Elhunyt Tandori Dezső

80 éves korában elhunyt Tandori Dezső (Budapest, 1938. december 8. – Budapest, 2019. február 13.) a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar költő, író, műfordító.

Miután nem ismerjük a pontos születési dátumát, ezért próbáljuk meg kivételesen a kínai asztrológia eszközeivel megnézni a születési horoszkópját, mert azt lehet pontos óra, perc nélkül is elemezni 


Kifelé a világ felé viselkedése, reagálásai (Jin Tűz):
"Idegenekkel szemben általában gyanakvó, mindig a mögöttes szándékot keresi. Ha nagyon kedvesen közelítenek felé, már az is gyanús lehet neki. Hihetetlenül együttérző, mindig kész meghallgatni mások minden gondját-baját. Diszkrét és titoktartó, véleményét is akkor mondja, ha kérik. Pontosan ismeri a különbséget segítség és beleavatkozás között.
Általában visszahúzódó, nem törekszik arra, hogy a társaság középpontjába kerüljön. Szívesen hallgat másokat, és a vezető szerepet is átengedi inkább. Nem szeret és nem is nagyon tud beszélni magáról. Legtöbbször csendben figyel és gyűjti a benyomásokat. Rendkívül empatikus és beleérző jegy, a legtürelmesebb struktúrák egyike.


Filozófikus alkat, minden megtervez és eljátszik gondolatban a dolgokkal. Alaposan belemegy a részletekbe, analizál, tervez, de a konkrét megvalósításig már nem mindig jut el. Folyamatosan megkérdőjelezi a helyét a világban. Akkor tud kibontakozni ha mindenre megvan a kellő ideje és lehetősége, hogy a saját tempójában dolgozzon. Az időnyomást nem bírja, ha hirtelen döntéseket várnak tőle könnyen összeroppan." (Forrás struktúra).

Gyerek és fiatalkorában (Jin Tűz): 

"Érett és intelligens, már egészen kisgyermekként is inkább az idősebbekhez, vagy felnőtt társaságához vonzódik. Később is könnyebben fogad el tanácsokat öregebbektől, és belső igénye, hogy mentorként tekinthessen egy számára fontos (lehetőleg idősebb) személyre. Felelősségérzete már ebben a korai szakaszban is szembetűnő. Szüleire felnéz, az Édesanya személye sokszor központi szerepet játszik még későbbi életében is. A felnőttkori érzelmi stabilitása eléréséhez fontos számára az elfogadó és következetes szülői magatartás, valamint sok-sok “felnőttes,” komoly beszélgetés a világ dolgairól. A kiegyensúlyozott gyermekkor enyhítheti belső érzelmi instabilitását, és ezáltal egy csodálatos tanító válhat belőle környezete számára."

Munkában (Jin Víz/Forrás elem):
"Egyedi és újító meglátásai vannak, de kell körülötte egy csapat, aki megvalósítja elképzeléseit. Jó ha a hosszú távú terveket apró részfeladatokra bontja, így könnyebb a határidőket is megtartania. A munkahelyén is aktuális hangulata elragadja könnyen, és minden belső folyamat erősen kihat a teljesítményére. A jó napokon szárnyal, a rosszabb időszakokban viszont kevésbé produktív. Munkatársakkal kedves, ha teheti egyenrangú kapcsolatokra törekszik.

Főnökként sem követi a konvenciókat, amolyan “laza főnök”. Egyedi ötleteivel képes inspirálni embereit. Teljesítménye akkor tud szárnyalni igazán, ha a körülötte lévők közül mindenki egyformán osztozik a lelkesedésében. Munkahelyén fontos a mozgalmas, és változatos munka elosztás, de ha teheti az idő legnagyobb részében inkább visszavonultan és egyedül dolgozik.
Olyan dologgal érdemes foglalkoznia ahol szükség van az elmélyült, alapos precizitásra, kedvére elpepecselhet a részletekkel, és emellett nincs szoros határidőkhöz kötve.
Magába mélyedve szeret dolgozni a saját tempójában. Ha túl nagy a pörgés, feszültté válik, és összeroppan a yomás alatt. Munkájában alapos, részletekbe menő, és lemegy a dolgok mélyére. Erőssége az aprólékos precizitás, alamint az egyes munkafolyamatok részletes és pontos ismerete. “Jó munkához idő kell” - ez a mottója, emiatt azonban hajlamos lehet a halogatásra. Munkájában nagy segítség lehet ha következetesen betartandó határidőket szab magának."
Párkapcsolatban (Jang Fém):
"Számára a párkapcsolatban is első helyen szerepelnek olyan szavak, mint hűség, szövetség, tisztesség. Amennyiben elköteleződött valaki mellett, akkor a legnehezebb próbák között ki fog tartani társa mellett. Ha úgy érzi partnere elárulta a kapcsolatot, nehezen bocsájt meg, hosszú időre van szüksége ahhoz, hogy bizalmát maradéktalanul vissza szerezzük. Olyan társra vágyik, akivel együtt nézhet szembe az élet kihívásaival, hiszen a párkapcsolatot is bajtársi szövetségként éli meg. Jó ha tudjuk, a Jang Fémnek a régi barátai mindig is fontosak maradnak, ezért ideális társa nem is próbálja elválasztani tőlük."
Igazi önvalója érett korában (Jang Fém):
"Legfontosabb neki az erkölcs, tisztesség és a becsület. Egy igazi harcos, akinek minden mentális és fizikai ereje megvan ahhoz, hogy kiálljon a gyengékért, vagy azokért akik nem tudják megvédeni magukat. Általában heves érzelmeket, indulatokat vált ki az emberekből határozott jelleme, erős karaktere miatt. Kimondja, amit gondol, nem szépíti mondanivalóját - egy harcos nem arra termett, hogy diplomatikus és nyájas legyen.


Néha érdemes figyelnie, hogy az érzéseit jobban kimutassa, mert hajlamos lehet érzelmileg bezárkózni. Hatalmas szíve van, de az érzelmek felvállalását sokszor tévesen a gyengeséggel azonosíthatja. Fontos neki, hogy erősnek látszódjon mások szemében. Barátait szövetségesként, néha “vértestvérnek” tekinti, akik mindennél fontosabbak. Minél régebben ismer valakit, annál többet képes megtenni érte. Van benne egy bizonyos fajta távolságtartás, kevés ember kerülhet be a belső szférájába, de ha valaki fontossá vált számára, akkor önfeláldozása nem ismer határokat. Egy jó ügy érdekében bármikor elköteleződik. Személyes érzései, etikai beállítottsága és elvei szerint él, kompromisszumokat nehezen köt. Erős versenyszellem jellemzi. 

“Edzetlen acélként” születik, de az életpróbák és nehézségek idővel megértőbbé és elfogadóbbá teszik. Mindig az élvonalban szeretne járni, küzdőképességével szinte tapossa az utat maga és mások előtt. Kulcskérdés, hogy legyen az életében egy terv amihez világosan megfogalmazott stratégia vezeti, ellenkező esetben olyan lehet, mint egy elszabadult kard ami “vagdalózik a levegőben”. Tudatosan érdemes figyelnie, hogy észrevegye az apróbb örömöket is az életben, mert hajlamos belemerevedni a kötelességekbe."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése