ÁLLÓCSILLAGOK A SKORPIÓBAN - TOLIMAN


Jelenlegi helyzete: Skorpió 29°43'

A Kentaur konstelláció alfa csillaga, a déli félteke egyik legfényesebb
objektuma és a harmadik legnagyobb csillag, másik két ismert neve
Bungula, illetve Rigil Centaurus („A kentaur lába”). A Kentaur csillagkép


Chiront, az első kentaurt, a sebzett gyógyítót örökíti meg.


A Toliman név az arab al-mulmān-ből származik, ami azt jelenti: a struccok. Bullinger szerint az ősi Toliman nevet hordozta, ami azt jelenti, hogy "Múlt és jövő".Néha Rigel Kentnek vagy Bungulanak hívják. A Rigel Kent az arab Rijl Qanṭūris latinizálása, vagyis a Kentaur lábát jelenti.



A Vénusz és a Jupiter természetével jótékonyságot, barátokat, finomítást és tiszteletbeli pozíciót ad.

Az a különlegessége, hogy a nőkkel fenntartott kapcsolatok gyakran elromlanak, vagy a meglévő boldog kapcsolatot kivételes körülmények sújtják. Általában előnyök, barátok, előkelőség, tisztség a jelentése, de kisebb-nagyobb zavarokkal körítve a múltban vagy a jelenben.


A Toliman a Nílus völgyi kultúrákban volt kiemelkedően fontos csillag. Megjelenése a hajnali égbolton az őszi napéjegyenlőség idejét jelezte
az i.e. 3800 és 2575 közötti időszakban. Legalább kilenc észak-egyiptomi templom tájolását igazították hozzá, és délen is rendkívül prominens volt. Kínában a Kelet kapujának nevezték ezt a csillagot. Ezoterikus értelmezése egyrészt történelmi szerepéhez, másrészt a Chiron legendakörhöz kapcsolódik. Az élet nagy leckéit, a tanulást, a spirituális növekedést, az egyiptomi beavatásokhoz kapcsolódó okult tudást és filozófiai érdeklődést szimbolizál.

Híres emberek:

Liz Greene 0°16′, Justin Bieber 0°22′

Barack Obama 0°06′, Anthony Hopkins 2°02′

Tiger Woods 0°38′,

(Forrás: The Astrology King, Griga Zsuzsanna)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése