TI KÉRTÉTEK - Drew Barrymore

A "Ti kértétek" szavazás másik győztese Robbie Williams mellett Drew Barrymore lett, így most születésnapja alkalmából az ő képlete kerül sorra.
(Culver CityKalifornia1975február 22. –)

Drew is, mint Kurt Cobain is, Víz dominanciával rendelkezik. Az ilyenek emberek ha nincs mellette kiegyensúlyozó elem, nagyon könnyen elsodródhatnak a valóságtól., mivel mindent szubjektíven fognak fel, az érzelmi szűrőjükön keresztül. Emellett nagyon érzékenyek, még ha ez nem is jön le mindig róluk. Ez az a nagy becsapás, hogy azt hiszi az ember, hogy ha Víz jegyű, akkor az érzelmei rá vannak írva az arcára, ami egyáltalán nem biztos, sőt a Víz jegyek szokták legjobban elfojtani, vagy legalábbis nem mutatni az érzelmeiket.





A Víz dominanciát már csak azért se láthatjuk rajta, mert az Ascendense és a születési uralkodója is Levegő jegyben van (Ikrek és Vízöntő). Vagyis milyen ő első látásra? Laza, szórakoztató, társaságkedvelő, esetleg beszédes, állandóan nyüzsög. De igazából nem ilyen, hanem flegmatikus, a testi kényelmet keresi, a csendet, nyugalmat, a békét. Érzelmei dominálnak, érzelmi alapon szemlél mindent, szubjektív.  Érzelmi biztonságra törekszik, tele van érzésekkel, de ezt nem mindig lehet róla leolvasni. 
Emellett teljesen hiányzik a Tűz eleme, így az életben az örömöket, a lazítást az optimista hozzáállást nehezen vagy sehogy nem tudja elérni. Sorsa viszont a praktikus helytállásra szólítja fel a mindennapokban, gyakorlatiasság, anyagi dolgokkal foglalkozás jön mindig vele szemben, miközben neki ezekhez szinte alig van érzéke, ő csak lebegne az érzelmek árján, illetve  a lelkiség és a spiritualitás lenne neki a  fontos. A kitartás is hiányzik belőle, inkább gyorsan belevág dolgokba, majd ha már nem teszik neki az adott helyzet gyorsan odébb is áll (kardinális és változó jegyek dominanciája). Vagy elsieti, vagy eltétovázza a dolgokat, ez is benne van a  jellemében.

Ez is belejátszhat a saját bevallása szerint 50 pasiba akivel valaha kapcsolata volt, a 3 férjbe és megszámlálhatatlan élettársba. Hiszen eleve a VII. háza is változó, azaz kettős jegyben van, Nyilasban, és annak az ura a Jupiter uralomban a  Halakban (ami szintén kettősjegy). Vagyis annyi partner lehet még életében amennyit csak akar. Csak éppen nem fognak neki sokáig kitartani a kapcsolatai, egyrészt mert nincs benne szilárd jegy, másrészt mert sajnos igazából a partnerei nem őt szeretik, nem őbelé szeretnek belé, hanem a karrierjébe vagy annak egy részébe (VII.h.ura a X.h.bezárt jegyének urát szereti, és az Asc.urát romlásba teszi). Igaz, Drew sincs oda értük, jobban izgatja a pénzük és a saját karrierje (Asc.ura a 8., 9., és X.h.urát szereti elsősorban). Emllett azért a Hold-Mars opoziciójával elég veszekedős alkat is lehet, ezt akár a partnerei is megtapasztalhatják sokszor.

Tehát inkább magával foglalkozó, és szeret kiállni a világ elé, azért nemhiába lett színésznő. Viszont a karrierháza érdekesen alakul: a X.házban van egy peregrin Nap, az ura pedig egy romlásban levő Szaturnusz - viszont ott áll még benne egy uralmi Jupiter és egy egzaltált Vénusz a bezárt Halak jegyében.
Ezek mutatják egyfelől hihetetlen karrierjét, ami már 7 évesen elkezdett, hogy saját cége van, illetve a divatvilágba is betört kozmetikumokkal is. Másfelől voltak mélypontjai is a függőségi problémái miatt.

Nézzük a függőségeket! A 12.házhoz tartoznak az "eltorzult életörömök", azaz a függőségek (cigi, pia, kábítószer). Drew 12.háza a Bikában kezdődik, az ura a Vénusz egy egzaltált Vénusz a Halakban. Már az egyébként, hogy a az I.és 12.házának semmi köze egymáshoz mutatja, hogy a függőségi problémái alavetően nem teszik tönkre az életét, hisz sikeres karriert mondhat magáénak és töretlenül ível fölfele. Mivel egzaltált bolygó jelzi, ezek a kilengések valószínüleg csak időszakosak nála, de aztán akkor drasztikusak. Ha a 12. ház egzaltációs urával találunk erős jelzést, ez nem rendszeres, de nagy mennyiségű kilengést mutat, például ritkán nyúl kábítószerhez, vagy iváshoz, vagy evéshez, vagy szerencsejátékhoz, de akkor aztán tarol. De ez is főleg fiatalkorában volt jellemző rá. A másik jelzés erre az, hogy az 5.h-nak az ura a Vénusz azonos a 12.házáéval. Tehát itt tényleg szépen látszik, hogy az életörömök, a szórakozásból kezdett dolgok válhatnak nála függőséggé. Viszont a függőség háza a X.házba a karrierbe fut bele, egyrészt amiatt kezdett el inni, drogozni ez igaz, de azokat a tapsztalatait fel is használja a filmjeiben. 



Amire ráerősíthet az, hogy a születési uralkodó Merkúrja hanyatló házban van, 9.h., így valószínüleg soha nem azt érezte, hogy ő irányitja a sorsát, szerinte mindig mások dönthettek a feje felett, mint az édesanyja, aki gyerekként színészkedni küldte, és akivel állítólag rossz a viszonya, bár a képlet szerint nagyon is kedveli. Ám tény és való, a Szaturnusz ami a képletben az anyját mutatja alapvetően, az együttáll Drew Holdjával a  Rákban, és teljesen tönkre is teszi. Ezért érezhette Drew szörnyűnek a gyerekkorát, miközben ha az anyja nincs, talán sosem fut be ekkora karriert és nem kerül 7 évesen az E.T.-be. Igaz az anyja tényleg nem őt, hanem a lehetséges karrierjér helyezte figyelmének középpontjába, és nem izgatta, ha ez lelkileg tönkreteszi a lányát. Ezt alátámasztja az is, hogy az anyja jelölőjével a Szaturnusszal együttáll az arab pontok közül a Hivatás pontjával.

Akármilyen színészdinasztiából származott is, a kellő lökés nélkül nem indult volna meg (és itt jön be megint a hanyatló házas születési uralkodó). De itt látszik meg a Víz eleműek abszolút szubjektivitása  mivel ő lelkileg rosszul érzi magát az anyja által, ezért az anyja gonosz és csak rosszat akar neki szerinte.

Ami még érdekes jelzés a képletében a pénzügyei, amiről nem sokat olvashattam,de mivel itt nagyon vegyes jelzések vannak, valószínüleg hol dúskál a pénzben hol pedig majdnem mindenét elviszik a kiadásai.
Illetve a másik ilyen érdekes téma a biszexualitása, amit fennen hangoztat, de igazából a képletében nincs rá határozott jelzés, csak egy Uránusz álldogál az 5.háza végén,amely talán némi kísérletezgetésre időnként ráveheti. A képletet nézve kicsit olyan érzése van inkább az embernek, hogy az Ikrek/Vízöntőnek csak a  szája jár....

Nézzük az állócsillagokat!
Bellatrix az Ascendensen. veszekedés, ellenségeskedés, elszenvedett csalások, hamis dolgok, becsapás. Ha a Bellatrix egy nő képletében erős akkor fecsegő és házsártos lehet, hangja kemény, magas, metsző.
A Holdjával a Castor áll együtt, amely gátlásosságot, érzékenységet, önbizalomhiányt, okkult érdeklődést, esetleg földöntúli képességeket adhat.
A Formalhaut a Nappal szétszórt, könnyen befolyásolható rossz környezet által , nyereség örökségből, de a jó számára nem termékeny.
A Scheat a Vénuszával megerősiti a rossz környezetet, sajét tetteitől szenved.
A Sirius a Szaturnuszával viszont végre jót is hoz: állhatatos, visszahúzódó, diplomatikus, igazságos, magas állás barátok révén, jó az otthonhoz, ajándékok, örökség lehetősége.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése