PÉLDAKÉPLET - Mit akar az exem?

Részlet "Kérdezd a csillagokat! - Bevezetés a kérdőasztrológiába" c. újonnan megjelent könyvemből.
További részletek és megrendelés: 
Undergroundbolt

A háttér: az elmúlt 3 évben átélt a kérdező egy nagy szerelmet, de bonyolult volt a kapcsolat és mire szabad lett volna a férfiú, kiszeretett a kérdezőnkből és ezért tavaly befellegzett a kapcsolatuknak. Aztán volt a pasinak egy hirtelen jött nagy szerelme, akivel mégsem jött össze és újra jelentkezett a kérdezőnél a szakítás után egy jó fél évvel levélben és összezavarta a kérdezőt, ezért kérdezte azt, hogy mit akar tőle.


Nézzük akkor meg először az érvényességet: az óra ura a Hold, az Ascendens ura a Jupiter. Nézzük meg, hogy mi a kapcsolat közöttük: hát a Hold a Jupiter triplicitásában áll, tehát ez adja az érvényességet.




Konsziderációk vagy tiltó jelek: Mars vagy Szaturnusz a 7-es vagy 10-es házban nincsen, illetve Mars van a 7-es házban, ezt nem vesszük annyira komolyan, mint a Szaturnuszt a 7-es házban. Illetve Hold- Merkúr kvadrát vagy oppozíció sincsen, nem korai, nem késői a képlet.

A jelölők: a kérdező egy Jupiter, a társura a Hold. 
A kérdezett az pedig érdekes lesz, mert ugye itt most exről van szó és az alapjáraton a Szaturnusz lesz. Tehát megnézzük, hogy mi van a Szaturnusszal, de ha arról lesz majd szó, hogy esetleg felújulhat-e a kapcsolat, akkor az már a 7-es ház ura lesz, a Merkúr.

Hát akkor nézzük a kérdezőt, aki egy terminus szerinti Jupiter, tehát azért úgy van egy kis ereje, bár nem sok, de sarokházban van, végül is tudja vinni a dolgait, van elég ereje. Viszont retrográd, ez levesz az erejéből, tehát azt mondanánk, hogy úgy néz ki, mintha bírná, de tulajdonképpen egyre kevésbé bírja a mindennapokat, illetve ezt a helyzetet. A Holdja az pedig a Kosban van és ott teljesen peregrin, de az is sarokház csúcsán van, magyarán a mindennapokban nem lehet rajta észrevenni, hogy problémás számára ez a helyzet, de igenis van problémája. Ráadásul oppozícióban is vannak. Ez azért fontos, mert ha az ember jelölői oppozícióban vagy kvadrátban vannak egymással, akkor ez azt jelenti, hogy egy belső ellentét, egy belső konfliktus van benne, mást akar az esze és mást akar a szíve, majd mindjárt megnézzük, hogy mit akar.



Ugye mondtuk, hogy a kérdezett a Szaturnusz lesz alapjáraton. Na most az a Szaturnusz az egy arculat szerinti Szaturnusz sarokházban, tehát ő is úgy van, hogy hát nincs olyan sok ereje vagy képessége a dolgok elintézésére, de mégis úgy tűnik a mindennapokban, hogy igen, erősnek mutatja magát, de ő is retrográd, tehát koránt sincs annyi ereje, mint amit mutat, nagyon hasonló a kérdezőnkhöz. Viszont a retrográdság speciális esetben azt is jelenti, hogy az adott dolog megkerül, visszatér. Exeknél tipikusan, ha retrográdok, akkor felbukkannak, visszatérnek. Persze ez még nem garantálja azt, hogy újraépül a kapcsolat, csak azt, hogy jelentkezni fog az illeti, ahogy hát be is igazolódott, mert a kérdező mondta, hogy írt neki az ex partnere. Tehát igen, megkereste, retrográd Szaturnusz: visszatér az ex.


Nézzük meg akkor, hogy hogy éreznek egymás iránt. Az a Jupiter ott a Mérlegben az bizony egzaltálja a Szaturnuszt. Most ugye a Szaturnusszal fogjuk összenézni, mert hogy momentán az a helyzet, hogy ő ex és arculata is van, tehát nagyon odavan ezért a pasiért. A Holdja az viszont nagyon érdekes, ha megnézitek, a Hold sorában a Szaturnusz fall-ban van, tehát a Holdja pedig ejti. Ez mit jelent? Hogy lelkileg bár nincs szüksége rá, ejti szó szerint, de a mindennapokban igenis nagy szüksége lenne rá. Itt van a konfliktus, amit rögtön láthatunk, hogy kell is neki, meg nem is, de nagyon, meg nagyon nem. Tehát egzaltálja és ejti. Az egzaltáció ellentéte ugye a fall, a bukás. Amennyire kell neki egyik oldalon, annyira nem kell neki a másik oldalon, annyira elutasítja. Úgyhogy ez egy nagy belső konfliktus, amit láthatunk is az oppozícióval.

Hogy van az ex vele? Na most exünk exként úgy van, hogy a Jupiter uralma alatt áll, sőt még a triplicitásában is, tehát ő neki is nagyon kell a kérdezőnk. Tehát nem véletlen, hogy jelentkezett, nagyon szeretné felújítani a kapcsolatot. No de ugye itt jön az a probléma, ami az exekkel egy komoly probléma, hogy ha arról van már szó, hogy fel is újítsuk a kapcsolatot és csak a Szaturnusszal tudja a kérdező elérni ezt, akkor ez azt jelenti, hogy a kapcsolat a régi módon fog alakulni. Tehát ugyanazok a hibák elő fognak jönni előbb-utóbb és ugyan amiatt szakítani fognak, amiért első alkalommal is szakítottak. Igazi újrakezdés csak a 7-es ház urával lehet, amikor is az azt jelenti, hogy teljesen új alapokra helyezik a kapcsolatot és akkor elindulnak egy teljesen új irányba és akkor az már sikeres is lehet.


Na most itt azt látjuk, hogy ugye egymásért, tehát azért van oda a kérdező is, mert hogy már nincsenek együtt és a kérdezett pasi is azért van oda a kérdezőnkért, mert már nincsenek együtt, de ha együtt lennének és azt bizony a Merkúr jelöli, abban a pillanatban a Jupiter hát triplicitásban tartja ezt a Merkúrt, a Hold pedig terminusban, tehát visszaesne az érdeklődés, azért ez nagyon érdekes. Vannak ilyen csiki-csuki kapcsolatok, vagy ez a tipikusan „ha nem lehet az enyém, akkor vagyok oda érte”, tehát ha elveszítettem. Ha megvan, akkor meg hát így jó, hogy van, de nem vagyok oda érte. Vannak ilyen emberek, akik így működnek és itt nagyon úgy látszik, hogy mindketten így működnek, mert ha megnézzük a Merkúrt, annak a sorában abszolút nincs ott a Jupiter. Tehát amikor együtt vannak, ő neki abszolút nem kell a kérdezőnk, csak a Holdjáért van oda, tehát egzaltálja és triplicitásban tartja, ami azt jelenti, hogy a gondoskodásáért, az anyáskodásáért van oda, de egyrészt a Hold nincs oda annyira a Merkúrért. Másrészt meg itt van ez a túlértékelés, hogy ha a Merkúr, a 7-es ház ura ennyire túlértékeli a Holdat, konkrétan felértékeli 80+60= 140 %-ra azt a Holdat, az a Hold pedig nem tud semmit nyújtani, csak egy 0 %- ot, hát akkor abból nagy csalódások lesznek.

Innentől kezdve látszik, hogy igazából a kapcsolat megújításának nincs létjogosultsága, mert nagy pofára esés lenne belőle szó szerint. Viszont ha azt nézzük, hogy a Szaturnusszal, mint régi kapcsolattal lehet-e valami, az látszik, hogy a Jupiter és a Szaturnusz között nincsen fényszög. Ami van fényszög, az a Hold és a Szaturnusz között van, az egy közeledő fényszög, elvileg azzal még lehet valami, de tapasztalat szerint azt láttam, hogy ha egy kapcsolatban csak a Hold kapcsolódik, főleg ilyen exeknél, akkor az általában azt jelenti, hogy van 1-2-3, akármennyi búcsú éjszaka, de annál nem nagyon több. Tehát nem fog realizálódni magyarán a mindennapokban ez a kapcsolat újra.

Úgyhogy ezt lehet mondani, tehát a „Mit akar az exem?” kérdésre a válasz igazából az, hogy hát a kérdezőt akarja momentán, de miután retrográd, ugyan feltűnt, de azt is jelenti a retrográd, hogy meg-meggondolja magát az ember, bárkire is vonatkozik, az azt jelenti, hogy az ex is meg fogja magát gondolni és majd amikor egyébként az égen is a Szaturnusz direktbe fordul, az ex el fog tűnni. Így szokott lenni ezekben az időszakokban. Illetve azt láthatjuk, hogy a kérdezőnk, mint Jupiter is ugyanúgy retrográd. Tehát ő sem tudja, hogy mit akar, még ő is meg fogja gondolni, amit most szeretne az exével, az már lehet, hogy teljesen az ellentétére fog fordulni a végére, úgyhogy ez azért nem életbiztosítás arra, hogy feltétlenül újra kellene kezdeni a kapcsolatot, de a rövid válasz akkor is az, hogy a pasi éppen a kérdezőnket akarja. Aztán majd döntse el a kérdező, hogy mit kezd ezzel a szituációval.

A Hold- Szaturnusz közeledő trigon egyik megfejtése az, hogy a kérdező utólag hozzáfűzte, hogy terveznek egy nyaralást nyáron, ahova elvileg együtt mennének. Erre mondtam, hogy ilyen alkalmi dolgok lehetnek a Holddal és meglátjuk, hogy mi lesz a vége.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése