AZ URÁNUSZ ÚJRA BELÉP A BIKÁBA (2018-2026)


Tavaly májustól októberig már járt itt. Az Uránusz analógiái a hirtelen változások, szakítások, válások, váratlan események, elektromosság, viharok de a vírusok is. Személyekben az önfejűség, makacsság, merészség.
Ő a katalizátor, gyorsító, újdonság, megvilágosodás, ingadozás, szétszakítás, megrázkódtatás.
Pozitivan: eredetiség, sokoldalúság, függetlenség
Negatívan: excentrikusság, különcködés, lázadás

A Kosban kiélte magát, hisz a marsikus lázongás jól illett forradalmi természetéhez. Most a Bikában egy vénuszi jegyben, le kéne csillapodnia, és élveznie az életet de ez az újító szellemű Uránusznak bizony nehezen fog menni.


Utoljára az Uránusz 1935-1943 között volt a Bikában. A gazdasági válság utáni fellendülés végül érdekcsoportok marakodó háborúhoz vezetett, reméljük, most nem ez történik.
A Bika az anyagiak, a szépség , a művészetek és a biztonság megtestesítője és ebbe "kavar majd bele" az Uránusz hatása: pl. a fizetőeszközök teljes digitalizálódása, a vásárlás netről történése, a pénznemek digitális elterjedése mint a bitcoin stb. A kényelmi, szórakoztató elektronikus eszközök még nagyobb fejlődésnek indulhatnak, újfajta művészeti ágak terjedhetnek el, teljesen új anyagokra alapozva, a szépsápolásban is egyre nagyobb teret hódíthatnak az újszerű, elektronikus megoldások. A Bika a földművelés jegye is, valószínüleg azt is egyre jobban automatizálják. A vénuszi szerelem jegyében a pár- és szexpartner találás is automatizálódhat, egyre inkább a netre vagy elektromos kiegészítőkre szorulhat.


A Bikáknak és Skorpióknak elsősorban újítást, váratlan fordulatokat, önfejűséget és szabadságvágyat hozhat. Ki akarnak majd törni az eddigi keretekből, új utakra lépni az életükbe, amiközben sokszor összezavarodnak majd és kapkodni fognak, de ha nem állnak ellent a változásoknak, egészen meglepő eredményekre juthatnak.
Ugyanígy felkavaró tartalommal telítődhet ez az időszak az Oroszlánoknak és Vízöntőknek. A Rákok, Szűzek, Bakok és Halak sokkal harmonikusabban élhetik meg ezeket az éveket, sok érdekes,felvillanó ötletük támadhat, izgalmas dolgokba kezdhetnek bele, vagy érdekes helyekre juthatnak el.


2021-ig azok tapasztalhatják meg főleg a hatását, akiknek a Bika első dekádjába, azaz az első 10 fokán van bolygójuk.
2021-2024-ig azokat érinti, akiknek a Bika 10-20 foka közt vannak bolygóik
2024-2026-ig pedig azokat akiknek a Bika utolsó 10 fokán (azaz 20-30 fokig) állnak bolygóik.



Akiknek az Ascendensét érinti majd az Uránusz, azok egyik percről a másikra megváltoztathatják a kinézetüket (hajat vágatnak, rikító színekre festik, extrém ruhákat öltenek és ki akarnak törni a keretek közül. ez az állás sajnos (?) az oppozicióban levő 7.házat is érinti, szóval ha ők maguk nem, akkor a párjuk fogja mindezeket megtestesíteni.. Akiknél aktuális régóta végképp felmerülhet a szakítás, válás gondolata, önzőbbek lesznek, már nem tartják vissza kicsinyes anyagi, vagy személyes kötelékek, Lehet, hogy hirtelen felmondanak, és új életet kezdenek vagy egzotikus utakra mennek.Szinte bármi megtörténhet.

Akiknek a Napját érinti az Uránusz majd az évek során, azok tudatosan, személyiségükben lesznek szabadságvágyóbbak, függetlenebbek és ki akarnak törni, valami újat alkotni.
Akiknek a Holdját, azok idegesebbek lesznek lelkileg, már nem találják az addigi biztonságot, de nem is fognak úgy kötődni az addig a megszokott körülményekhez. Ha máshogy nem is, belül lázadoznak, esetleg eltávolodnak szeretteiktől és egy hűvösebb alapállást vesznek fel. Ez pl. segíti a leválást a szülőkről vagy épp a gyerekekről.
Ha a Merkúrt érinti majd, akkor zseniális ötletek, de kapkodóbb gondolkodás lesz jellemző, hirtelen felismerések, tudatszinti ugrások, esetleg extrém kommunikációs megnyilvánulások.
A Vénusszal kapcsolódva hirtelen, extrém szerelmek, akár nagy korkülönbséggel vagy kulturális szakadékkal nehezítve, művészeknek új irányzatok, új meghökkentő alkotások létrehozása várható.

Marssal kicsit nem árt majd vigyázni, mert Uránusszal kapcsolódva balesetveszélyes állás lehet, a kapkodás, hirtelenség miatt. Ezen időszakban nagyon figyeljünk a testi érzeteinkre, a mozgásunkra. Tudatosan lassítsunk le, ha nem akarunk állandóan a Balesetin kikötni.
A Jupiterrel hirtelen szerencse köszönthet ránk, váratlan, de jóindulatú események.
A Szaturnusszal viszont megint balesetveszélyes az állás, mivel a Szaturnusz a fal, az Uránusz pedig az erő ami át akar törni rajta. Arra viszont nagyon jó, ha a régit és az újat akarjuk ötvözni valamilyen módon vagy épp lebontani akarunk valamit és újat teremteni helyette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése