KÖNYVAJÁNLÓ

Németvölgyi-Nagy Renáta:RETROGRÁD BOLYGÓK - Karma, látszat és valóság

Nagyon érdekes asztrológiai mű azoknak, akik kicsit mélyebben is bele akarják ásni magukat az asztrológiai fogalmakba. Jelesül itt a retrográd mozgás jelenségébe, és a retrográd bolygók mibenlétébe. 


Németvölgyi Nagy Renáta
Az időnkénti retrográd mozgása a bolygóknak az, amikor a Földről nézve egy bolygó visszafelé halad látszólagosan az égbolton. Ennek a jelenségnek megvan az asztrológiai magyarázata és karmikus értelmezése is.
Németvölgyi Nagy Renáta asztrológus ezt fejti ki ebben az első könyvében, amit jó ideje érlelt (legalábbis amikor majd 3 éve beszéltem vele, már arról beszélt, hogy könyvet fog írni). 

Nagyrészt azért persze ez is receptkönyv, mind a 10 bolygónál leírja a jelen élet kihívásait és leckéit, az előző életbeli tapasztalásokat, a retrográd bolygó mutatta tipikus megnyilvánulásokat a személyiségben, a hozzákapcsolt betegség hajlamokat, a karmikus feladatokat, a hozott képességeket, hogyan viselkedik az adott retrográdan mozgó bolygó az egyes állatövi jegyekben, aztán hírességeket akiknek ilyen születéskori bolygóállása van a horoszkójában, ill.tanácsokat a fejlődéshez. A végén a retrográd bolygók tranzitjairól is szót ejt.
Ez is fontos és hiánypótló mű, mivel erről a témáról még nem jelent meg ennyire átfogó mű magyar asztrológiai körökben. Ami számomra picit levesz az értékéből az a tipikus receptes szerkesztési mód, amikor nem rávezetik az embert az értelmezésekre, hanem kezébe nyomják az olvasóknak a kész értelmezéseket, de van akinek épp ez talán benne a könnyebbség. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése