ÁLLÓCSILLAGOK

Az ókortól egészen napjainkig megtalálhatók az asztrológiai irodalomban az állócsillagok, szerepüket azonban az asztrológusok egy csoportja figyelmen kívül hagyhatónak tartja, míg mások csak néhányat tartanak említésre méltónak.
Aki veszi a fáradságot és a távoli csillagok szerepét is elemzi a születési képletben, az magyarázatot kaphat olyan eseményekre, amelyek az alapképlet szerint "megmagyarázhatatlanok".

Aldebaran

"Királyi csillagnak" is tartják, mert a marsikus erőszakosságot és a jupiteri méltóságot, kegyelmet közvetíti. Felemelkedést, szerencsét, megbecsülést, hatalomba jutást jelenthet, "halhatatlanná", azaz híressé tehet, de rossz pozícióban ártalmas, veszélyes. Veszteséget, válságot, rendellenes érzéseket, perverzitást jelenthet.


Algol

Erőteljes Szaturnusz-, Mars-, Uránusz-hatást közvetít. Arabul az Al Ghoul gonosz szellemet jelent. Igen veszedelmesnek tartott állócsillag. Súlyos, válságos állapotokat, vak indulatokat gerjeszt, végzetes események felé hajt. Erőszakos halállal, öngyilkossággal, gyilkossággal állhat összefüggésben. Primitív személyek esetén brutalitást, kegyetlenséget jelezhet. Magasabb szinten lévőknél erőszakos halált, áldozattá válást jelenthet.
Antares

Inkább veszedelmesnek tartják, mint segítő hatásúnak. Fokozza a marsikus tulajdonságokat, harcias indulatokat, és az ezzel járó veszedelmeket. Jó pozícióban a szellemi képességeket fokozza, sok mellékhatással. A küzdelem nyománemelkedés várható, de nem zárható ki a bukás sem. Katonai pályán jól hasznosítható képességekre is utalhat, kedvező pozíció esetén határozottságot, bátorságot, jó stratégiai képességet jelenthet. Úgy tartják, hogy nehéz, küzdelmes, a legmagasabb elismerést is biztosító életet, de az erőszakos életvég veszélyét is magában rejti.

Alphard

Többnyire kártékony hatásra utal. Balesetek, szerencsétlenségek, mérgezések fordulhatnak elő. Tisztázatlan körülmények közötti halálesetekkel is összefügghet. A mérgezés lehet toxikus, hibás gyógyszeradagolás, vagy állati csípés, marás következménye.

Altair (Atair)

Szerencsét hozó, fokozott tevékenységre ösztönző, megfelelő jó pozíció esetén sikereket jelent. Az aszcendensen merészséget, bátorságot, nagyvonalúságot ad, a Hold és a Merkúr közvetítésével ugyanezen a helyen inkább szemtelenséget, meggondolatlan vakmerőséget jelezhet. Úgy tartják, hogy jogászi és katonai pályán előnyösen használható tulajdonságokra utal.

Bellatrix

Marsi és merkúri adottságokat közvetít. A harcos küzdő típusoknak lendületet ad, fejleszti a marsikus képességeket, katonai sikereket, jó szervezőképességet, jó szellemi adottságokat, sérülésekkel járó veszélyeket jelezhet. A karrierponttal kapcsolatban állva sikert, felemelkedést ígér, de irigységgel, ellenségekkel is számolni kell. Diszharmonikus helyzetben veszekedésre, perlekedésre, összeférhetetlenségre való hajlamot is jelenthet.

Benetnash

Ókori asztrológusok szerint a holtak birodalmával áll összefüggésben. Halált, gyászt, jelezhet. Veszedelmes, romboló, a vonatkozási hely és a közvetítő bolygó kapcsolata szerint értelmezhető vonatkozásban veszteséget, torzulást, megnyomorodást, hirtelen halált jelezhet. Olykor társadalmi feszültségből eredő fegyveres harccal is kapcsolatba hozható.

Denebola (b Leonis)

Nagy, feszítő erő, amely nagy eredményekre vezethet, de nagy veszélyeket is előidézhet. Katasztrófák, merényletek előfordulását is jelezheti. Hatása a közvetítő bolygó pozíciójától függ! Változatossággal teli, gyakran veszélyes, haladással, a modern világ kérdéseivel összefüggő, a hétköznapi ember számára szokatlan életfelfogás.

El Nath

Ártó, Mars- és Szaturnusz-hatást közvetítő állócsillag. Kritikus együttállás esetén mélybe zuhanás veszélye. A Holddal és a Vénusszal diszharmonikus kapcsolatban a szerelemmel összefüggő zavaró hatás jöhet létre. Az ártó hatását női horoszkópban erőteljesebbnek tartják.
Pollux

Még kedvező pozícióban is ártó hatásúnak tartják. Balesetekkel, hirtelen halállal, szerencsétlenségekkel hozzák összefüggésbe. Éles eszű, ravasz, furfangos embert jelez, rossz pozícióban erőszakos, heves, kegyetlen természetet alakíthat ki. Nehéz műtétekre utalhat, a kedvezőtlen pozíció áldozattá válást is jelezhet. Jó pozícióban a jó marsikus hatásnak megfelelő hatások várhatók.
Regulus

Nagy sikereket biztosít, vezető, uralkodó pozícióba segít, nagy hatalomvágyat ébreszt, mindez veszély forrásává is válhat, mert kedvezőtlen pozíció esetén a rendkívüli emelkedést visszaesés, bukás követheti. Hódítók, uralkodók, népvezérek kezdőfeltételeiben fordul elő. Még átlagemberek esetében is hozhat kiemelkedést, hírnevet. Céltudatosságot, nemeslelkűséget, jó értelemben vett uralkodói erényeket, bátor, nyílt magatartást alakíthat ki.

Rigel

Jelentős sikereket mutat, vezető pozícióba segít, hatalomvágyat ébreszt, de mindez veszélyekkel társul; a rendkívüli emelkedést visszaesés, bukás követheti. Hódítók, uralkodók, népvezérek, politikusok, papok, katonák, jogászok alapképletében fordulhat elő. Az elért eredmények megtartása érdekében folytatott állandó küzdelmet is jelenti. A saját erőből, célratörésből, vakmerőségből eredő siker még kedvezőtlen pozíció esetén sem marad el.
Spica

Igen fontosnak tartott állócsillag. Jó szellemi, művészi képességekre utal. Megbecsülést, hírnevet ígér. Tudósok, írók, zenészek, képzőművészek alapképletében jelentős. Az aszcendensen vagy a karrierponton – főleg, ha ezt a hatást a Jupiter vagy a Vénusz is támogatja – fényes karriert jelez.
Déli Serpenyő

Ártalmas hatást, hirtelen halált, szerencsétlenséget jelezhet. Úgy tartják, hogy az éjszakai időpontokban ártalmasabb. A kedvezőtlen hatáson még a Jupiterrel történő együttállása sem sokat változtat. A Nappal, a Holddal vagy a személyiséget befolyásoló fázisszintek rezonánsbolygóival kapcsolatban károsan befolyásolja az egészséget. (De jelenthet „halhatatlanságot”, nem annyira sikeres, mint inkább tragikus sors következtében.) Ha az aszcendensen áll, olyan felemelkedést jelent, amit bukás követ.
Északi Serpenyő

Főleg a Nap, a Jupiter, a Vénusz és a Merkúr közvetítésével hozhat felemelkedést, különösen szellemi törekvésű személyek számára. Az aszcendensen vagy a karrierponton harmonikus bolygópozíció esetén megbecsülést, méltóságot ígér. Kedvezően hat a tudományos kutatás terén elérhető eredményekre.
Vega

Hatását ellentmondásosnak tartják. A Vénusz közvetítésével színészi tehetséget, zenei képességet biztosít, más kedvező pozícióban gazdagságot is jelenthet. Jó pozícióban szokatlan utakon járó szellemi törekvéseket, kivételes tehetséget ad. Kedvezőtlen pozícióban bohém életvitelre, kicsapongásra utalhat. Az aszcendensen és a karrierponton (MC) sikeres közéleti szereplést biztosít.
Scheat

Okosság, bátorság és szépség általi sikert ígér, de nem mindig tisztességes úton. Hatását változatosnak tartják; megnyilvánulhat igen fejlett értelmi képességek kialakulásában, de kedvezőtlen pozícióban veszélyekre, szerencsétlenségekre, tömegkatasztrófákra, öngyilkosságra, bányabalesetekre, életveszélyre utalhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése