SZIMPI? NEM SZIMPI?



K.W. Veronika és Tom Ellis avagy Skorpiók előnyben! :)♏️

Játékunk harmadik részvevő „párosa” Veronika és Tom Ellis. Nézzük, mitől szimpatikus vajon Veronikának Tom, és mi köthetné össze őket?

Kérdezőnk, Veronika egy Skorpió Napú, Nyilas Ascendensű hölgy. Tom Ellis is Skorpió, de neki nem tudjuk a születési óráját, ezért csak nagyjából a fényszögekre támaszkodhatunk kettejük között.


Ellis a Skorpiósága ellenére inkább Tűz hangsúlyos, azaz szereti élvezni az életet, de ott van nála fej-fej mellett a Viz is, azaz elég szubjektiv alkat mindent az érzelmein keresztül él meg, Szenvedélyes, lendületes, ugyanakkor sértődékeny és kicsit kiszámithatatlan. Belső feszültségek gyötörhetik. Nehéz e két energiát egymással harmóniában működtetni, a szülöttnek igyekeznie kell az ellentéteket feloldani. Hiszen a Tűz aktiv, kifelé áradó és kissé merev. A Viz elem pedig befelé húzódó és képlékeny.
Veronikának Levegő elem túlsúlya van ő is kifelé áradó kapcsolatteremtő alkat de sokkal objektivabb mint Ellis. Veronika sokkal kezdeményezőbb míg Ellis változékonyabb, alkalmazkodóbb típusú.
De mindketten inkább aktívak, szabadakaratosak, szeretik maguk alakítani a sorsukat.
De ezektől még csak szimpatikusak lennének, nem lenne olyan nagy vonzódás.


Veronika férfi ideáljai: Kos Mars, Skorpió Nap (tüzes-vizes).

A Marsot nézzük először. A Mars a fiatal vagy független férfi jelképe. Ha a Mars a Kosban, a Skorpióban vagy a Bakban áll, akkor egy nő ilyen állással esetlegesen nem is férjet, hanem az igazi álomférfit keresi.

Ellis Nap Skorpióban Mars a Nyilasban. A Skorpió Nappal hozza teljesen Veronika ideálját.

Ellis női ideálja: Vénusz Skorpió, Hold az Ikrekben

A Vénusz a fiatal vagy független nő jelképe. Viszont a Skorpióban vagy a Kosban álló Vénusz esetében a nőiesség nem tud maradéktalanul kibontakozni, férfi esetében vonzzák a szexis nők, de igazából nincs oda a fiatal vagy önálló lányokért, nem nagyon tud velük mit kezdeni, vagy nem annyira az esetei, esetleg inkább családot akar, nem pedig barátnőt.

Veronika női jelölői: Bak Vénusz, Mérleg Hold - ez utóbbi éppúgy levegős jegyű mint az Ikrek Hold. Tehát Veronika is félig-meddig megfelel Tom ideáljának.

EGYÜTTÁLLÁSOK


Tom Ellis Marsa rajta áll Veronika Asc-én.

Ha a férfi Marsa a nő Ascendensén áll, biztos, hogy nagyon férfiasnak találja őt a nő. Biztos, hogy megmozgatja szexuálisan, kivívja a tetszését, ez le se tagadható, még ha nem is találkoznak, akkor is, nem feltétlenül kell fizikai közelség, elég, ha látja.

Mars (Ellis) – Neptunusz (Veronika)

A Neptunusz az, aki felértékeli a Marsnak a férfiasságát, egyfajta gáncstalan, fehér lovon ülő szőke hercegnek képzeli és nagyot tud csalódni, ha ez nem jön össze.
De ez is lerombolhatja a nemi identitást. Inkább elbizonytalanít, nem kifejezetten korlátoz. Itt akkor van probléma, ha a férfi a Mars, mert a Neptunusz annyira elbizonytalaníthatja, hogy a végén már nem tudja ő sem, hogy mit akar és így szex sem lesz egy idő után.
Miközben a Neptunusz az elején valószínűleg nagyon is fölértékelte, piedesztálra helyezte a férfi Marsát, fölnézett rá, idealizálta, mint férfit és maga sem veszi észre, hogy ő maga építi le azt a férfiasságot a férfiban, amit annyira csodált az elején.

Nap–Nap együttállás

Ha harmonikus a viszony köztük, akkor a személyiségükben, a gondolataikban, illetve szellemileg jól megértik egymást a partnerek.

Ellis Vénusz - Veronika Merkúr együttállás

Ez nem túl jelentős kapcsolat, talán szépen tudnak udvarolni egymásnak. Lehetséges, hogy a Merkúr inkább ésszel áll a dolgokhoz, a Vénusz meg érzelmileg, de igazából ez nem szokott nagyon beleszólni a dolgok alakulásába.

Veronika Hold– Ellis Plútó együttállás

Nagyon lelkizős, időnként telepatikus vonásokat mutató kapcsolatot hozhat, de rossz értelemben a manipulatív volta miatt a Plútó belekotorhat a Hold lelkébe és felhasználhatja azt ellene, amit ott talál.

TÖBBI FÉNYSZÖGÜK


Hold (Veronika) – Neptunusz (Ellis) szextil
Együtt álmodozós, kicsit lelkileg elszállt viszony, és emiatt időnként csalódásba csaphat át.

Merkúr (Veronika) –Jupiter (Ellis) kvadrát
Itt a tanításról, tanulásról van szó. Az egyik összegyűjti az információt, a másik szintetizálja mindezt a tudást. Nagyon jó szellemi, tanár-tanítvány kapcsolat lehet. Ha rosszul állnak, akkor pedig értetlenkedés vagy nehezebb kommunikáció lehet a jellemző rájuk.

Merkúr (Veronika) – Szaturnusz (Ellis) szextil
Ha jól állnak, komolyabb probléma nincs, a Szaturnusz támogatja a Merkúrt a gondolataiban, a beszédmódjában, kifejezésmódjában.

Vénusz (Veronika) –Szaturnusz (Ellis) trigon
Soha nem egy jó kapcsolat. Még ha jól áll is, akkor sem érzi magát a Vénusz igazán felszabadultnak abban a kapcsolatban, bármilyen szerelmes, a Szaturnusz pedig hiába erőlteti meg magát, igazából nem tudja elengedni magát úgy, hogy a Vénusznak is jó legyen. Itt azért nagyon nagy tolerancia kell, vagy inkább távolság kettejük között, hogy egymást ne szólják le, főleg a Szaturnusz ne szólja le állandóan a Vénuszt, illetve ha a Vénusz a nő, akkor ne rombolja a női önbizalmát.

Vénusz (Veronika) – Uránusz (Ellis) szextil
Magnetikus töltete van, bizsergős, valószínű, hogy ezek már előző életekből jönnek. Mindenképpen felvillanyozós érzet. Ha pedig szexuális kapcsolat, akkor nagyon izgalmas, újszerű dolgokat mutat az Uránusz a Vénusznak a szexben.

Vénusz (Veronika) – Plútó (Ellis) kvadrát

Hatalmas vonzást jelent, kiválthatja akár a Mars–Vénusz kapcsolatot is, de nagyon jellemzően, sosem lesz olyan nyílt és egyértelmű, mint amaz. Ez is nagyon erős szexuális vonzerő, de inkább játszmázást jelent, inkább egy háttérben lévő állandó vonzalmat, nehezebben fejlődik ki, nem annyira nyilvánvaló, nem annyira kezdeményező itt a Plútó, mint a Mars lenne a helyében. Akár évekig is kerülgethetik egymást, mire összejönnek. Mindig benne lesznek a játszmák, a manipulációk, egymás kerülgetése. Mindenképp a legkíméletlenebb fényszögkapcsolat, amolyan „se vele, se nélküle”.


Ami még érdekes, a Plútó–Vénusz kapcsolatban az ízlés is formálódik (Vénusz az ízlés, Plútó az átalakítás). Ilyen állással sokszor az a típus fog nekünk tetszeni, akit előtte ki nem állhattunk (a kopaszok, a macsók, a más nemzetiségűek, a ducik, az extrémek, stb.) Viszont épp ezért jó hír az ilyen állásnál, hogy egy pár még hosszú évek múlva is kívánatosnak és vonzónak érzi egymást, hiába csúnyultak vagy öregedtek meg közben, a vonzalom, a vágy megmarad.

Ahogy Veronika írta:
"Alapvetően persze nála a külső az első, ami megfogja az embert, (esetemben ez azért érdekes, mert egyáltalán nem a típusom).Viszonyításképp, hogy értsd: Brad Pitt,Chris Hemsworth, tehát szőkés a típusom "

Mars (Veronika) - Hold (Ellis) szextil

Szenvedélyt jelenthet még a Hold–Mars kapcsolódás. Főleg ha mondjuk ez Ascendens urak között történik meg, az tényleg az a szikra, ami aztán lobban. Az a „megáll benned az ütő” érzés, első látásra szerelem és heves vad szenvedélyek. Itt a legnagyobb hatású az együttállás, de ha más fényszögek vannak, azok is heves szenvedéllyel színesítik a szexuális életet.

Veronika: "A képernyőn teljes mértékben átjött, hogy imádja, amit csinál, és ez is nagyon szimpatikussá tette: az alázat a munka iránt, és az a szenvedély, amit beletett a szerep megformálásába. "

Jupiter (Veronika)- Mars (Ellis) trigon
Mindenképp azt jelenti, hogy a Jupiter elfogadja a másik cselekedeteit, tetteit, fizikai megnyilvánulásait. Diszharmonikus esetben pedig mindezt nem kapja meg a Mars.

Uránusz(Veronika) - Hold (Ellis) trigon
Nagyon vidám, játékos, de kicsit távolságtartó kapcsolat. Az Uránusz nem a ragaszkodásáról híres, de nem egy fényszögből ítélünk meg egy kapcsolatot. Amennyiben ez csak egy összetevője, akkor egy nagyon viccelődős kapcsolatról van szó, ahol nagyon jól lehet egymást szórakoztatni.

Neptunusz (Veronika) - Jupiter (Ellis)trigon
Kicsit naivvá, hiszékennyé teszi a pár két felét egymás iránt.

Plútó (Veronika) - Jupiter (Ellis) szextil
Talán a pénzcsinálásra jó, kiaknázni a rejtett kincseket, egymásból előhozhatják a rejtett értékeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése