OROSZLÁN TELIHOLD


Lehetőség szerint ma tedd szabaddá magad, aktiváld a kikapcsoló gombodat. Ezek a napok őseink életében mindig is pihenőnapok voltak, mert érezték és tudták, hogy ma minden kétszeres erővel hat. Mindez a kiadott és befogadott energiára egyaránt értendő. Megemelni egy poharat ma kétszer annyi energiát emészt fel, mint tegnapelőtt. Cserébe a töltődés energiái is kétszeresen hatnak. Ma Oroszlán Telihold lévén a szív energiái lesznek igazán aktívak. Hiszen az Oroszlán jegyhez tartozik a szív, a hát, a vérkeringés és a rekeszizom.

Holdtöltekor érjük el a felvevőképességünk csúcsát, de szervezetünk gyakran reagál idegességgel erre az időszakra a fokozott Holderő leáradás miatt. Lelkünk ekkor nagyon nyitottan válaszol mindenre. Felszínre jöhetnek elnyomott érzések, gondolatok, melyek megszabadulásra várnak. Ez a nap így a kiürülés napja is. Ezért érdemes minden olyant elengedni magunkból, ami feszültséget, zavart, gátat okoz. Egyszerűen ismerjük fel mi az a dolog/dolgok, ami zavar minket. Szívünk jelzőrendszere segít nekünk ebben. Majd kérjük meg Holdanyát vegye el tőlünk és változtassa át, majd gondolatban ,,postázzuk" el neki mindezt. Ne feledjünk köszönetet mondani neki. A meditációk között találsz Holdmeditációt is, amit most elvégezhetsz.

Gyakorlat: (5-10 perc)
Állj vállszélességű terpeszben és hugyd le a szemeidet. Lazulj és és irányítsd figyelemd a szívcsakrádra. Ha készen állsz, akkor tenyereidet tedd össze szívmagasságban a hátad mögött! Maradj ebben a pozicíóban néhány percig, figyelmed maradjon a szíveden. Előfordulhat, hogy kezdetben többször kell gyakorolnod, míg össze tudod zárni a tenyereidet a hátad mögött. Ezért mindig csak annyira érintsd össze kezeidet, amennyire megerőltetés nélkül sikerül.
Ez a gyakorlat a szívenergiák megtisztítására hivatott. Ha elvégezted a leírt gyakorlatot, nézz rá szellemileg/lelkileg a következő kérdésekre:
Mi az ami a szívemet nyomja?
Kitárom-e a szívem?
Odaadom-e a szívem?
Megszívlelem-e a jótanácsokat-?
Nem kell mindegyik gondolattal foglalkozni, elegendő azzal, amelyik a legjobban tetszik, vagy amelyik megfogott valamiért. Mondd ki magadban a gondolatot, tedd fel a kérdést és figyelj! Figyelj arra, hogy milyen szituációkra emmlékszel vissza, milyen történeteket enged fel a tudatalattid. Menj visszafelé az időben,akár a csecsemőkorodig, nézz rá minden emlékre, ami az adott mondatra reakcióként felbukkan. Ne minősítsd, hogy jól vagy rosszul döntöttél a múltban, helyesen vagy helytelenül cselekedtél-e, ne ítélkezz - szemlélődj csupán! Ha úgy érzed, mindent láttál már, írd le egy papírra, vagy jegyezd meg a szituációkat és azok minden szereplőjét.
Azután helyezd magad kényelembe, akár széken, akár párnán, lehetőleg egyenes gerinccel, majd hunyd le a szemed. Hagyd, hogy légzésed magától megnyugodjon, elcsendesüljön, ne irányítsd, csak figyeld. Amikor készen állsz, jelenítsd meg magad előtt egyesével azokat a személyeket, akik az előbb felbukkantak előtted képzeletben. Gondolatban mondd el nekik, hogy már nem haragszol rájuk és köszönd meg, hogy vállalták a negatív szerepet a tapasztalásodban.
Ölelj meg mindenkit külön-külön és érezd megbocsátás csodás, felszabadító érzését. Ezután idézd visza a szituációkat és csomagold be őket. Lehet egy dobozba, papirba, lufiba, bármibe amibe eszedbe jut. Ezután jelenítsd meg a Holdat. Lásd magad előtt, ahogy teljes egészében ragyog. Tedd fel rá a pakkjaidat és hagyd ott. A Hold ahogy fogyó fázisba lép és csökkenni kezd úgy viszi magával a te rossz emlékeidet is, ami helyén csak megértés és megbocsátás tiszta energiái maradnak.
A szív energiáinak megoldására szolgáló meditációs technikák erősíthetők rózsaolaj párologtatásával, ill. hegyikristály és rózsakvarc jelentésével.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése