TI KÉRTÉTEK - Steve Irwin 56 éves lenne

Stephen Robert Irwin (1962. február 22. – 2006. szeptember 4.), ismertebb nevén a Krokodilvadász, ausztrál természettudós és televíziós személyiség. Legismertebb műsora a Krokodilvadász című természetfilmsorozat, amit világszerte, köztük Magyarországon is vetítettek.

Steve Irwin 1962.febr.22-én hajnali 0:55-kor született Melbourne külvárosában, Ausztráliában.



Az eredeti bemondott születési hajnali 1 óra, ám akkor Bak Ascendens jönne már ki. Asztrológus kollégáimmal egyeztetve, végül is kb. 5 perccel korábbra tettük a szül.időpontját, így még pont Nyilas Ascendense van. Ez miért fontos?

Mert például meghatározza a kinézetet éppúgy, mint bizonyos jellemvonásait, ill. sorsát.


Egyébként akár a Jupiter, akár  a Szaturnusz a születési uralkodója, mindkettő a Vízöntőben van, szóval akármelyik is az Asc-e, mindkettő a Vízöntőbe fut bele.
És akkor bejöhet abszolút a Vízöntő vonások : az orra, a nyaka vastagsága,  a rés a fogak között, ami felnőtt korára ugyan csökkent, de még látható.
Hosszúkás arca viszont inkább a Nyilashoz sorolja. Azzal a Nyilassal kapna csak egy kis Tűz elemet a képlete, de szerintem  kell is bele Tűz elem! 




Csak meg kell nézni: az a stílusa ahogy megnyilvánult mindig, a humora, a csurom nevetős képei - ezt nem lehet megjátszani, és nem egy szaturnikus alkat megnyilvánulásai.


Pl. 2003-ban sok kritika érte amiatt, hogy miközben egy krokodilt etetett, néhány hónapos fiát tartotta másik kezében. Ez is inkább a Nyilas kicsit felelőtlenségba hajló lazaságát támasztja alá. Illetve,abból is látszik, hogy képletében a K-i térfél a hangsúlyos túlságosan is, az ilyen emberek önfejlesztése, néha önzésbe csaphat át, ill. önfejűségbe, amikor csak magukra tudnak gondolni.



Ráadásul ha Nyilas az Asc-e a Mars terminusában van az Asc-e, ez jobban fekszik a veszélykeréshez is, mint Merkúri terminus ami a Bak Asc-hez társulna. És az alkata is, kicsit zömökebb, de izmos, mivel állandóan állatok után kajtatott.  A Nap szextil az Asc-re hozhatja a szőkés hajat, világosabb színeket.




Ha Nyilas, akkor Halak-Nyilas, Jupiterrel a Vízöntőben, és Szűz Plútóval az Mc-n, ezzel hittéríteni is lehet, tömegekhez szólni, hogy kövessetek, mert igazam van!
A Tűz elemű Asc adja kifelé látható lelkesedését és életvidámságát, míg belül igazából a Levegő elem a domináns nála, azaz inkább szangvinikus alkat lesz, azaz Levegős dominanciájú: izgó-mozgó, kommunikatív, aktív, nagyobb a társaságigénye. Könnyen megközelíthető, arra törekszik, hogy szétszóródjon, azaz mindenhova eljusson, mindennel foglalkozhasson, ami érdekli. Ezért az enyhe izgatottság, ami a szangvinikus alkatokat jellemzi, de csak felszínesen.



Szülei, Bob és Lyn Irwin létrehozták a Queensland Reptile and Fauna Parkot, itt nőtt fel Irwin krokodilok között és más hüllőktől körülvéve. Ezt vitte tovább azzal, hogy ők pedig a feleségével a queenslandi Australia Zoo tulajdonosai és fenntartói voltak. A hagyományok bizonyos fokú őrzéséről gondoskodik a szilárd jegyek nagy száma a képletében. Ezenkívül tele van a 3.h-a, ami  a tanító szándékot húzza alá - minden filmjével tanitani akart az állatokról. 



1991-ben ismerkedett meg az oregoni származású amerikai természettudóssal, Terri Raines-szal, akivel 1992. június 4-én házasodtak össze. Két gyermekük született, Bindi Sue Irwin (1998) és Robert Clarence "Bob" Irwin (2003). 
Érdekes módon, ha megnézzük a recepciókat a képletében, a társa (VII.h.) és ő nem is egymás iránt vannak igazán oda, hanem mindketten a Szaturnuszért vagyis egy közös ügyért - ami pl. az ő képletében a 3.h-nak az ura is, azaz az ismeretterjesztés, az utazások, a tanítás, a környezetünk védelme mindkettejüknek nagyon fontos volt. Ez a Szaturnusz egyébként - ha az arab pontokat is belevesszük viszgálódásunkba -, akkor egyben a házasság, a gyermek, a hivatás és a tudás/ismeretek arab pontjainak diszpozitora is. Ezzel megkapjuk az ő életük keretiet, amin belül tevékenykedtek és amik a  legfontosabb értékek voltak számukra. 



Munkabírásáról, szívósságáról a (vegyes) triplicitásban levő születési uralkodó Jupitere gondoskodott, míg sikeres karrierjéről a X.h.ura a Merkúr, ami szintén triplicitásban van a 2.h-ban (jelezve, hogy ez volt a megélhetési forrása is), ill. ott áll a X.házban a szintén triplicitás szerinti Hold. Ezek a jelzések így együtt már egy elég sikeres életutat jelölnek ki számára.

Steve Irwin egy szerdai napon a Mars órájában született. A Mars órájáról ezt mondja a hagyomány: a vörös színű Mars meleg és száraz természetű. A gyermeket kolerikussá és kiáradóvá, de rövid életűvé teszi. A vérontás csillaga. 
Steve éppen egy Ocean's Deadliest című tévés dokumentumfilmhez forgatott víz alatti felvételeket, amikor megtámadta egy óriási mérges rája, melynek döfésébe Steve belehalt – és mindössze 44 éves volt!

Néztem a halálát képletében: a Hold a 8.h.ura, ami a X.házban áll, azaz tkp. hivatásából eredő halál, plusz ez a Hold a 6.h.almutenje és egzaltációs ura is szerepel vagyis még az állat által bekövetkezett halál is benne foglaltatik. Ráadásul a Mars közeledőben van a szül.uralkodó Jupiteréhez, ami szúró/vágó eszközöket, harcot, támadást, sebesülést hozhat magával.
Nem mellesleg a Napjával együttáll a Formalhaut állócsillag, ami kifejezetten mérges állat harapását jelenti. És ha ici-picit még arrébb toljuk (max. 5 perc) a Nyilasban az Asc-t akkor a Nap ezzel a Formalhauttal együtt a IV.h.csúcsára került = azaz az élete egy mérges állat harapásával ér véget! 

Mindenesetre halálával nem szűnt meg munkássága és a hírneve, két gyermeke az azóta felnőtt Bindi és Bob is hasonló munkát végez, mint az apjuk. A jelenleg már 21 éves Bindi műsorvezetőként és természetvédőként egyaránt tevékenykedik, ezenkívül színészi karrierbe is kezdett, és még mindig nagyon hiányzik az apukája – erről az a tucatnyi régi fotó és egyéb bejegyzés tanúskodik, amelyet rendszeresen elhelyez Instagram-oldalán. 

Azt hiszem, Steve Irwin lelkes állatszeretete és még lelkesebb mosolya mindannyiunknak hiányzik egy kicsit!




(A pontosításban segítségemre voltak asztrológus kollégáim: Bogdán-Körmöczi Júlia , Szabó Zsuzsanna, Lőrinczi Lászlóné, Krisztina Györkös-Pálfi, Juhász Nóra)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése