SZIMPI? NEM SZIMPI?

Christian Bale & S. Andrea

"Christian Bale egy igen érdekes átváltozó színész. Az Amerikai Psychóban láttam először, (naná hogy unszimpatikus volt) másik filmjében a Gépészben már láttam a művészt. De mikor megláttam a Batman főszerepében teljesen elaléltam. Igen igaz nem ismerem személyesen, nincs is túl sok filmje, de akkoriban utána néztem és már akkor is előjött ez a kettőség, taszított és vonzott is egyben" - írta Andrea.




Belül Andrea, kivül Bale állásai
Sajnos Christian Bale születési órája nincs meg, ezért csak alapvető összehasonlitásokra és a fényszögekre hagyatkozhatunk köztük.
Nézzük, honnan ez az ambivalens hozzáállás Andrea részéről?

Andreának Bak Napja Van, mig Bale-nek Szűz Napja. Ezek trigonos jegyek (egymástól 120°-ra állnak), ami  alkotó együttműködést jelent.
Azok a kapcsolatok ahol mindkét fél szabadon használhatja képességeit és alkotóerejét önmaga kiteljesítésére. Az energiaátadás a szextilhez hasonlóan a trigonban is könnyen megy. Ezek a kapcsolatok ált. felhőtlenek, de időnként túl nagy nyugalmat biztosítanak és a felek önkéntelenül is problémákat generálnak, mintha erre lenne szükségük az izgalom fenntartásához.
Két azonos elemű jegy harmonikus párost alkot, mivel energiáik döntően azonos jellegűek. Mindketten földjegyűek: gyakorlatiasak és alaposak.

Nézzük az ideálokat:

Andrának Szűz Marsa van és Bak Napja - ideálja a földies pasi.
Ha a Föld jegyekben vannak ezek a bolygók, akkor ragaszkodó alkatot keres. Melankolikusabbat, kötődősebbet, aki számára fontos  a birtoklás, mindig benne van a „hú, mi van, ha elveszítem” érzés félelme.
Bale-nek a Marsa szintén Szűzben van és a Napja is, tehát megfelel alapvetően Andrea ideáljának.

Bale Vénusza az Oroszlánban egy tüzes, hóditó nőt igényelne, Holdja a Vizöntőben viszont pont egy légieset, kapcsolatteremtőt, kommunikativat.

Andrea Oroszlán Ascendensűként első látása hozná Bale ideálját, de főleg a tüzes részét, a levegőset nem annyira, mivel Andreának nincs Levegő jegyben bolygója.

Viszont Andrea a 7.házával szaturnuszi és jupiteri pasit igényel (érett, komoly, de nagylelkű és humoros), akivel együtt is tudna élni, ezt már nem biztos, hogy Bale biztositani tudná.
Andrea 5.háza: Jupiter, Merkúr, Nap, Vénusz jellemzőkkel rendelkezik- ebből ránézvést is látjuk, hogy a Merkúrt nagyon hozza Bale a Szűzével, ezért lehet a vonzás és szimpátia feléje.


A fényszögeknél amit rögtön észrevehetünk, hogy Andrea Ascdendensén ott áll Bale Vénusza, a Marsuk is együttáll, és Bale Holdja is együtáll Andrea Marsával.

Vénusz (Bale) - Asc (Andrea)

Van, aki szerint ez nagy vonzást, szerelmet jelent. Az biztos, hogy a Vénusz nagyon is odalehet az Ascendensért, de az Ascendens tulajdonosa sokszor észre sem veszi, vagy egyszerű kedveskedésnek tulajdonítja a Vénusz udvarlását.
Ha nőé a Vénusz, talán jobb, mint fordítva, mert ha a férfié a Vénusz, akkor a nő a férfit kissé nőiesnek, puhánynak, nem elég kezdeményezőnek éli meg, hisz Vénuszként inkább azt szeretné, ha őt csábítanák el, minthogy ő csábítson.
Ha viszont egy nőnek az Ascendensén áll a férfi Vénusza, akkor azt a férfit lehet, hogy észre sem veszi, férfiként biztos nem. Hiába udvarol neki, hiába kedves, de egy férfitől nem azt várjuk azért, ha igazi nők vagyunk, hogy papucsként ugráljon körülöttünk az elején, hanem azt, hogy mutassa meg, milyen férfias. Ezt ezek a Vénuszok nem tudják beváltani. Szépek, aranyosak, kedvesek és ennyiben marad a dolog.

A Hold (Bale) – Mars (Andrea) konjunkció viszont már a szenvedélyről szól. Általában nem számít, hogy milyen fényszögben állnak, mindenképpen szenvedélyes viszonyt hoz. Ha nagyon rosszul állnak egymással, akkor időnként ez a szenvedély átmehet veszekedésbe is, de a vége általában édes kibékülés az ágyban.Szenvedélyt jelenthet még a Hold–Mars kapcsolódás.  Az a „megáll benned az ütő” érzés, első látásra szerelem és heves vad szenvedélyek. Itt a legnagyobb hatású az együttállás, de ha más fényszögek vannak, azok is heves szenvedéllyel színesítik a szexuális életet.

Mars–Mars együttállás

Ha a két Mars jól áll, akkor egymást pörgethetik. Ez egy nagyon jó érzés, főleg, ha a Mars az egyikük, vagy mindkettejük képletében egy kicsit gyenge, együtt állva viszont fokozzák egymás tenni akarását, aktivitását, ezek nagyon jó dolgok.  Szenvedélyeket hozhat, de akár testi erőszakot is egy kapcsolatba.

Ezekből a jelekből már nekem úgy tűnik, itt bizony Andrea lenne a főnök a kapcsolatban, nemhiába Oroszlán Ascendenssel rendelkezik, de a fő erős fényszögekben is valahogy ő viszi a primet, ő hozza a "férfit".

Nézzük a további pozitiv fényszögkapcsolatokat!



Van egy Nap–Nap trigonjuk, ahogy irtam az előbb. A személyiségükben, a gondolataikban, illetve szellemileg jól megértik egymást a partnerek.


Nap (Bale) - MC (Andrea) trigon

Ha a Nap az MC-vel áll fényszögben ott inkább az egzisztencia, a közös karrier vagy annak segítése kapcsolja össze őket (pld. közös cég, közös projekt, házépítés stb.). Esetleg egy közös film?! 😉

Hold (Andrea) –Szaturnusz (Bale) szextil

Ha jól állnak, akkor abszolút lelki támaszra talál a Hold a Szaturnuszban, egyfajta gyermeki biztonságérzetre. Ha rosszul áll, akkor pedig túlérzékenység, szeretetlenség érzet léphet fel az egyik oldalról.



Mars (Bale) –Neptunusz (Andrea)

A Neptunusz az, aki felértékeli a Marsnak a férfiasságát, egyfajta gáncstalan, fehér lovon ülő szőke hercegnek képzeli és nagyot tud csalódni, ha ez nem jön össze. De ez a sok neptunuszi fényszög talán nem is csoda egy filmszinésszel szemben, hiszen általában csak a fantáziánkat testesitik meg a filmvásznon.

 "Emlékszem középiskolás fiam kiakadt mikor meglátta hogy egyik képét kinyomtattam magamnak. "

Vénusz (Andrea) –Plútó (Bale) szextil

Hatalmas vonzást jelent, kiválthatja akár a Mars–Vénusz kapcsolatot is, de nagyon jellemzően, sosem lesz olyan nyílt és egyértelmű, mint amaz. Ez is nagyon erős szexuális vonzerő, de inkább játszmázást jelent, inkább egy háttérben lévő állandó vonzalmat, nehezebben fejlődik ki, nem annyira nyilvánvaló, nem annyira kezdeményező itt a Plútó, mint a Mars lenne a helyében. Akár évekig is kerülgethetik egymást, mire összejönnek. Mindig benne lesznek a játszmák, a manipulációk, egymás kerülgetése. Mindenképp a legkíméletlenebb fényszögkapcsolat, amolyan „se vele, se nélküle”.

Talán itt is tetten érhetjük Andrea ambivalens viszonyulását Bale-hez!

"Ő is kirohanós ember mint én vagyok, s valószínűleg kétvégletű, mint én is. Egy kicsit őrült jellege is van"

Ami még érdekes, a Plútó–Vénusz kapcsolatban az ízlés is formálódik (Vénusz az ízlés, Plútó az átalakítás). Ilyen állással sokszor az a típus fog nekünk tetszeni, akit előtte ki nem állhattunk (a kopaszok, a macsók, a más nemzetiségűek, a ducik, az extrémek, stb.)

Kifejezetten negatv fényszögeik:

Nap (Bale) –Szaturnusz (Andrea) oppozició

A harmonikus fényszögnél a Szaturnusz támogatja a Napnak az önkifejezési törekvéseit, diszharmonikus fényszögeknél pedig pont, hogy keresztbetesz neki. Ez nem annyira kellemes egy kapcsolat szempontjából.
A Nap az egó, önkifejezés, önkibontakoztatás, a Szaturnusz, mint azt az előzőekben tárgyaltuk, maga a korlátozás. Ez nem annyira tragikus állás, de az biztos, hogy mindig a Szaturnusz fogja „tanítani” a Napot, még akkor is, ha ő a gyerek, a tanítvány, a beosztott, stb., és ez nagyon összezavaró, idegesítő érzés lehet. A Nap ezt általában nehezen is tűri, mert a Szaturnusz sokszor lerombolja az önbizalmát.
A Napnak igyekeznie kell nem felvenni a Szaturnusz bírálatait (vagy amiről azt gondolja, hogy bírálat, bár nem is biztos, hogy azt annak szánja a Szaturnusz). A Szaturnusznak pedig nagyobb teret kell engednie a Nap ötleteinek akkor is, ha első hallásra azok elbizonytalanítják őt, vagy túl macerásnak, túl nagyratörőnek, vagy túl önzőnek tartja azokat.
Ez az állás kifejezetten önkifejezési problémákat hozhat. A Nap nem tudja magát kifejezni úgy, ahogy szeretné, úgy érzi, hogy kicsit korlátok közé van szorítva a személyisége, nem érzi úgy, hogy kiteljesíthetné magát. 

Nap (Andrea) –Plútó (Bale) kvadrát

Egy erőteljes átváltoztatási szándék, manipuláció fordulhat elő, a Plútó szeretné a maga képére formálni a Napot, akinek nem biztos, hogy ez annyira tetszik.

Vénusz (Bale) –Jupiter (Andrea) kvadrát

Rosszabb esetben pedig egy el nem fogadásról van szó, ami kellemetlen érzeteket kelthet, de azért ez sem perdöntő egy kapcsolatban.



Vénusz (Bale) –Neptunusz (Andrea) kvadrát

Egyfelől van egy Vénusz–Neptunusz együttállásuk, másfelől pedig forditva egy kvadrátjuk. 
Nagyon idealizált kapcsolat, aminek előbb-utóbb „rossz vége lesz”. Valószínű, hogy kiábrándulás, csalódás lehet, a piedesztálra emelt személy le fog bukni arról az emelvényről és akkor csalódnak egymásban, ez nem kellemes dolgokat vetít előre. De az elején nagy belehabarodást mutathat a másik képzelt erényeibe.
Bár önmagában nem lenne negatív ez az állás,  a végeredmény könnyen lehet negatív. 
Ugyanis az állás azt eredményezi, hogy a Neptunusz felfokozottan rajongani kezd a Vénusz kinézetéért, gáncstalan lovagnak, angyalnak, nagyon-nagyon szépnek és finomnak látva őt. 
Rajong érte, de az álomvilágába nem fér bele, hogy az angyal időnként brutális dolgokat vagy egyszerűen csak emberieket tesz. 

"...ez a véglet , mint Christian Bale-nél, mikor a viselkedésével kiakaszt, mikor olvasom hogy ordítozik a kollégákkal, mert maximalista, s ugyanakkor oda van a gyerekeiért"

Ettől a Neptunusz, ahogy az történni szokott vele, kiábrándul, . Miután a Neptunusz a csalás és ködösítés nagymestere itt, inkább fogja magát és elpárolog szó nélkül. A szegény becsapott Vénusz  pedig csak áll és bámulja a Neptunusz hűlt helyét,  hogy vajon mivel üldözte el szegény Neptunuszt.

Christian Bale az "átváltozóművész"









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése