A Gyűrűk Ura szereplői asztrológiai szempontból


Ma ünnepli 49. születésnapját Sean Astin - ebből az alkalomból egy régebbi cikkemből idézek, amely a Gyűrűk Ura / és Hobbit-beli Samu szerepén keresztül villant fel vonásokat a személyiségéből.

(1971. február 25. ,Santa Monica, California)



Samu (Sean Astin) 



Sean Astin, amerikai színész, mondhatjuk, hogy a legtökéletesebb választás volt Samu szerepére ( a szerep kedvéért még hízott is).
 "A trilógiával kapcsolatos összes élményemet a Samu szerepére való felkészülés szűrőjén keresztül éltem meg. De azt kell mondjam, hogy a legnehezebb része a trilógiában való részvételemnek a súly felszedése volt és az együttélés ezzel a plusz hájjal másfél éven keresztül....De én lettem Samu!" (Sean Astin) 

 Más dolgokban is hasonlított filmbeli karakterére: 


"Neki más élettapasztalata van, mint nekünk, többi hobbitnak. Mivel családja van. Felesége, Christine és gyönyörű lányuk, Ally is ott volt, akit mi mindnyájan kényeztettünk." (Billy Boyd) 

 Sean hasonlóan vizes jelleggel rendelkezik, mint Samu karaktere, mivel Halak Napja és Holdja van együttállásban. Ez a végsőkig önfeláldozó, szeretteljes, érzékeny, érzelmes alkatot ad. Érzelmeit nem temeti mélyre, gyakran saját magát is meglepve törnek felszínre.

"A legvonzóbb dolog az volt, hogy egy egészen új családot kaptunk, színészek és stábtagok családját. Mindenki annyira közel volt egymáshoz, aztán meg elegünk lett egymásból négy hónap együtt melózás után, és két hétre különvonultunk, aztán visszajöttünk és volt egy boldog újraegyesülés...Aztán újabb négy hónap eltelt és megint elegünk lett egymásból - ez olyan, mint egy nagy család élete!" (Sean Astin) )
 Többnyire magába tekintő, kifelé szubjektív, ezért könnyen megsértődik. Törödő, gondoskodó, érzelmileg ragaszkodó természet, aki rengeteg szeretetet adhat egy megértő társnak. Az Újholdas állás miatt gyerekes rácsodálkozással és izgalommal szemléli az életet. Nyílt és közlékeny, aki spontánul gondolkodik és cselekszik. Élénk és vállalkozó kedvű személyiségével lelkesen veti magát a munkába. Akkor van igazán elemében, ha új ötleteket hozhat a világra, friss projektbe kezdhet, bízva a sikerben.




"Van egy mondás: 'Semmi sem erőteljesebb, mint egy ötlet, amelynek eljött az ideje." (Sean Astin) 
 Nem csoda hát, hogy a forgatáson ő volt az aki kitalálta saját kisfilmjét és le is forgatta - "A kicsi a nagy és a közepes címmel" -, amelyben a stáb nagy része részt vett barátságból és amellyel azóta már filmes fesztiválon is szerepelt. Negatívuma, hogy hajlamos tisztán szubjektív szempontokból megítélni az életet. Ahogy Sean reagálásaiból látni lehet, mindig magából indul ki. De ha valakit megszeret a végsőkig képes ragaszkodni hozzá, s bármit elvisel tőle. Nap-Hold együttállásának uralkodója a Jupiter a Nyilasban van együttállásban a Neptunnal. Ez naivitást, a végletekig jószándékú, joviális, segítőkész embert mutat, aki nem tud rosszat elképzelni a másikról. Nyilasban levő Marsa, Jupitere és Neptunusza emellett még a lelkesedését is nagymértékben megnöveli. (Elég meghallgatni a DVD audiokommentárját, amiben szinte csak az ő hangját lehet hallani. A Vízöntő Merkúrjával viszont elképzelését hosszasan tudja magyarázni, ha kell, ha nem, ki is oktat, hisz ő tudja az igazat.
"- Egyszer Elijah, Billy, Sean és én külső helyszínen voltunk. Már fél órája vártunk a helikopterre, hogy felvegyen minket. Rohangáltunk, kövekkel dobáltuk a fákat és jól éreztük magunkat. Sean vagy 100 méterre tőlünk a helikoptereket irányította. - Integettem a pilótának, hogy lássa hol vannak a többiek. A többiek csak nevettek rajtam, hogy Mr. Bennfentes akartam lenni."(Dominic Monaghan és Sean Astin)


Szaturnusz Vénusza (amely hasonlít Elijah Wood állásához), azt mutatja, hogy bár érzelmei tartósak, kitartása végtelen és nagyon hűséges, érzelmeit mégis nehezen fejezi ki, viszont sok mindent megtesz a másikért, mindig számítani lehet rá.
"Amolyan gyámnak neveztem ki magam mellé. Biztosan akartam tudni, hogy minden rendben van vele." (Sean az Elijah-val való kapcsolatáról) )

Ez Elijah és Sean barátságában így is lett - ahogy mesélik -, habár életük különböző és életkoruk is eltér, mégis egymás leghűségesebb barátai lettek.

"- Sean igazi Samu volt számomra.Állandóan gondoskodott rólam." (Elijah Wood)
"- Mindig a szobában hagyta kulcsát. Majd én intézem, mondtam. Szereztem egy lakatost, bementünk a kulcsért, addig ő tudott beszélgetni, szórakozni. 45 perc múlva pedig hoztam a kulcsát. Mire ő: 'Ó, nagyszerű, köszönöm, köszönöm, hogy elintézted!' Az élet másolta a művészetet, Samu gondoskodott Frodóról filmbeli természetének megfelelően. A kapcsolatunkban én ezt a szerepet vállaltam fel." (Sean Astin)


Az utóbbi években Sean sok kisebb -nagyobb szerepet kapott filmekben, televizióban és videójátékok szinkronzálásában. Emellett politikai pályafutásba is kezdett, Hllary Clinton választási hadjáratát is aktívan támogatta. Samuhoz méltóan hűségesen kitart felesége mellett 1992 óta, és immár 3 szép gyermekkel büszkélkedhetnek. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése