FEBRUÁR



"Kínai tea, jácintillat, kandallótűz és ibolyacsokrok – én így képzelek el egy kellemes februári délutánt."
CONSTANCE SPRY




Hidegen, csatakosan és szürkén köszönt be a február, amely csak a legkifinomultabb lelkeknek tárja fel ajándékait. Szelíd a mi ösvényünk. A hála fonalát szőjük bele mindennapi életünk szövetébe ebben a hónapban, amint köszönetet mondunk egyszerűen bőséges életünkért, és csupán egyetlen dolgot kérünk még: hálás szívet.


Örömteli, egyszerű dolgok februárra

* Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, február 2-án áraszd el gyertyafénnyel az otthonodat. Sütkérezz ragyogásukban. Lazíts, és figyeld meg, milyen másnak tűnik a világ elektromosság nélkül, amely elmossa a nappalok és az éjszakák közötti különbséget. Gondolkodj el rajta, hogy talán gyakrabban is jólesne a gyertyafény. Vegyél méhviasz gyertyákat. A szivárvány minden színében kaphatók, és nagyon szépek. Tarts őket a hűtőszekrényben – akkor kétszer olyan sokáig fognak égni, és nem csöpögnek majd. Vagy tedd próbára kézügyességedet, és készíts saját gyertyát.

* Hívd át pár barátnődet a Valentin-napot megelőző vasárnap délután, hogy egy-egy csésze tea mellett saját készítésű képeslapokat gyártsatok szeretteitek számára. Dolgozhatsz selyemszalaggal, virágos vásznakkal, csomagolópapírral, matricákkal és selyempapírral. Ne feledkezz meg a ragasztóról
és a munkához szükséges éles ollóról. Kölcsönözz ki pár verseskötetet a könyvtárból, és próbáld meg feléleszteni ezt a rég feledésbe merült művészetet.


* Uzsonnára kínálj szív alakú tortát rózsaszín bevonattal, és szív alakú sütiket eperlekvárral, teával és egy kis sherryvel. Ha egyszer kipróbálod, garantáltan megalapozhatsz egy új februári hagyományt.

* Írj egy szép, hosszú szerelmes levelet magadnak igaz éned nevében. Dicsérd meg magad mindenért, amit épp most teszel, úgy, ahogy teszed. Hagyd, hogy igaz éned biztasson, ahogyan te is tennéd egy gyerekkel. Add fel
a levelet, és tedd el magadnak olyan alkalmakra, amikor elbátortalanodsz.

* Ebben a hónapban válj gyógyíthatatlan romantikussá. Olvass Elizabeth Barrett Browning-verseket, és leld örömedet a „a köznap szükséglete fokáig”.

* Díszítsd csipkével egy ruhádat vagy a kamrapolcot.

* Találtál egy nagyon jó képet magadról tízéves korodból? Ha igen, keresd meg a hozzá illő keretet, és tedd ki az íróasztalodra vagy a fésülködőasztalkádra. Ha még nem találtál ilyen képet, kérd meg az anyukádat, vagy azt, aki nálatok a családi képeket őrzi, hogy segítsen keresni egyet.

* Virágoztass illatos jácintot.

* Mindennap parfümözd be magad.

* Próbálj ki egy vörös rúzst.

* Lepd meg magad egy csodálatos, hosszú szárú rózsával, és tedd az asztalodra.

* Hallgass Cole Portert.

* Vedd ki a Távol Afrikától című filmet a videotékából. Olvasd Isak Dinesen és Beryl Markham könyveit.

* Keress egy régi receptet, és készíts csokoládés tejkaramellát Valentin-napra.

* Alakíts ki magadnak egy szent helyet.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése