SZERELEMSAROK - HALAK

Milyen a Halak a szerelemben?


A Halak a szerelemben rendkivül romantikusak, az érzelmek sokkal fontosabbak számukra, mint a testi kapcsolat. Ha minden rendben működik a kapcsolatban, akkor a testiség és érzékiségük is kivirágzik. Ebben az esetben hajlamosak alávetni magukat párjuk vágyainak. gyakran fontosabb számukra, hogy párjuknak szerezzenek örömet. Sokszor plátói szerelembe esnek, amely nem teljesedik be.


A Halak számára vonzó partner


A Halak számára vonzó partner jellemzői a változékonyság, romantika, drámaiság, határtalanság és végtelenség. Szeretik a szárnyaló, stilusos, gyengéd, aktiv, stabil, szép lelkű partnereket, akik esetleg spirituális vagy művészi vonalon tevékenykednek. Fontos számukra a támogatás, törődés, határozottság , megértés és erő.



XXXX. A lélek elragadtatása

A téma rövid összefoglalása:
Ragaszkodni egy idealizált képhez.
Álmaim hercegére vagy hölgyére várni.
A béklyóba vert és elragadott lélek.

Páratlan ez a kép: egy gyönyörű angyal ragadja magával a lelket. A festmény címe kétértelműségében igen találó: egyaránt jelenti a lélek elragadását és elragadtatását, s valóban, mindkettő látható a képen. A lélek édes gyönyörként éli meg elragadtatását, szorosan csábítójához simul, és bizalommal. odaadóan lehunyja szemét.

A probléma
Bármi legyen is a kérdésed, a kártya azt mondja, téged magával ragadott valami a távoli múltból, pontosabban a családodból. Szeretetből és hűségből megpróbáltad átvenni valamelyik családtagod - édesanyád, édesapád, bácsikád, nénikéd stb. - vágyálmait. Ezzel aztán - merő lojalitásból - magányát vagy boldogtalan párkapcsolatát is felvállaltad.
A pontosság kedvéért: élt egyszer valaki, akinek hirtelen tönkrement a kapcsolata, és emiatt magányosan élte le az életét, arra az ábrándozásra vesztegetve idejét, hogy mi lett volna, ha... Valós kapcsolata tehát tönkrement, és az illető az álmaiban élt tovább az eltávozottal.
Te lélekben azonosítottad magad azzal a családtaggal, aki elveszített valakit, s magadra vállaltad, hogy egy eltávozottról ábrándozz. Lelked azonban ezt az egykor, eltávozott társat álmaid eljövendő párjává magasztosította, s most őt várja. Ez végeredményben olyan, mintha lelked azt mondaná: "Kedves nénikém, az irántad érzett szeretetből én is az egyedüllétet választom, és végigálmodom a te álmodat."
A lapon tehát te simulsz az angyal karjába, s várod, hogy egyszer eljöjjön hozzád. Valójában pedig azzal azonosítod magad, akit elhagytak, s aki az eltávozottról, tehát az angyaláról álmodik.

A megoldás
Nem olyan egyszerű megszabadulni ettől a sorstól, hiszen az összetévesztéssel is fel kell hagynod. Ez pedig azért olyan nehéz, mert tettedet a lelked mélyén egyfajta hűtlenségnek érzed. Mintha megint elhagynád azt, akit egyszer már elhagytak. Az elhagyottal való azonosulás valójában a legtöbb, amit az ember a  gyermektől - és a hűséges lélektől - megkövetelhet, s bizony, sokan zátonyra futnak rajta.
Ugyanakkor a legnagyobb butaság azt hinni, hogy azzal, ha valaki magára marad, bármit is segíthet az apján/anyján/nénikéjén...
A megoldás az, ha őszintén megkérdezed magadtól: "Ki áll az álmaim mögött? Kire várok én?" S ugyanakkor azt is megkérdezed: "Kinek az elhagyatottságát vállaltam magamra?"



A Halak szerelmes filmje


P.S. I love you

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 126 perc, 2007
Holy boldog házasságban él Gerryvel. Amikor azonban a férje egy betegségben meghal, összeomlik és nem akar tovább élni. Ám Gerry erre is gondolt a halála előtt és számos levelet irt nejének, melyek segitségével talán újra megtalálhatja önmagát és az életbe vetett hitét...
Az első Holly harmincadik születésnapján érkezik. A hangos levélben Gerry arra kéri, mozduljon ki otthonról és ünnepelje meg a születésnapját. Az elkövetkező hetekben, hónapokban újabb és újabb üzenetek jönnek a régi kedvestől, újabb és újabb kalandra buzdítva Hollyt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése