TI KÉRTÉTEK - Robbie Williams

Határozottan ellentmondásos figura, van aki imádja, van aki fanyalog rá, ezért is próbáljuk meg értelmezni a horoszkópját. Robbie 1974. február 13-án született 17:40-kor Stoke -On-Trent-ben, Angliában. Sajnos ez az adat bizonytalan forrásból ered (C besorolású), így mi is csak úm. hipotézisként tudjuk felfogni.

Ezzel az adattal egy Oroszlán végi Ascendenst kapunk, miközben maga Robbie egy tipikus Vízöntő is egyben. Polgárpukkasztó, nehezen beilleszkedő, különc.

Az Oroszlán Ascendenst alátámasztja egykori tanára visszaemlékezése: Williams nem volt mindenki kedvence, néhány tanuló egy kicsit nagyképűnek és törtetőnek tartotta. De feltétlenül kitűnt abban, hogy a játékok nagy részében részt vett. Meglepődtem, amikor később a Take That-ben láttam, mert én úgy emlékeztem rá, mint egy 9 éves kövér kisfiúra.”



Mint láthatjuk a képletében az Oroszlán Asc ura a Nap együttáll a Descendensével, így bizony oppozicióba kerül az Ascendenssel magával. Ez ilyenkor azt szokta jelezni, hogy a szülött saját maga ellensége lesz, persze általában tudattalanul - úgy viselkedik, hogy azzal kárt okoz magának, állandóan konfliktusba kerül a környezetével.

A másik, ami rögtön feltűnhet, hogy az I. és a 12.háza ugyanabban a jegyben kezdődik, az Oroszlánban, ami így önsorsrontásra utalhat.

Az énekes különböző mentális problémákkal küzd hosszú évek óta, önbecsülés-problémával, alkoholizmussal, kábítószer-problémákkal. Egyszer nyilvánosságra hozta, hogy Elton John segített neki 1997-ben, szólókarrierjének kezdetén. Elton John vitte őt be egy klinikára, hogy kezeljék a drogproblémáját. 2007. február 13-án Williams bevonult az Arizona állambeli Tucson rehabilitációs klinikájára, ahol antidepresszáns gyógyszerrel kezelték, stb. Itt tettenérhető nemcsak a romlásban levő születési uralkodója, hanem a Skorpió Holdja is, ami végletes érzelmekre indíthatja és végül romlásba kerül az is.

 A Vízöntő Napú, Oroszlán Ascendensű embereknél néha megfigyelhető ez a fajta önbizalomhiány, és az ebből fakadó túlkompenzálás. Ezen túl a Tüzes elemű Ascendens ad neki egy fajta kiáradást és merevséget, azaz szereti kitalálni, hogyan legyenek a dolgok, de ha nem úgy vannak,akkor nagyon tud szenvedni. Viszont összesen ez az Oroszlán Ascendens, ami a Tűz jegy életörömét adja neki, szóval nem csoda, hogy ez kicsit kevés ahhoz, hogy igazán optimistán tekintsen a dolgokra.

A kiáradást alátámasztja a Levegő jegyek dominanciája is a képletében.    A Levegő elem a szangvinikus temperamentum, izgő-mozgó, kommunikatív, aktív, nagyobb a társasági igénye. Mozgékonyságot jelez mindenben, alkalmazkodást. A Levegő könnyen megközelíthető, de arra törekszik, hogy szétszóródjon. Enyhe izgatottság, de csak felszínesen. Plusz a képletkontúrjában a NY-i térfél a dominánsabb nála, azaz inkább mások felé forduló, mások elismeréséért áhítozó személyisége van.

Mikor 2006-os kiválása után 3 évvel újra csatlakozni akart a Take That-hez ezt mondta:
„Leginkább az ütött szíven, ahogy bolondoznak egymással. Ez a legjobb az egészben, ha egy bandában vagy. Amióta eljöttem a Take That-ből, mindig is egy bandához akartam tartozni. Sokat voltunk együtt a nyáron. Csodálatos volt. Mindannyian érettebbek lettünk, amióta szétváltunk. Boldogan mondhatom, hogy a félreértések elmúltak. Ennek örömére tetováltattam a Take That jelet a jobb karomra. Büszke vagyok arra, hogy ismerem őket és büszke vagyok arra, hogy a csapatban lehetek."


A Levegős jegyek szeretnek ismerkedni, társaságban lenni, talán ezért is tartott sokáig amíg megtalálta a párját, Ayda Fieldet, akivel 2010-ben házasságot kötött, és aki azóta három gyerekkel ajándékozta meg (ez azért furán illik a róla kialakított fenegyerek képbe). De hát az az Ascendens úr azért odavan a VII.h.uráért, és a gyerekekért is bizonyos fokon. 


Jó kérdés, hogy vajon emellett mi indokolja a hatalmas (bár hullámzó) sikereit és a közönsége ambivalens viszonyulását hozzá. 

Érdekes módon rögtön erre egy jelzés, hogy az Ascendense a Regulus állócsillaggal áll együtt! Ez kivételes állás: A Regulus az Oroszlán csillagkép legfényesebb csillaga (α Leonis). Neve jelentése "kis király", másik elnevezése Cor Leonis, az "oroszlán szíve". A Regulus Ptolemaiosz szerint Mars és Jupiter természetű, benne van egyfajta kicsit erőszakos fölívelés is, de jó szándékkal a Jupiterrel együtt.

Ha az asztrológiai képletben a Regulus együtt áll valamelyik égitesttel, központi, vezetői, irányítói szerepkört jelent. Az illető nagy hatást gyakorol környezetére, ami királyi felelősséggel jár, hiszen a negatív energiák rombolnak, a pozitív energiák építenek. Nagy emelkedést biztosít, sikereket hoz, vezető pozícióba segít, nagy hatalomvágyat ébreszt, de mindez veszéllyel is járhat, a rendkívüli emelkedést bukás is követheti. Hódítók, népvezérek, királyok horoszkópjában kiemelkedő szerepet szokott játszani. A Regulus az Oroszlánnak a „legoroszlánabb” része, abszolút az anyagi előremenetel, a királyok csillaga, így is hívták. Királyi csillag, emelkedés, hatalom, erő, minden siker, abszolút ezekkel társították mindig is a Regulust.

Ezzel együtt,megpróbálja kiszolgálni a közönségét (mivel az Ascendens ura a VII.h.uralma alatt van). 

"Annyira izgatott vagyok, hogy kijött a 9. albumom. Nem is jöhetett volna jobbkor – 20 éve vagyok a pályán és éppen egy új kalandban veszek részt a Take That-tel együtt. Köszönet a rajongóimnak, akik hosszú évek óta támogatnak – bámulatosak vagytok!"


Talán ezért a sok feldolgozás az életművében és a próbálkozások, hogy mi jön be a közönségnek. A X.  háza mint karrierház is vegyes képet mutat: a ház ura a Vénusz egy peregrin Vénusz, viszont a benne álló Mars vegyes méltóságű: először triplicitása van, aztán exilje (azaz romlása). Vagyis van egy sikeres felívelés minden projektjében, aztán lejjebb száll a lelkesedése, és valami újba kell fognia. Illetve pl. Amerikába sosem sikerült igazán betörnie brit zenész létére, míg mondjuk a világ egy jelentős részén sikert sikerre halmozott. Amit azért elősegít a X.házban álló Szerencsepont is. 

A vagyonát is hatalmasra becsülik, vagy 90millió £-ra, de mivel a 2.háza nem mutat nagy pénzeket, valószínüleg inkább befektetései vannak (pl. szülővárosának focicsapatába) és köztudottan ingatlanai Los Angelesben és Angliában (a 8.h.ura a Jupiter együttáll a születési uralkodóval, és ez a Jupiter megegyezik az 5.h.urával is - szórakozás, sport). Az ingatlant pedig a IV.ház ura a vegyes triplicitásban levő Mars és Hold jelzi - bár ezek aztán romlásba kerülnek, kérdés később majd mit érnek ezek az ingatlanok?). Egyébként a IV. és 9.h. ura ugyanaz a Mars, ez utalhat arra, hogy 2006-tól inkább Los Angelesben él, mint Angliában. 

A Napjával együttálló Jupiter utalhat a jótékonysági tevékenységeire is. Főleg, hogy a Jupiter is vegyes triolicitású a Vízöntőben, azaz elég sok ügyet és szervezetet támogat, de csak azokat amik megérintik őt (születési uralkodóval való együttállás). 

Érdekes lehet még a közönség reagálása rá: a VII.ház ura a terminus szerinti Szaturnusz, benne áll a romlásban levő Merkúr, és a házcsúccsal  (a Descendenssel) együtt áll a Nap és a Jupiter. Ez így elég vegyes képet mutat a népszerűségéről: egy terminusban, egy triplicitásban és két romlásban levő bolygó mutatja. Vagyis ezért oszolhat minimum kétfelé a viszonyulás felé: vannak akik eléggé rajonganak érte, szeretik évek, évtizedek óta amit produkál, és vannak (pl.mint én) akik soha ki nem állhatták. 
A Szaturnusz ráadásul inkább a Merkúrért rajong (ami lehet a pénze vagy a tehetsége  2.h. ), a Merkúr és a Nap a szórakoztatóipari munkájáért ill. az akotásaiért (5.h.ura Jupiter, bezárt jegy Szaturnusz), a Jupiter őmagáért (kombuszta Jupiter az Ascendens urától).

Nem véletlen, hogy többféle stílusban is kipróbálta már magát: pop · dance-pop · rock · hiphop · swing · R&B. Az 5.háza ugyanis  kétrészes, van egy bezárt jegye, plusz a Nyilas, amiben kezdődik változó/kettős jegy, és a bezárt jegy ura a Szaturnusz is egy változó/kettős jegyben van az Ikrekben - innen a sokszínűség a zenei karrierjében.


Szóval mindenképpen egy ellentmondásos figurát ismerhetünk meg a személyében, akiről igazán majd az utókor fogja eldönteni, miben és mennyire is volt tehetséges!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése