lapot a Kérdezőre és a partnerére.
Kijött a Kérdezőre az Érme Királynő, a partnerre a Kehely Királynő.






Na most 2 eset van- ha ezt így el tudod fogadni, mint előző életbeli kapcsolatot, hogy 2 nőként éltétek át ezeket a dolgokat (nem feltétlenül gondolok itt párkapcsolati vonatkozásokra , lehet ez egy barátnői, testvéri anya-lánya viszony stb. is) akkor rendben. Ha viszont nem illik szerinted bele a képbe hogy ez 2 nő viszonya lenne - és szerintem itt nem igazán, miután a partnerre kijött, hogy a volt életében a Kérdezőnk volt neki az ideális nő (és nem akarunk Xena és Gabrielle kapcsolatot) akkor húzunk rá még 1-1-lapot ami árnyalhatja a a képet.




És igen: a Kérdezőre ismét egy királynő jött ki a Botok Királynője, a Kérdezőre viszont az Érme Apród.




Mit jelent ez? Hogy Kérdezőnk mindenképp idősebb hölgy volt a régebbi életében és a partner volt a fiatalabb szinte még fiú, aki erőteljesen lányos vagy érzelmes vonásokkal viseltetett. Igy már talán az is érthetőbb egy ilyen fiatal fiúnak miért az erőteljes (Érme, Botok) érett nő (Királynők) az ideálja, és miért nem tudta mellette felvállalni a férfi szerepet, ami most benne van a pakliban (l. a kirakást). Mondjuk lehetne még anya-fia viszony is, de ennek meg az első kártya mond ellent, hogy valami utazás vagy viszály közepette ismerték meg egymást (ha mondjuk ide teszem azt az Uralkodónő jött volna ki, én is hajlanék inkább egy anya-fiú viszony tisztázatlanságára....)

Szóval látjuk alaposan el kell elmerengeni a kihúzott kártyákon, esetleg kirakni és napokon át szemlélgetni, lehet h. beugrik róla valami vagy álmodsz róla stb.

2. A másik árnyalási lehetőség az időbeli behatárolás: vajon mikor zajlott ez a volt életünk? Erre van egy nagyon egyszerű és nagyszerű módszer, mivel a XXI. sz-ban járunk és a Tarot Nagy Arkánuma pont 21 lapot tartalmaz illetve még a 0. számú Bolondot, ezért egyszerűen csak húzunk egy kártyát és amilyen szám van rajta abban az évszázadban találkoztunk ezelőtt a kérdezett emberrel!


Én is húztam az előbbi kérdésre és a XIX.Nap kártya jött ki = azaz valószinüleg a 19.században voltak utoljára együtt, vagy ott élték utolsó életüket ezelőtt.




(Igy már a személyek vagy a személyek státusza, foglalkozása is jobban behatárolódik, nemde?)





Amennyiben a 0-ás Bolondot húzzuk, akkor pedig vagy az időszámításunk körüli időszakban volt ez az életünk vagy azelőtt, de ott már sajnos ennél pontosabbat nem tudunk mondani....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése