Őszi kvartál horoszkóp



2020-ban szeptember 22-én 13:31 UTC-kor, azaz magyar időszámítás szerint 15:31-kor köszönt be a Csillagászati Ősz.

Az ősz a mérsékelt öv egyik évszaka. Trópusi, illetve száraz és hideg égövi tájakon nem létezik. Fő jellemzője a nappali/napfényes órák rövidülése, az egyre korábbi napnyugta és a lombhullató fák lombjának zöldről sárgává-pirossá színeződése majd lehullása. Meteorológiai szempontól, a naptárt követve szeptember 1-én kezdődik az ősz, csillagászati szempontból azonban később, az őszi nap-éj egyenlőség idejétől beszélhetünk őszről.


Ez az időpont egyben az őszi napéjegyenlőség napja. Azaz a Föld mindkét féltekéjén a nappal és az éjszaka hossza megegyezik: ekkor a Nap 90° magasan delel az Egyenlítő felett, így a nappal és az éjszaka ezeken a napokon mindenhol ugyanannyi ideig tart.  E napon ér véget az Északi-sarkon tartó állandó nappal és kezdődik a fél éves éjszaka, illetve a Déli-sarkon következik a fél éves nappal.


Mivel a tavaszi kvartál horoszkóp  Ascendense Változó jegybe esett, így félévre rá, ősszel kell új horoszkópot felállítani.

Mit látunk rögtön?

A mostani őszi előrejelzés szerint ugye eleve a Bak Ascendens egy hidegebb de szárazabb,  félévet jelöl. A Szaturnusz a hideg, az I.házban álló Jupiter viszont időnként enyhe, derült időket jelöl. Ráadásul a IV.h. is Bikában van ami szintén Földies jegy így hideg, száraz időt mutat szintén. A Nap viszont a 8.házban romlásban van a Mérlegben van, így azért kevés melegebb naposabb időszak lesz. A Spica állócsillag a Merkúrral váratlan időjárási jelenségekre, szeles és nedves időre mutat. 

Vagyis összefoglalóan elég hideg bár általánosságban száraz félévre számíthatunk, ám az időnkénti enyhülés esőket, havazásokat hozhat, ill. váratlan időjárásra is számíthatunk (mint mennydörgés télen, vagy havazás tavasszal).

Az 1. ház mundán asztrológiában jellemzi az embereket, az ország általános állapotát, azaz jelöli magát az országot és a népet.

És mivel úgyis mindenkit leginkább a járványhelyzet izgat, elsődlegesen azt néztem, meg mit mutat ezügyben az előrejelzés.

Az Ascendens ilyenkor az ország állapotát a közhangulatot mutatja. A Bak Asc, a Bakban levő Szaturnusszal azt jelzi, hogy az ország erős, kezdeményezőképes, fegyelmezettebb mint eddig, bár a Plútóval kissé szélsőséges vagy éppen rögeszmés megnyilvánulások is lehetnek.

A Hold mint a nép jelölője a Nyilasban ugyan nem áll túl jól (csak egy arculata van), de jupiteri jegyben optimistább az eddigieknél, pláne mivel a 11.házban, a vágyak, remények házában állomásozik.

A 6.h. ez a ház jelöli a mundán (politikai) asztrológiában ált. a munkalehetőségeket, a munkásosztályt, a társadalombiztosítási formákat és a járványos megbetegedéseket is.

  Mivel az ura a Merkúr peregrin így  ezek a helyzetek is inkább stagnálnak. A 6.h.csúcsán ott áll a Felszálló Holdcsomópont, amely pozitív energiákat közvetít  Plusz a hanyatlóházas helyzet és a Merkúr semlegessége miatt talán a betegségek most nem lesznek annyira számottevőek mint eddig, hiszen a Szaturnusz kordában tartja, plusz a Mars sújtja is, elveszi az erejét a szembenállással!

Sajnos ez a munkalehetőségekre is igaz,  mivel  a Merkúr peregrin, így sajnos ezek a helyzetek is inkább stagnálnak úgy-ahogy evickélnek csak, habár a közhangulat és a szigorú szabályok némi segítséget nyújtanak.

A Mars a X.ház uraként a kormányt képviseli, amely teljes erejéből a járvány megfékezésén dolgozik (oppozicióval sújtja) és amely kormány momentán kompetens és erős lenne, de hanyatló házban nem tud kibontakozni, ill. a közhangulat, a Szaturnusz is fékezi a lehetőségeit.

Nézzük a halálozásokat:
A 8.h.a nemzeti tragédiák, katasztrófák, a halálozási statisztika és a halálozással kapcsolatos szolgáltatásokat jelenti.
8.h. Szűz, ura szintén a peregrin Merkúr a Mérlegben 9.házban. Ez jelentheti azt is, hogy azért a halálozások száma aránylag alacsony  lesz az átlaghoz képest, ezért talán nem jelent olyan tragikus eredményeket.

A 12.h. mint elzártság a Nyilasban kezdődik, csúcsán a Leszálló Holdcsomóponttal. Ura a Jupiter ami az I.házban áll romlásban,  pozícióban vagyis a korlátozások minimálisak lesznek, de így is kedvezőtlenek, rossz szájízt hagyva maguk után.

A Föld és Tűz elem dominanciája azt jelzi hogy praktikus gyakorlatias dolgokkal vagyunk elfoglalva, de aktívabbak és életvidámabbak leszünk, mint eddig az évben. Igy a közhangulat hol kolerikusabb, hol kissé melankolikusabb lesz. 

Viszont a kardinális dominancia meg azt jelzi, hogy nagy a tettvágy és menni akarás.

A K-i térfél a hangsúlyosabb az ország bezárkózása és önmagával foglalkozása, de ez majd minden országra igaz most. Viszont ezen belül a magunk fejlesztése és mások megsegítése egyaránt domináns lesz. 

Hát valószínűleg ilyen lesz ez a fél évünk kb. márciusig bezárólag, de hogy ezt ki hogy éli meg a saját kis életében, az nagyon függ az egyéni horoszkópjától és persze a pozitív programozástól!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése