Jared Padalecki kinai asztrológiai elemzése I.


(1982. július 19. San Antonio, Texas, USA)

A kedvenc sorozatom (Supernatural = Odaát) másik fő színésze. Igaz itthon a sorozatnak még csak a 10. évadát adták, míg az USA-ban már a 15. azaz utolsó megy.

Egy sorozat, ami visszatekintve szimpla szörnygyilkolós sorozatnak indult ám mára már a különböző, de főleg keresztény mitológiát alapjaiban felforgató (időnként keményen önirónikus) mű lett.
A sorozat két fivért követ nyomon, Dean (Jensen Ackles) és Sam Winchestert (Jared Padalecki), akik az USA különböző pontjaira utaznak egy fekete 1967-es Chevy Impalával, hogy a végére járjanak paranormális történéseknek és más megmagyarázhatatlan eseteknek, amelyek természetfeletti lényekhez kapcsolhatók.



Miután nem ismerjük Jared pontos születési dátumát, ezért próbáljuk meg kivételesen a kínai asztrológia eszközeivel megnézni a születési horoszkópját, mert azt lehet pontos óra, perc nélkül is elemezni




Mit látunk belőle először, mondjuk, ha összefutunk vele egy Con-on?

(Jang Víz)



Jang víz, az óceán.

 Bár a felszínen “fodrozódó hullámként” egy könnyed személyiséget látunk, a valóságban nagyon is komoly dolgok foglalkoztatják. Filozófia, szellemiség, spiritualitás - mind ott rejlik a Jang Vízben, de mindemellett van egyfajta racionális világlátása is.


A Jang Víz, mint elem az információkon alapuló tudást jelöli, valamint a racionális
bölcsességet. Víz elem okán megvan benne az érzékenység is - bár ezt első pillanatban nem látjuk - ugyanakkor egyfajta szintézisben mégis képes a világot racionálisan szemlélni.

Józan és precíz. Minden részletet végiggondol mielőtt bármi megvalósításába nagyobb pénzt fektetne. Azon ritka jegyek egyike aki mer álmodni és akiben megvan a kezdeményezőkészség is, hogy álmait megvalósítsa. Ha a Jang Víz valamit igazán a fejébe vesz, nincs erő, ami útjába álljon. Sikere két helyen bukhat el: az egyik, a türelmetlenség, melynek következtében átugorhat fontos részleteken, ami később hiányozni fog a nagy egész szempontjából, a másik buktatója viszont, amikor túlanalizálva a dolgokat éppen, hogy elveszik a részletekben. Tudatosan kell figyelnie, hogy egyszerre minkét dolgot szem előtt tartva ne essen át egyik végletbe sem.
A Jang Víz nem szereti a konvenciókat, saját törvényei szerint él. Óriási mentális ereje van, és ha korlátozva érzi magát kitör. Ha elszabadulnak indulatai kívülről nem lehet megfékezni, ezért különösen fontos megtanulni, hogy érzelmeit kordában tartsa, valamint kellő önfegyelmet és toleranciát alakítson ki környezete irányában.
Ambiciózus és maximalista, akármivel foglalkozik, abban a legjobb akar lenni, emiatt időnként túlhajszolja magát.
Kapcsolatai tiszták, az alantas dolgoktól, méltatlan pletykáktól szereti távol tartani
magát. Ha túl problémássá válik egy kapcsolat, inkább diplomatikusan odébb áll.
Mindenkivel megtalálja a hangot, könnyen vegyül de van egy határ, ami mögé nem engedi be a világot.
Kettős személyisége van, mely az ár-apály szerint változik. Időnként kiiárad keveredik, beszélget, barátkozik, majd visszahúzódik és egyedüllétben, magány

Mit látnak belőle a munkatársai és a barátai?

Jin Tűz, a gyertyaláng


Jin Tűz a munkában: Olyan dologgal érdemes foglalkoznia ahol vezetheti az embereket vagy utat mutathat valamilyen értelemben. Nagyon testhezálló a tanácsadói, vagy segítői hivatás, beleértve a manapság oly népszerű coaching területeket is. Munkahelyen nyugodtan rá lehet bízni a továbbképzéseket, vagy belső tréningek megtartását, hiszen a tanítás a vérében van.
Elsősorban elméleti szinten számíthatunk rá, mert a gyakorlatias, apró részletekbe nem nagyon megy bele. A munkahelyen eleinte háttérbe húzódik, legtöbbször nem is sejteni mekkora szakértelem van zárkózott külseje mögött.

Azonban amikor magabiztossá válik és eljön az ideje, hirtelen felragyog a gyertyalány és mindenki legnagyobb megdöbbenésére a legnehezebbnek tűnő feladatokkal is könnyedén megbírkózik, menedzselve a nehéz válsághelyzeteket is. Ha munkájában nem ismerik el, hajlamos hazavinni a feszültséget, mely később kihathat párkapcsolatára és az egész életére is





Hogyan reagál ösztönösen?

(Hatalom 7K + Pénz Struktúra)



Szüksége van a szabályokra, hogy komfortosan érezze magát. Szereti tudni előre, hogy mit csináljon, nem látja át önállóan a feladatokat. Azonban türelmetlen. Nem alkalmazkodik. Nem kerüli a kockázatot, sőt ugrik egyik pillanatról a másikra, minden érv ellenére. Kifejezetten lázadó.
Addig követi a szabályokat, amíg értelmét látja a szabálynak.

Pénz elem struktúra


Független, önbizalommal megáldott, felelősségteljes, eredményorientált embertípus.
Hihetetlen nagy munkabírása van, keményen dolgozik, teljes erőbedobással, amolyan “munkamániás”. Nem érdeklik a részletek, sem az, hogyan hajtják végre a kéréseit, a lényeg a végeredmény. Praktikusági szempontok alapján tekint a világra.
Kifejezetten tevékeny, termékeny, és gyakorlatias ember. Nagyon határozott, néha parancsolgatónak is tűnhet. Nem szereti ha ellentmondanak neki, vagy megkérdőjelezik döntéseit. Nem cifrázza túl a mondanivalóját, nem finomkodik, úgy tálalja a dolgokat, ahogy gondolja. A magyarázkodást, mellébeszélést, butaságot nehezen tolerálja. Teljes szívéből meg van győződve, hogy kapacitása végtelen és lehetőségei korlátlanok. Ez a hite motiválja, hogy mindenben a csúcsteljesítményt nyújtsa és ily módon be is bizonyítja a világnak rátermettségét és hatékonyságát mindabban amiben hisz.

Szülőként


Számára szülőnek lenni hivatás, kötelesség és küldetés is egyben.
Szeret beszélgetni, ő lesz az, aki esténként a közös vagcsorakészítés közben meghallgatja mi történt a nap folyamán gyermekeivel és közben fáradhatatalanul válaszol a véget nem érő kérdésekre is. Ami időnként nehézséget okozhat számára a gyermek nevelés terén, az az, hogy hogyan lépjen ki a szabályok béklyói alól. A gyermeknevelésről alkotott elképzelései határozottak, és jellemzően hagyományos értékrendet képviselnek. Ezektől akkor is nehezére esik eltérni, ha a modern élet helyzetei rugalmasabb megközelítést kívánnának. Ilyenkor megnehezítheti gyermekei életét azzal, hogy saját sztenderdjét és igazságait próbálja mindenkire és minden esetre érvényesíteni.

Lendületét és probléma megoldó “üzemmódját” beleviszi a gyermeknevelésbe is. Szülőként is szeretetét leginkább a gondoskodással tudja kimutatni, valamint azzal, hogy megpróbálja gyermeke életét minél jobban megkönnyíteni. Oda kell azonban figyelnie, hogy ne intézzen el mindent a gyermek helyett, ne szóljon bele minden apró-cseprő dolgába, mert ellenkező esetben hajlamos lehet a segítő szándéka ellenére is rátelepedni gyermekére, melynek következtében önállótlan kamaszt, esetleg “teszetosza” felnőttet nevelhet.
A Pénz elemnek szem előtt kell tartani, hogy a valódi jelenlét néha sokkal fontosabb, minthogy megoldja a gyermek életében felmerülő összes problémát, mert ezzel bármennyire is nem ez a szándéka, értékes pillanatokat veszíthet kettejük életéből, melyek később már nem pótolhatók


Milyen ő valójában, és milyen a párkapcsolatában?


Jin Víz, a felhő



Inkarnációs feladata: intuitív érzékelésére támaszkodva megtalálni belső középpontját.

A Jin Vízre szokták mondani, hogy a jegyek “legjinebbike”. Férfiak esetében a Jin minőség inkább belső érzékenységben nyilvánul meg, így gyakran előfordul, hogy még házasságkötés után is sok női barát veszi őket körül, kellemes és empatikus egyéniségüknek köszönhetően.

Egy intuitív, a fejében élő emberrel van dolgunk, aki egyszerre több mindenen is gondolkozik. Az álmodozás és a valóság néha összemosódik nála. Nem racionális, inkább a megérzéseire, intuíciójára hallgat.

A Jang Vízhez hasonlóan ő is jön-megy, bár nála a gondolati csapongás erősebben megjelenhet. Az ötletek embere, de a konkrét megvalósítás szétszórtsága miatt nem
erőssége. Nehezére esik egyetlen konkrét dologgal foglalkozni, ezért kell mellé valaki aki racionalizálja őt, és formát ad gondolatainak, különben szétfodrozódhat, mint a felhők.
A Jin Víz az érzelmesebb, titokzatosabb oldala a víz elemnek, maga az intuitív tudás. A materiális szemléletű Jin Víz sem utasítja el teljesen a nem kézzel fogható valóságot, hiszen egész életét áthatják a megmagyarázhatatlan megérzések, előrejelző álmok és sugallatok.

Introvertált személyiség, aki szívesen húzódik vissza belső világába. Erős empátiája és magas érzelmi intelligenciája gyakran hangulatingadozásokban mutatkozik meg. Mások számára nehezen kiszámítható, időnként hirtelen haragú, de utána hamar meg is nyugszik.
Nem túl kitartó, figyelmét könnyen elvonja ami új és érdekes. Sikere három dologban rejlik: használja intuícióját, építsen kreativitására, és legyen mellette valaki, aki segíti a fókusz megtartásában

A párkapcsolatban


Ez a jegy az odafigyelésről szól. Ráhangolódik a másikra és leveszi az érzéseket,
energetikai szinten éli a párkapcsolatot. Nagyon gyengéd, nagyon tud szeretni, de az érzéseit nem mindig mondja el. Sokszor hallgatag. Érzékenysége miatt nagyon rosszul tűri a hangos szóváltásokat, a feszült helyzeteket.
A Jin Víz mindent megérez, integrál és átvezet magán. Olyan szinten képes
ráhangolódni a párjára, hogy a betegségeket is képes levenni.
Ha biztonságban érzi magát, akkor nem korlátozza párját semmiben, mert neki is szüksége van arra, hogy a saját fejébe visszavonuljon. Ilyenkor nagyon zavarja, ha bele akarnak látni a gondolataiba. Semmi sem idegesíti jobban a Jin Vizet, mint amikor azt kérdezgetik tőle, hogy „miért, te meg mire gondolsz éppen?” Ő a köd analógiája is, ezért a privát szféráját meg akarja tartani magának és
nem szereti, ha kíváncsiskodnak


Milyen lehetett gyerekként és fiatalkorában?


 Jang víz gyermek


Kedves, barátságos, csacsogó gyermek, aki önállóan gondolkodik és rendkívül erős az akarata. Ő a 24 órás örökmozgó, aki kíváncsisága miatt fokozott odafigyelést igényel. Egyfolytában izeg-mozog, igazi kis kísérletező. Veszélyérzete kevésbé fejlett a többi jegynél, ezért kiskorban hosszabb ideig nem célszerű felügyelet nélkül hagyni.
Jellemzőek rá a véget nem érő kérdések: „de miért?” Ha ezekre nem kap kielégítő választ, szívesen utánajár saját maga. Kísérletező alkata miatt nem riad vissza az extrémitásoktól sem. Leginkább észérvekkel lehet rá hatni, elmagyarázva mit miért kell megcsinálni. A tekintélyelvű nevelés nem célravezető. Hihetetlen erős ambíciója van, már egészen kiskortól úgy érzi, mindenben a legjobbnak kell lennie. Ha mégsem tud a legjobbak közé kerülni, ez csalódást és mély frusztrációt okozhat.

(Jin Tűz)


Emellett érett és intelligens, már egészen kisgyermekként is inkább az idősebbekhez, vagy felnőtt társaságához vonzódik. Később is könnyebben fogad el tanácsokat öregebbektől, és belső igénye, hogy mentorként tekinthessen egy számára fontos (lehetőleg idősebb) személyre. Felelősségérzete már ebben a korai szakaszban is szembetűnő. Szüleire felnéz, az Édesanya személye sokszor központi szerepet játszik még későbbi életében is.

A felnőttkori érzelmi stabilitása eléréséhez fontos számára az elfogadó és következetes szülői magatartás, valamint sok-sok “felnőttes,” komoly beszélgetés a világ dolgairól. A kiegyensúlyozott gyermekkor enyhítheti belső érzelmi instabilitását, és ezáltal egy csodálatos tanító válhat belőle környezete számára.


Kinézete:

Nyúl

Az első két fogra jellemző, hogy nagyobb vagy hosszabb mint a többi. (nyuszifog). Az orrhíd alatti két erőteljes függőleges vonal, sokszor látszatra az orr folytatásának tűnik, és jellemző a pofazacskó szerű arccsont.

Kecske


Szabályos kocka arc, mely oldalról nézve akár laposnak is tűnhet. Egyedül az orr
emelkedik ki. Hosszú, hegyes áll.

Kutya


Lefelé néző, nagy, szomorú kutyaszemek. Idősebb korban az arc “elkockásodhat”, megereszkedik, időnként pofazacskókra emlékeztet.

Milyen időszak vár rá az elkövetkezendő 10 évben?

Jin Fém tranzit

A Jin Fém által jelzett időszakok alatt késztetést érezhetünk arra, hogy valamit adjunk a külvilágnak, hogy felfigyeljenek és elismerjenek minket életünk bizonyos területein.
Ilyenkor kicsit szentimentálisabban is látjuk az életet. A megerősítések fontosabbá válnak, és gyakran fordul az érdeklődés filozófiai, vagy
művészeti témák irányába.
Alacsony szinten megjelenhetnek belső konfliktusok, vagy frusztráció, amiért nem
vesznek eléggé észre, nem értékelik a teljesítményt, nem ismerik el a szakértelmet, stb.
Magas szinten élve a tranzitot, ilyenkor magabiztosabbá válunk, jobban képviseljük az érdekeinket és könnyebben kilépünk olyan méltatlan, vagy megalázó helyzetekből is, melyet esetleg korábban kevésbé érzékeltünk. Szakmai értelemben megnő a belső igény az előlépésre, és ezekben az időszakokban belső kisugárzásunknak köszönhetően ezt könnyebben el is tudjuk érni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése