KÖNYVAJÁNLÓ

Nagy Melinda · Való Judit: Emberek ​és játszmák - Kínai asztrológia


Melinda újonnan megjelent könyvét azért is ajánlanám, mert nemrégen én is belekezdtem nála a kínai asztrológia tanulásába, és ezért számomra pont jókor jött ki ez a kötet (amelynek elvileg folytatásai is lesznek!)


Abszolút hiánypótló mű a kínai elemtan alapjairól. Az ún. mennyei törzsek elemeit (összesen 10) veszi sorba: Jang Föld, Jin Föld, Jang Fém, Jin Fém, Jang Víz, Jin Víz, Jang Fa, Jin Fa, Jang Tűz, Jin Tűz.
Gyönyörű képekkel, szinte albumszerűen (jó vaskos is a kötet), nagyon hangulatos, esztétikus és analógiás gondolkodásra serkentő módon tárja elénk ezen elemek megjelenési formáit és az ilyen jellegű személyiségtípusok jellemzőit. 
Nagy Melinda

Hiszen milyen is a Yang Tűz ember? mint a Nap! Hát a Yin Tűz? mint a gyertya! És már értjük is az analógiát, nem kell bonyolult magyarázatokba bocsátkozni.
Ettől függetlenül az egyes elemtípusokhoz nem csak általános leírást kapunk, hanem hogyan viselkednek a munkában, a párkapcsolatban, milyenek ők gyerekként, hogyan bánjunk velük. A könyv végén még plusz anyagok is várnak ránk, pl. QR-es eléréssel további előadások a témában.
Szerintem borsos ára ellenére (mivel magánkiadásban jelent csak meg), mindenképp érdemes beszerezni annak, akit kicsit is érdekel a kínai asztrológia.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése