Jensen Ackles elemzése I


Született:1978. márc.1. San Antonio, Texas, USA


A kedvenc sorozatom (Supernatural = Odaát) fő színésze és néha rendezője is egyben. 
Egy sorozat, ami visszatekintve szimpla szörnygyilkolós sorozatnak indult ám mára már a különböző, de főleg keresztény mitológiát alapjaiban felforgató (időnként keményen önirónikus) mű lett. 
Igaz itthon a sorozatnak már lezárult, de Ackles most a The Boys sorozatban arat. (Nem mellesleg pedig egy házi sörfőzdét is üzemeltet a feleségével és 3 gyermekes családapa! )




Az Odaárt orozat két fivért követ nyomon, Dean (Jensen Ackles) és Sam Winchestert (Jared Padalecki), akik az USA különböző pontjaira utaznak egy fekete 1967-es Chevy Impalával, hogy a végére járjanak paranormális történéseknek és más megmagyarázhatatlan eseteknek, amelyek természetfeletti lényekhez kapcsolhatók.


Jensen további főbb szerepei:  Smallville sorozat, Day of Our Lives sorozat, Dark Angel sorozat, Ten Inch Hero, My Bloody Valentine 3D, The Boys

Miután nem ismerjük Jensen pontos születési dátumát, ezért próbáljuk meg kivételesen a kínai asztrológia eszközeivel megnézni a születési horoszkópját, mert azt lehet pontos óra, perc nélkül is elemezni 




Mit látunk belőle először, mondjuk, ha összefutunk vele egy Con-on? 




(Jang Föld)

Olyan mint a Mount Everest. Egy nagy , hatalmas hegy, ami mozdíthatatlan.  
Legszembetűnőbb tulajdonsága a stabil kiállása. Beszéde lényegretörő, határozott, köntörfalazásoktól mentes. Biztonság és kiszámíthatóság árad a lényéből, mellyel képes a környezetét is kiegyensúlyozni anélkül, hogy különösebb erőfeszítéseket tenne. Komoly belső tarással és lelkierővel néz szembe az élet megpróbáltatásaival. Környezetének ő a biztonságot sugárzó háttér, az otthon szigete
A Jang Föld minőség megértéséhez idézzük fel a a többszáz, ezer méter magasra emelkedett sziklás hegyvonulatot amely rendíthetetlen tartással, stabil állandósággal szemléli a világ történéseit, anélkül, hogy részt venne annak változásaiban.
Erő, megingathatatlanság és végtelen nyugalom sugárzik belőle. Jelenlétében az idő elveszíti jelentőségét, az ember porszemmé zsugorodik, a változtatás gondolata pedig naiv képzelgéssé halványul csupán.

Mit látnak belőle a munkatársai és a barátai? 


(Jang Fa)

Határozott, vezető jellem, aki akkor lesz igazán sikeres ha nem egyedül dolgozik. Szüksége van támogató háttérre, mert egyedül túl sok felelősséget vállalhat magára.

Munkájában megbízható, felelősségteljes, és ha előre lép a ranglétrán, egészen biztosan viszi magával közeli csapata tagjait is. Teherbírása nem ismer határokat,magánéletben és munkában is egyaránt sok ember támasza.

 A Jang Fa nem szívesen váltogatja a munkahelyeket, gyakori, hogy egész életét ledolgozza egy helyen. Igényli a saját teret (pl. külön irodát), a pozíciót, valamint, hogy lássa maga előtt a fejlődési lehetőséget. Ezen szempontok mellett az anyagiak sokszor másodlagossá válnak.

Munkatársként megbízható csapatjátékos, főnökként kissé távolságtartó, tiszteletet parancsoló, nem “bratyizós” típus. Olyan helyen érdemes dolgoznia ahol kiélheti a kreativitását és megmarad alkotói szabadsága.


Hogyan reagál ösztönösen?

(Intelligencia Struktúra)


Az Intelligencia struktúra rendkívül gyors észjárású, egy pillanat alatt átlátja a dolgokat. Hamar észreveszi az összefüggéseket, reakciói gyorsak, ezért sokszor türelmetlennek tűnik. Akkor van igazán a helyén, ha használhatja természetadta képességét, mely leginkább önmaga megéléséhez kapcsolódik. Jól tud szerepelni, kiváló kommunikációs képessége van, mely ösztönösen vonzza a “hallgatóságot”. Az egyik legjobb előadói képességgel ez a struktúra rendelkezik.


Az Intelligencia struktúrának sokkal inkább rajongótábora van, mintsem hagyományos értelemben vett barátai. Nem esik nehezére központi szerepbe kerülni társaságban, és mélyen belül jól is érzi magát ebben a szerepben. Különlegességével és egyediségével hamar felhívja magára a figyelmet, és jó kommunikációs képességével minden helyzetben könnyedén kivágja magát. 


Amikor egy Intelligencia struktúrás ember beszél, megfigyelhető, hogy élénk
gesztikulációt használ, szinte kézzel-lábbal élénken magyaráz. Előfordul, hogy annyira beleéli magát történeteibe, hogy leveri maga körül a tárgyakat is.
Optimista beállítottságú, nem rágódik sokáig a problémákon. Ha valami rossz történik, igyekszik meglátni a mélyebb jelentést.

Milyen ő valójában, és milyen a párkapcsolatában?

(Jang Víz)


A Jang Víznek mély gondolatai vannak, mely más emberek számára nehezen

megfogható. A legmélyebb összefüggések és az élet legfontosabb kérdései
foglalkoztatják. A víz elem kiismerhetetlen, ilyen a Jang Víz is. Bár a felszínen
“fodrozódó hullámként” egy könnyed személyiséget látunk, a valóságban nagyon is komoly dolgok foglalkoztatják. Filozófia, szellemiség, spiritualitás - mind ott rejlik a Jang Vízben, de mindemellett van egyfajta racionális világlátása is.
A Jang Víz, mint elem az információkon alapuló tudást jelöli, valamint a racionális
bölcsességet. Víz elem okán megvan benne az érzékenység is - bár ezt első pillanatban nem látjuk - ugyanakkor egyfajta szintézisben mégis képes a világot racionálisan szemlélni.


 Józan és precíz. Minden részletet végiggondol mielőtt bármi megvalósításába nagyobb pénzt fektetne. Azon ritka jegyek egyike aki mer álmodni és akiben megvan a kezdeményezőkészség is, hogy álmait megvalósítsa. Ha a Jang Víz valamit igazán a fejébe vesz, nincs erő, ami útjába álljon. Sikere két helyen bukhat el: az egyik, a türelmetlenség, melynek következtében átugorhat fontos részleteken, ami később hiányozni fog a nagy egész szempontjából, a másik buktatója viszont, amikor túlanalizálva a dolgokat éppen, hogy elveszik a részletekben. Tudatosan kell figyelnie, hogy egyszerre minkét dolgot szem előtt tartva ne essen át egyik végletbe sem.

A Jang Víz nem szereti a konvenciókat, saját törvényei szerint él. Óriási mentális ereje van, és ha korlátozva érzi magát kitör. Ha elszabadulnak indulatai kívülről nem lehet megfékezni, ezért különösen fontos megtanulni, hogy érzelmeit kordában tartsa, valamint kellő önfegyelmet és toleranciát alakítson ki környezete irányában.

Ambiciózus és maximalista, akármivel foglalkozik, abban a legjobb akar lenni, emiatt időnként túlhajszolja magát. Kapcsolatai tiszták, az alantas dolgoktól, méltatlan pletykáktól szereti távol tartani magát. Ha túl problémássá válik egy kapcsolat, inkább diplomatikusan odébb áll.

Mindenkivel megtalálja a hangot, könnyen vegyül de van egy határ, ami mögé nem engedi be a világot. 
Kettős személyisége van, mely az ár-apály szerint változik. Időnként kiiárad keveredik,beszélget, barátkozik, majd visszahúzódik és egyedüllétben, magányban töltődik.


Jang víz a párkapcsolatban 


Mély érzéseit legtöbbször megtartja magának. A szerelem nála érzelmi és szellemi kategória is egyben. Leginkább intellektuálisan közelíti meg a szerelmet és társában a közös szellemiséget keresi. Bár több kapcsolata is lehet, igazán mély gondolataiba csak az “Igazit” fogja beavatni. Az egyik legfüggetlenebb jegy. Önállóságára elköteleződése után is igényt tart, és ha úgy érzi korlátok közé szorítják kitör. Párkapcsolaton belül is időnként visszavonul, egyedüllétre és magányra vágyik, hogy utána újult erővel térhessen ismét vissza a mindennapokba. A tartós és jó kapcsolat szempontjából itt is fontos, hogy indulatait kordában tartsa. Ha ez nincs meg, könnyen meg tudja bántani társát.

Milyen lehetett gyerekként és fiatalkorában?



Jang Föld/Jang Víz gyermek


Kedves, barátságos, csacsogó gyermek, aki önállóan gondolkodik és rendkívül erős az akarata. Ő a 24 órás örökmozgó, aki kíváncsisága miatt fokozott odafigyelést igényel.
Egyfolytában izeg-mozog, igazi kis kísérletező. Veszélyérzete kevésbé fejlett a többi jegynél, ezért kiskorban hosszabb ideig nem célszerű felügyelet nélkül hagyni.
Jellemzőek rá a véget nem érő kérdések: „de miért?” Ha ezekre nem kap kielégítő
választ, szívesen utánajár saját maga. Kísérletező alkata miatt nem riad vissza az
extrémitásoktól sem. Leginkább észérvekkel lehet rá hatni, elmagyarázva mit miért kell
megcsinálni. A tekintélyelvű nevelés nem célravezető. Hihetetlen erős ambíciója van,
már egészen kiskortól úgy érzi, mindenben a legjobbnak kell lennie. 
 


Emellett biztonságra törekszik. Fontos a támogató családi háttér, ez megalapozza az önbizalmát. Ha otthon minden rendben van, akkor könnyebben vesz bármilyen kihívást. Nincs problémája a beilleszkedéssel. Makacs, ha valamit a fejébe vett, akkor eltántoríthatatlan.
Fontos, hogy legyen ideje alkalmazkodni az új helyzetekhez. Új helyzet előtt, hónapokkal fel kell készíteni a változásra.








Kinézete: 

 Tigris hónapja


Az arc szabályos, téglalap alakú, nagy kerek szemek, szabályos, szép vonalú orr. Relatív nagy távolság az orrnyereg és a felső ajak között, ill. a száj és az áll között. A száj körül jellegzetes mosolygó ránc, mely határozott vonalként mélyen fut. A homlok kocka, szép, szabályos fogsor.


Ló éve

Nevető szemek, mosolygós, jókedvű, pirospozsgás arc. Sűrű, lefelé irányuló ráncok a szem körül (nevetőráncok). Nagyon gyorsan beszél, hadar, átugrik részleteken, mert a nyelve nem tudja követni a gondolatait. Fogsora gyakran kivillan nevetéskor.



Kutya napja


Lefelé néző, nagy, szomorú kutyaszemek. Idősebb korban az arc “elkockásodhat”, megereszkedik.





Milyen időszak vár rá az elkövetkezendő 10 évben?


Jin föld tranzit


A Jin Föld időszak hangsúlyosan szól a benne lévő “kincsek” és képességek felismeréséről és kifejlesztéséről. Előfordulhat, hogy átmenetileg kevésbé bízik magában, mert asztrológiai értelemben ez inkább az önvizsgálat és az ego leépítésének ideje. Az ilyen tranzit alatt fontosabb szerepet kap életében a kiszámíthatóság, és alkalmas az idő, hogy előre gondolkolkodva megtegye a szükséges lépéseket jövőbeni biztonságának megteremtése érdekében. Megnő az igénye a tiszta, világos helyzetek és kapcsolatok iránt is. Az ilyenkor történő események alkalmat adnak a tisztázás, a rend és az átláthatóság megteremtésére életének minden területén.

(Nagy Melinda nyomán)





Elemzés 2.része: Jensen Ackles elemzése II



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése