PÉLDAKÉPLET - Jó-e a gyereknek ez az iskola?

Részlet "Kérdezd a csillagokat! - Bevezetés a kérdőasztrológiába" c. újonnan megjelent könyvemből.
További részletek és megrendelés: 
Undergroundbolt

A kérdező gyereke szeptemberben kezdett kiemelt óraszámban két tanítási nyelvű osztályban, és az iskola folyamatosan azt kommunikálja, hogy ő itt nem felel meg. Folyosói szaladgálás, órazavarási csínyek. Kérdése az anyukának következő volt: „a gyerek éretlen az iskolára vagy a tanítónő elvárásai merevek?” Az óvoda döbbenten áll, nem értik mi történt, szerintük kész volt az iskolára a gyerek, nem került szóba visszatartás. Jobb lenne neki egy másik osztályban, ahol kisebb a terhelés, vagy várjanak és ki fog alakulni a helyzet?





Nézzük meg a képletet. Az óra ura a Mars, az Ascendens ura a Vénusz. Az érvényességet az adja, hogy a Vénusz a Mars uralma alatt van, vagyis az Ascendens ura az óra urának uralmában.

Konszideráció nincsen, tehát sem a Szaturnusz nem áll a 7-es házban, sem a Mars vagy a Szaturnusz a 10-es házban. Hold- Merkúr kvadrát, oppozíció nincsen és se nem korai, se nem késői.

Nézzük a jelölőket, mik lesznek a szignifikátorok? A kérdező jelölője lesz a Vénusz és a Hold, mint társuralkodó. A gyereknek a jelölője a Nap, az 5-ös ház ura, mivel az 5.h. az Oroszlánban kezdődik. A tanítónő(k) az a 7-es ház, a Mars és a gyerek iskolája az pedig tapasztalatok szerint, miután birtokos esetben van, ez az ő elforgatott 3-as háza lesz, tehát az 5-ös ház 3-as háza, az pedig szintén a 7-es ház. Tehát marad a Marsnak mind a tanárnő(k), mind az iskola logikusan, valószínűleg hasonló elveket vallanak.



Ugye itt főleg a gyerekről van szó, de azért anyuka hozzáállása sem lényegtelen. Azt látjuk, hogy a kérdező az egy arculati és aztán exil Vénusz a 7-es házban. Tehát valamicske tartása még van, de ez el fog enyészni a küzdelmekben, és hát nagyon ki van szolgáltatva a tanároknak, illetve az iskolának ugye a 7-es házban. Lelkileg pedig peregrin a 12-es házban, tehát sötét házban, fél, szorong, aggódik és  a sötét ház bezárt jegyének az uralma alatt van, illetve abban van és annak a Mars uralma alatt. Tehát ez egyrészt azt jelenti, hogy megint a Mars uralma alatt, ami a 7-es ház ura is, vagyis abszolút lelkileg is ki van szolgáltatva az iskolának és a tanároknak, illetve nagyon fél, szorong, aggódik és magányosnak érzi magát ebben a kérdésben.

A kissrác az egy Napocska, amely Napocska sajnos fall-ban van. Tehát itt már látszanak a problémák, hogy nagyon nincs jól, nagyon mélyponton van és hanyatló házban van, 6-os házban, bezárt jegyben, tehát abszolút úgy érezheti, hogy korlátozva van, be van zárva, nem érzi jól magát, bár ott van a Szerencsepont, de attól már távolodik.



Az iskola, az ő iskolája az pedig ugye a 7-es ház, az a Mars, az egy egzaltált és arculati Mars, igaz 9-es házas. Tehát annyira nem tud megnyilvánulni, de ettől függetlenül azért mégis csak egy egzaltációs Mars, ez egyrészt a tanárokra nézve azt jelenti, hogy csak nekik lehet igazuk, az iskolára nézve pedig, hogy túl nagyok a követelmények, kiugróan nagyok. Plusz még hozzá jön egy arculat is, tehát ezek bizony 100 %-os követelmények egy mínuszos gyerektől, azért az elég durva. Ráadásul ott az iskola jelölőjével együttáll a Plútó is, tehát látszik, hogy a kérdező ott tartja a rögeszméjét, rá van kattanva erre a kérdésre.
Azt állapíthatjuk meg ebből, hogy egyértelműen túl sok a kisfiúnak ez az iskola vagy az osztály és mivel úgy is mélyponton van, érdemes lenne kicsit több pihenést, vitamint, játékokat beiktatni.



Ugye az iskola miért lehet túl sok? Hát kiemelt óraszámban, két tanítási nyelvű osztályban 6 évesen. Tehát ezt nem csoda, hogy nem bírja. Ráadásul ugye nem nagyon foglalkoznak vele, mert ha megnézzük az a Mars ott a Bakban teljesen közömbös a Nap iránt, tehát a kisfiú iránt. Abszolút nem foglalkoznak vele, csak rögeszmésen gyűrik a saját céljaikat, ugye ezt is jelenti ott a Plútó. A szegény gyerek meg kimarad, lemarad, ugye ez a fall, tehát bukik, zuhan, persze, hogy rosszalkodik. Valószínű, hogy mindenképpen egy másik iskola lenne jó, amit találnak, ahol sokkal kevesebb elvárás lenne, az nagyon jót tenne neki.

Ugye honnan tudjuk, hogy milyen lenne egy következő iskola? Na most itt van egy nagyon érdekes kérdés, hogy az elforgatott 3-as házat nézzük új iskolának vagy az eredeti 3-as házat? Én azt mondanám tapasztalatok alapján, hogy ha birtokos esetben neki már van egy iskolája, akkor az elforgatott 3-as ház lesz, de amennyiben még keresünk egy akármilyen új iskolát, az bizony a sima 3-as ház lesz. Ha itt a sima 3-as házat megnézzük, akkor az egy Hold, Rákban kezdődik ugye a 3-as ház, annak az ura a Hold, az a Hold pedig egy peregrin, 12-es házas. Mondjuk nem túl erős iskola lenne, ez is tény, de az is igaz, hogy nem bántanák. Miért nem, mit látunk? Mert az a Hold az a Kosban van már és ott bizony egzaltált a Nap, tehát ott pont, hogy nagyon kiemelnék a kisfiút. Persze az is kérdéses, hogy ez annyiban jó lenne-e, hogy ha a kisfiú egy romlásban lévő jelölővel rendelkezik és őt egzaltálják a másik helyen, akkor viszont nagyon sokat fognak várni tőle, ott meg az lesz a baj. Itt az a baj, hogy nem foglalkoznak vele, ott meg az lesz a baj, hogy túlságosan sokat fognak vele foglalkozni. Kérdés, hogy melyik a jobb megoldás, de ez mondjuk még nem egy konkrét iskola, tehát itt sok függ attól, hogy milyet talál anyuka.



Ha ugyanebben az iskolában egy másik osztályba menne, azt hogyan tudjuk megnézni? Miután a 7-es háznak nincsen almutenje, ezért úgy gondolom, hogy ez a következő ház lehetne. Tehát nem következő iskola, hanem következő osztály ugyanebben az iskolában és az egy Jupiter lenne, amely Jupiter sajnos ugyanúgy fall-ba tenné ezt a Napot, romlásba. Ugyanúgy nem foglalkoznának a kisfiúval vagy éppen, hogy nem szeretné kifejezetten.

Annyi volt a visszaigazolás, hogy végül ez a kisfiú nagyon sokat fejlődött és tanult, de az iskolai szabályok merevsége ellene dolgozott, továbbra sem tudott alkalmazkodni, és ez hiába okozott másoknak is problémát, itt az adott esetben, adott gyereknek ez rosszabb volt. Úgyhogy egyelőre azon gondolkodnak a szülők, hogy elköltöznek amúgy is, és akkor egy másik iskolába íratnák be a gyereket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése