Novellák a Merkúrhoz 3.


Szaszkó Gabriella : Gabriella's Writing

A januári bolygónk pedig a Merkúr volt, innen indítjuk az utazást. Én elég érdekesen fogtam neki a témához, ugyanis a Földön kerestem helyszíneket, amelyek a bolygók és égitestek nevét viselik. Az első novellám így Mercuryba, Nevada államba fog elrepíteni titeket.



Universe Project: Mercury



Mercury, Nevada

Like science fiction
Bending truth.

Sörösüveg koccantását hallom a karosszérián. A fejem beleütközik a lehúzott ablak oldalába, úgy érzem, mintha zuhannék. A gyomrom olyan hirtelen kavarodik fel, hogy azonnal az ölembe hányok. A motor panaszosan nyöszörög, aztán elhal minden zaj. Csak a fülemben dübögő vért hallom, a hányásom savas szagától újra felfordul a gyomrom. A sötétben vakon tapogatózom a kocsiban a gyújtás felé. A motor újra felmordul, a fényszórók átszúrják az éjszakát.

– Jake – köhögöm részeges hangon, lüktető fejjel nézek körbe az utastérben.

Egyedül vagyok. A vezetőülésben nem ül senki. A haverjaim felszívódtak mellőlem. A pánik a részeg aznaposság fátylán is kezd áttörni. Izzadt tenyérrel nyúlok a kilincs felé. Kinyitva a kocsi ajtaját, keményen puffanok a sivatagos talajon.

A fejemben egymás után kergetőznek a szavak. Autóbaleset. Részeg vezetés.

Lesöpröm a tenyeremről a sivatagi port. Undorodva nézek a lehányt pólómra, de alig látok valamit, csak a szagot érzem. A csillagok úgy borulnak a fejem felé, mintha egy planetáriumba tévedtem volna.

Vegasban voltunk. Jake legénybúcsúján. Az agyam úgy próbálja összetenni az eseményeket, mint a sivatagban szétszóródott ezres kirakós darabjait.

– Jake! – ordítom újra, miközben a kopott farmerom zsebében kutakodom a telefonom után. Nem talál hálózatot. Hangosan káromkodom az ürességbe, de benyomom a zseblámpa funkciót, hogy a kocsi környékén világítsak. Bátortalanul járom közbe kicsi területet, hátha az egyik haverom kifacsarodott holttestébe ütközöm, de semmit sem találok.

Hamarosan megpillantom, mibe estem bele. A kocsi egy mély kráterben feneklett meg. Újra az égre pillantok, hátha meglátom az égbolton a Földet, aztán ráébredek a saját őrületemre....

Folytatás


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése