Kvartál horoszkóp



A kvartál horoszkópban, amit a tavaszi nap-éj egyenlőségre, azaz a Nap Kosba lépésének pillanatára állítunk fel, a következő látható: az Ascendens   változó jegybe esik (Halak) tehát a mundán előrejelzés félévre fog szólni. (Ha kardinális jegybe került volna, akkor negyedévre, ha szilárd  jegybe, akkor egy teljes évre adna előrejelzést).

Látszik, hogy milyen körülmények közt született (Halak Merkúr romlásban) mert már az időpontjában sem tudtak megállapodni még az asztrológusok sem! Volt aki Halak és volt aki még Vízöntő Ascendenst állapított meg.




Az Eumet.hu adatai szerint:
Csillagászati értelemben a tavaszi nap-éj egyenlőség idején kezdődik a tavasz, azaz akkor, amikor a Nap az egyenlítő felett delel. Ez nagyon jól számolható. Percnyi pontosan lehet tudni, csillagászati értelemben mikor kezdődik a tavasz, de még az sem jelenti attól a perctől az időjárás gyökeres változását.

2020-ban ez az időpont március 20., 3:50:46 UTC (magyar idő: 04:50:46)




Úgyhogy vegyük mi is ezt a hivatalos adatnak. Márpedig akkor már épp csak de a Halakban járt az Ascendens. Igy Kalo Jenő tanár úrnak van igaza, aki szintén Halak Ascendensre állitotta fel a képletet. Ami tulajdonképpen kedvező, hisz a Halak változó jegy révén csak fél évre határozza meg az ország eseményeit.

Segítségképpen: az Asc. az ország általános hangulatát, a Hold a népet, az Nap a vezetőket,  jelöli. Az ország pénze a 2.h., a média a 3.h., időjárás, mezőgazdaság 4.h., gyerekszületések, iskolák 5.h., munkaügy, egészségügy 6.h., külföld, az ellenségek házasságok, válások 7.h. a halálozások és az adók,8.h. a külföldi kapcsolatok, felsőoktatás, 9.h. a kormány, 10.h. a parlament, 11.h.távolabbi külföld ill. bűnözés12.h.
Lehet szemezgetni!


Mit látunk rögtön?

A mostani tavaszi előrejelzés szerint ugye eleve a Halak Ascendens egy hidegebb, nedvesebb,  változékonyabb félévet is jelöl. A Merkúr a szeles időket, a Neptun még nedvesebb, párásabb időket jelöl. Ráadásul a IV.h. is Ikrekben van ami Levegős jegy nedves, meleg időt ígér. A Nap viszont szintén az I.házban egzaltációban van, így azért lesznek melegebb naposabb időszakok is, de arányaiban kevesebb.


Az 1. ház mundán asztrológiában jellemzi az embereket, az ország általános állapotát, azaz jelöli magát az országot és a népet.
Jupiter az Asc.ura romlásban van, vagyis az ország hangulata elég romló. Ráadásul ún. "ostromlott állapotban" van a Mars és a Szaturnusz közt. Plusz a Plútó is ott van, azaz az emberek rögeszmésen rá vannak kattanva egy témára, és nagy tömegeket érint a dolog.

Ezt alátámasztja hogy a Hold mint a nép jelölője a 12.sötét házban van, vagyis depressziós és bezártnak érzi magát. Kevés mozgástérrel rendelkezik, nemigen tudja kiélni magát ebben a fél évben. És mivel a Hold a nép jelölője a mundán képletekben ez főleg a népre lesz igaz. Mozgásterük sajnos alig lesz.
 A vezetők, akiket a Nap szimbolizál, és mivel pont a Kos jegyébe lépésre állítjuk fel a horoszkópot, a Nap ebben a jegyben egzaltált, és ráadásul sarokházas is, azaz a kormány a nép vezetői felindultak lesznek, esetleg túl sokat is képzelnek magukról és ehhez cselekvési terük is lesz.

A Merkúr az Asc-en, mint a kommunikáció, a média hírek jelölője nagyon rosszul áll, romlásban, viszont előtérben, vagyis  a következő félévben sem nagyon hihetünk a híradásoknak és kezeljük fenntartással őket.

A Föld elem dominanciája azt jelzi hogy praktikus gyakorlatias dolgokkal vagyunk elfoglalva, és kissé melankolikus a közhangulat.
Viszont a kardinális dominancia meg azt jelzi, hogy nagy a tettvágy és menni akarás.
A K-i térfél a hangsúlyosabb az ország bezárkózása és önmagával foglalkozása.

6.h. ez a ház jelöli a mundán (politikai) asztrológiában ált. a munkalehetőségeket, a munkásosztályt, a társadalombiztosítási formákat és a járványos megbetegedéseket is.

Most elsősorban a járványhelyzet szempontjából nézzük a képletet.
A 6.h. az egészségügy a Rák jegyben kezdődik, annak ura a Hold, ami megegyezik a nép jelölőjővel: peregrin a Vízöntőben (de ura után javul), és a sötét 12.házban van, szerencsére a hanyatlóházas helyzet miatt jóval kisebb erővel nyilvánul meg, viszont szilárd jegyben azt jelzi, hogy nem tűnik el hamar.... Ez egyrészt jelenti, hogy a járvány, a megbetegedések nem lesznek olyan számottevőek, de azt is, hogy mégis nagyban befolyásolja a nép hangulatát, helyzetét és életét. Plusz a karantént a korlátozásokat is jelzi a 12.házban ebben a félévben (okt.vége őszi nap-éj egyenlőségig).
Sajnos ez a munkalehetőségekre is igaz,  mivel  a Hold peregrin így sajnos ezek a helyzetek is inkább stagnálnak úgy-ahogy evickélnek csak, habár a közhangulat és a szigorú szabályok némi segítséget nyújtanak.

A 6.házban van bezárt jegy is az Oroszlán, amelynek ura a Nap a Kosban eleve egzaltált és az I.házban van. Ez sokkal sikeresebb terület, de szem előtt is van, azaz időnkénti kiugró mennyiségeket jelenthet akár egészségügyi területen (fellángolást), akár munkaügyileg időnkénti sikeresebb időszakokat vagy szakmákat.



Nézzük a halálozásokat:
A 8.h.a nemzeti tragédiák, katasztrófák, a halálozási statisztika és a halálozással kapcsolatos szolgáltatásokat jelenti.
8.h. Mérleg, ura a Vénusz a Bikában 2.h-ban uralmi pozícióban. Ez egyrészről jelentheti azt is, hogy azért a halálozások száma aránylag magas lesz az átlaghoz képest, de mivel uralmi bolygó és jóindulatú és követő házas (50%-san működik csak) ezért talán nem jelent olyan tragikus eredményeket.

A 12.h. mint elzártság a Bakban kezdődik, benne bezárt jegy a Vízöntő. Ura a Szaturnusz ami a csúcsán áll uralmi pozícióban vagyis a korlátozások továbbra is erősek lesznek.



Ha az élet élvezetét nézzük az 5.h.-t, akkor az is a peregrin Hold, vagyis nem nagyon fog működni, úgymint gyerekszületések, iskolák 5.h. (l.iskolák bezárása, ballagások elmaradása, érettségi nehézkes megtartása). Szóval ez az év nem a szórakozásról és nem a nyaralásokról fog szólni (vendéglátás nehézségei).

Érdekes, hogy a 9.h.  külföld ura a Mars és a 2.h. (az ország anyagi helyzete) ura is, egy egzaltált Mars Jupiterrel együtt, azaz a idegenforgalom, külföldi kapcsolatos és anyagiak nem állnak olyan rosszul, mint gondolnánk.

És a Vénusz is méltóságban áll a Bikában (uralmi) úgyhogy a művészetek, a nőkkel kapcsolatos dolgok és készpénzforgalom is nagyon fellendülhet.

Hát valószínűleg ilyen lesz ez a fél évünk kb. szeptemberig bezárólag, de hogy ezt ki hogy éli meg a saját kis életében, az nagyon függ az egyéni horoszkópjától és persze a pozítiv programozástól!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése